Oh Oh Den Haag!

27 oktober 2020

Oh Oh Den Haag!


Oh Oh Den Haag. Wie kent dit lied niet? Den Haag is uitgegroeid tot een populaire stad om te wonen, ook voor vele expats. De stad geeft je namelijk alle mogelijkheden. Zo is vind je op een steenworp afstand van de historische binnenstad maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht al op. In Den Haag woon je dichtbij de zee en daar wordt een mens beter van, toch? 

Den Haag staat op de 6e plek van steden in Nederland waar mensen graag willen wonen. Den Haag staat dan wel achter steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem, desalniettemin houdt Den Haag nog een heleboel steden achter zich. Den Haag dankt zijn hoge score aan de vele zeer gewilde vooroorlogse woningen, het grote en goede cultuuraanbod en een goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer en vergeet de 11 kilometer strand niet. 

Populair bij expats 
Dat expats graag naar Den Haag komen, is een feit. Den Haag profileert zich als de ‘Internationale Stad van Vrede en Recht’. Daarnaast zijn er ook diverse multinationals in de regio gevestigd zoals Shell, Total, Siemens, Huawei, KPN, T-Mobile, Aegon, ING en Nationale Nederlanden. Ook de universiteiten liegen er niet om. Er komen steeds meer internationale studenten wonen in Den Haag, er zijn namelijk 11 internationale scholen. Niet alleen voor expats ook voor vele toeristen is Den Haag een favoriete plek om te bezoeken. Een aantal cijfers op een rijtje: 61 hotels, 20 musea, 8 theaters & 6 muziekcentra’s, 3800+ winkels en 1700+ restaurants/cafés.

De woningmarkt 
Inmiddels is het inwonersaantal van Den Haag opgelopen naar 545.000 inwoners met 180 verschillende nationaliteiten. De stad Den Haag is van oudsher open en met koninklijke allure. Hier woont én werkt de koninklijke familie en het kabinet is er ook gevestigd. Dat veel mensen kiezen voor Den Haag is ook te zien op de woningmarkt. Want ook in Den Haag stijgen de huizenprijzen. Het woningaanbod blijft afnemen; terwijl de vraag blijft. Er werden ongeveer 1985 huizen verkocht dit jaar, dat is een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die huizen hebben een gemiddelde prijs van €375.000. Huizen worden sneller verkocht, neem de verkooptijd die is gemiddeld 32 dagen. Dat is twee dagen minder dan een jaar geleden. 

Duurzaamheid
Den Haag is één van de groenste steden in Europa met 116.000 bomen en 885,2 hectare park. Zoals vele steden anno 2020 is Den Haag er ook eentje die zich bezighoudt met duurzaamheid. Den Haag streeft ernaar om een klimaat neutrale stad te worden in 2030.Dit kan bereikt worden door energie te besparen en woningen en gebouwen te isoleren. Zo is er recent naar buiten gekomen dat Den Haag bijna 10 miljoen subsidie vrij maakt voor zonnepanelen in Den haag. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld om meer schoon vervoer, meer groen in de stad en het hergebruik van afval.

Populaire wijken in Den Haag
Den Haag heeft een aantal prachtige wijken om te wonen. Wij lichten er een aantal uit.Het Statenkwartier is een prachtige chique wijk om te wonen. Veel huizen zijn zowel van buiten als van binnen zorgvuldig gedetailleerd en gedecoreerd. De wijk als geheel is sinds enkele jaren een Beschermd Stadsgezicht.

Populair bij expats in Den Haag is het Zeeheldenkwartier. Je vindt hier vele kleine en leuke restaurantjes en barretjes. Er zijn veel zonnige pleinen en prachtige jugenstil panden. De wijk heeft een gemengd karakter met betaalbare en dure woningen, grote herenhuizen, sfeervolle kleinere beneden- en bovenwoningen en zelfs nog enkele hofjes. 

Benoordenhout is een hele rustige groene wijk met veel gezellige straten. Het is een kindvriendelijke omgeving en daarom wonen hier dan ook veel (jonge) families. De woningen zijn ruim en goed onderhouden. Er zijn traditionele, mooie villa’s uit de jaren 30 en enkele eengezinswoningen. Ongeveer 30% van de woningen in Benoordenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. Het unieke landgoed Clingendael ligt in deze wijk met een prachtig aangelegd park. Waar de Japanse tuin een bekende bezienswaardigheid is. 

In Bezuidenhout wonen veel ‘young professionals’ en jonge stellen die net klaar zijn met studeren en in de beginfase van hun carrière zitten. De benodigde winkels, lunchrooms en delicatessezaken zitten in de buurt. Ongeveer 30% van de woningen in Bezuidenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. 

De wijk Archipelbuurt, ook wel Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met verschillende typen woningen: van grote panden uit het eind van de 19e eeuw en hofjeswoningen rond de Javastraat tot nieuwbouw aan de Burgemeester Patijnlaan. Dit stadscentrum met prachtige 19e-eeuwse huizen en appartementen is vol van karakter, met brede straten en grote herenhuizen en villa’s. Willemspark is een historische, groene (villa)wijk uit 1850. In deze wijken bevinden zich vele ambassades. Het is een toplocatie met zeer veel mooie afgewerkte huizen en appartementen. De meeste villa’s zijn in gebruik als kantoor of Amassade.

Ondernemen in Den Haag
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Den Haag:
Kantoorruimte huren Den Haag:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/den-haag
Winkelruimte huren Den Haag:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/den-haag
Bedrijfsruimte huren Den Haag:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/den-haag


Terug naar het nieuws overzicht