Ondernemen in de Rotterdamse Waalhaven!

25 maart 2020

Ondernemen in de Rotterdamse Waalhaven!

 

De Waalhaven is een van de gegraven havens aan de linker Maasoever van Rotterdam. Met haar oppervlakte van 310 ha. is ze het grootste gegraven havenbassin ter wereld! Al ver voordat er sprake was van de Waalhaven hadden zich langs de rivier aan de Sluisjesdijk een aantal bedrijven gevestigd die zich bezighielden met de opslag en/of handel van onder meer petroleum. De eerste was Pakhuismeesteren in 1876.

Wat veel mensen niet weten was dat er in 1919 werd besloten een vliegveld aan te leggen ten zuiden van de Waalhaven. Vanaf dit vliegveld - dat de toepasselijke naam Vliegveld Waalhaven kreeg - werd een luchtvrachtdienst met Engeland opgezet. Op 26 juli 1920 landde het eerste vliegtuig uit Londen. In de meidagen van 1940 werd het vliegveld door Duitse parachutisten overvallen en de Hollandse verdediging opgerold.

Het vliegveld werd door Nederlandse en Britse bommenwerpers aangevallen, waarbij wel 60 ton bommen op en rond het veld werd afgeworpen. Ook beschoot Nederlandse artillerie dagenlang de landingsterreinen. Na de meidagen werd het vliegveld korte tijd door de Duitsers in gebruik genomen, maar ze vonden het onpraktisch omdat het te dicht op de kust lag. De Duitsers zouden het terrein uiteindelijk ongeschikt maken voor landing. Na de oorlog werd het spoedig in de havennijverheid opgenomen. Er is van het vliegveld geen spoor meer te vinden.

Vandaag de dag is de Waalhaven een hoogwaardige vestigingslocatie, de ideale plek voor logistieke, industriële, maritieme en zakelijke dienstverlening en is de Waalhaven is uitstekend bereikbaar via de A15, A16 de A4 en A29! Dankzij deze ontwikkeling hebben wij diverse logistieke en kantoren complexen in de verhuur:

Waalhaven Oostzijde 85, Rotterdam:
Het zeer representatieve kantorencomplex Waalhaven O.Z. 85 is gelegen aan de Waalhaven O.Z. en is het maritiem zakelijk centrum van Rotterdam.
https://www.huurbieding.nl/huren/kantoorruimte/rotterdam-waalhaven-oostzijde-85-3087bm/3708

Waalhaven 83, Rotterdam:
Op een fantastische locatie in de Waalhaven staat het eigentijdse kantorencomplex Dockworks. Het gebouw staat aan de Waalhaven O.Z. 83 midden in het maritiem zakelijk centrum van Rotterdam. 
https://www.huurbieding.nl/huren/kantoorruimte/rotterdam-waalhaven-83-3087bm/3170

Van Riemsdijkweg 46, Rotterdam:
De Van Riemsdijkweg 40 is een bedrijfspand bestaande uit diverse units van ca. 3.000 m² en het legendarische café restaurant ’t Vliegveld. Op het moment is één unit van 170 m² verdeeld over de begane grond en eerste verdieping beschikbaar.  
https://www.huurbieding.nl/huren/kantoorruimte/rotterdam-van-riemsdijkweg-46-3088hd/5365

Parmentierplein 13, Rotterdam:
Kantoorruimte tegen gunstige en flexibele huurvoorwaarden in het hart van de havenbusiness:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpand/rotterdam-parmentierplein-13/3155

 

Reeweg 24, Rotterdam:
Multifunctioneel kantoorgebouw, centraal gelegen in de Waalhaven:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpand/rotterdam-reeweg-24/3531

Sluisjesdijk 37, Rotterdam:
Opvallend bedrijfsgebouw met representatieve kantoorruimte, vanaf één werkplek:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpand/rotterdam-sluisjesdijk-37/3800

Port City III gelegen aan de Waalhaven Z.z. te Rotterdam
Kantoorruimte vanaf 225m2 met uitzicht op de waalhaven. Meer weten? Zie: https://www.huurbieding.nl/huren/kantoorruimte/rotterdam-waalhaven-zuidzijde-11-3089jh/4670

Bekijk hier ook nog een video over de Waalhaven gemaakt door Port of Rotterdam:Terug naar het nieuws overzicht