Gouden tips voor het zoeken naar een bedrijfspand

19 september 2023

Gouden tips voor het zoeken naar een bedrijfspand


De zoektocht naar de ideale kantoorruimte kan een uitdagende taak zijn. Wil je de zoektocht tot een succes maken? Met onze tips en strategieën voor het zoeken naar een bedrijfspand wordt het een stuk eenvoudiger. Of je nu op zoek bent naar een nieuw kantoor, magazijn of een ander type bedrijfspand, deze gids zal je helpen om de ideale locatie te vinden. Stap voor stap nemen we je mee en staan even stil bij de belangrijkste overwegingen. Van locatiekeuze tot huurbudget en voorzieningen. Laten we snel beginnen met de zoektocht naar zakelijk vastgoed!

De start van jouw zoektocht

Zorg er als eerste voor dat je een duidelijke visie hebt van wat je nodig hebt voor je onderneming. Je kunt nog zoveel tips voor het zoeken naar een bedrijfspand opvolgen, als je dit niet op een rijtje hebt, dan wordt jouw zoektocht naar het perfecte bedrijfspand geen succes. Zorg er dus voor dat je deze vragen kunt beantwoorden:

1. Wat is het doel van het pand?
Bepaal welk doel jouw bedrijfspand zal dienen. Wil je een kantoorruimte, een winkel, een opslagplaats of iets anders?

2. Waar wil je je vestigen?
De locatiekeuze is van essentieel belang voor het succes van jouw onderneming. Overweeg factoren zoals bereikbaarheid, nabijheid van klanten en concurrenten.

3. Hoe groot moet het zijn?
Bepaal het aantal vierkante meters dat je nodig hebt op basis van jouw huidige en toekomstige activiteiten. 

4. Wat is je huurbudget?
Stel een realistisch budget op voor huurkosten, inclusief eventuele bijkomende kosten zoals servicekosten en belastingen.

5. Welke voorzieningen en faciliteiten zijn essentieel?
Denk aan faciliteiten zoals parkeergelegenheid, beveiliging, internettoegang en keukenvoorzieningen.

En? Heb je ze beantwoord? Nu je een duidelijk beeld hebt van jouw behoeften en verwachtingen, kunnen we dieper ingaan op de tips en stappen die jou helpen jouw ideale bedrijfspand te vinden.

Tips zoeken naar bedrijfspand nodig? Volg dan deze stappen:

Stap 1:  Verfijn je zoekopdracht
Om gericht te zoeken naar bedrijfspanden die aan jouw criteria voldoen, moet je gebruikmaken van online vastgoedplatforms zoals huurbieding.nl. Hier kan je filters instellen op basis van locatie, grootte, prijs en andere specifieke vereisten.

Stap 2:  Google op ‘’Tips zoeken naar bedrijfspand’’
Laat Google het zware werk doen! Voer simpelweg "Tips zoeken naar bedrijfspand" als zoekopdracht in en ontdek een schat aan waardevolle informatie. 

Stap 3:  Overweeg verschillende soorten panden
Er zijn verschillende soorten bedrijfspanden beschikbaar. Elk pand heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

- Kantoorruimtes
Kantoorruimtes zijn ideaal voor bedrijven die een professionele omgeving nodig hebben voor hun personeel en klanten. Overweeg de locatie, bereikbaarheid en beschikbare voorzieningen bij het kiezen van een kantoorruimte.

- Winkelruimtes
Als je een detailhandelsbedrijf hebt, is de locatie van jouw winkel van cruciaal belang. Zoek naar winkelruimtes in drukke winkelstraten of winkelcentra om jouw zichtbaarheid te vergroten.

- Magazijnen en opslagruimtes
Heb je een bedrijf die veel voorraad beheert? Dan zijn magazijnen en opslagruimtes essentieel. Let op de grootte en de bereikbaarheid voor leveringen.

- Industriële panden
Als jouw bedrijf industriële activiteiten uitvoert, heb je vast behoefte aan specifieke industriële panden. Controleer of deze panden voldoen aan de vereisten voor jouw activiteiten.

Stap 4: Maak een gedetailleerd budget
Wil je een bedrijfspand huren, dan houd je uiteraard rekening met jouw huurbudget. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle kosten, inclusief de huurprijs, servicekosten, belastingen en eventuele extra kosten voor nutsvoorzieningen.

Stap 5: Bekijk de locatiekeuze
De locatie van jouw bedrijfspand kan een aanzienlijke invloed hebben op het succes van je onderneming. Overweeg de volgende factoren:
- Bereikbaarheid
Zorg ervoor dat jouw pand gemakkelijk bereikbaar is voor zowel klanten als medewerkers. Nabijheid tot snelwegen, openbaar vervoer en parkeergelegenheid zijn belangrijke overwegingen.

- Concurrentie
Onderzoek of er concurrenten zitten in de buurt. Soms kan het voordelig zijn om in de nabijheid van concurrenten te zijn, terwijl in andere gevallen afstand een voordeel kan zijn.

Doelgroep
- Denk na over waar jouw doelgroep zich bevindt. Stel je hebt een winkel, dan is het belangrijk om dicht bij potentiële klanten te zitten.

Stap 6: Let op voorzieningen en faciliteiten
De voorzieningen en faciliteiten in of bij je bedrijfspand zijn van invloed op hoe efficiënt je kunt werken. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten:

- Parkeergelegenheid
Voldoende parkeerruimte voor zowel je team als je klanten is een must!

- Beveiliging
Een veilige omgeving is van groot belang voor je bedrijf en medewerkers. Zorg ervoor dat het pand beveiligingsmaatregelen heeft.

- Internet
bedrijven hebben betrouwbare internettoegang nodig. Controleer de beschikbaarheid van snelle internetverbindingen.

- Keukenvoorzieningen
Als jouw bedrijf keukenfaciliteiten nodig heeft, zorg er dan voor dat het pand hierin voorziet.

Stap 7: Maak een gedegen onderhandelingsstrategie
Heb je een geschikt bedrijfspand gevonden? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om te onderhandelen over de huurvoorwaarden.

Hier zijn enkele tips voor effectieve onderhandelingen:
- Wees goed voorbereid en ken je budgetlimieten.
- Onderzoek vergelijkbare panden in de buurt om te zien of je een eerlijke huurprijs krijgt.
- Overweeg flexibele huurtermijnen. Het geeft je wat extra vrijheid om je bedrijf te laten groeien.
- Wil je het pand nog iets aanpassen? Neem dit op in het huurcontract.

Tips zoeken naar bedrijfspand | Conclusie
Bovenstaande tips bij het zoeken naar een bedrijfspand helpen je een eind op weg naar jouw perfecte zakelijke ruimte. Door je zoekopdracht te verfijnen, verschillende soorten panden te overwegen, je huurbudget vast te stellen, de locatie zorgvuldig te kiezen en te letten op voorzieningen en faciliteiten, vergroot je de kans om het ideale pand te vinden dat aan al jouw zakelijke behoeften voldoet. Nog 1 gouden bonus tip: neem vooral de tijd om je opties te verkennen en wees bereid om te onderhandelen om de beste deal te krijgen.

Heb je nog meer tips nodig voor het zoeken naar een bedrijfspand? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor persoonlijke begeleiding. Wij staan klaar om je te helpen om jouw ideale bedrijfspand te vinden.

Terug naar het nieuws overzicht