Kantoorruimte beveiligen: 10 essentiële tips

2 juli 2023

Kantoorruimte beveiligen: 10 essentiële tips

 

Je kantoorruimte beveiligen is essentieel. Het schijnt dat bijna 40% van de bedrijven wel eens te maken krijgt met een inbraak. Maar hoe maak je dit risico zo klein mogelijk? In dit artikel delen we waardevolle tips om inbraak te voorkomen en de veiligheid op kantoor te verbeteren. Van het beveiligen van de toegang, tot het implementeren van geavanceerde cybersecurity-oplossingen. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw kantoorruimte optimaal kunt beveiligen!

Kantoorruimte beveiligen met keyless access

Maak je nog gebruik van traditionele fysieke sleutels? Vervang deze dan door keyless access-systemen. Een effectieve manier om de beveiliging van je kantoorruimte te verbeteren. Hiermee krijgen medewerkers toegang tot het kantoorpand met digitale sleutels. Dit vermindert het risico van sleutelverlies en biedt bovendien meer controle over wie toegang heeft tot het kantoor.

Installeer een alarmsysteem voor optimale veiligheid

Het installeren van een betrouwbaar alarmsysteem is een must voor elk kantoor. Een alarmsysteem waarschuwt bij pogingen tot inbraak en kan ook branddetectie bieden. Zorg ervoor dat het alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer. Zo worden hulpdiensten snel geïnformeerd en zijn ze snel ter plaatse bij een noodgeval.

Kantoorruimte beveiligen met bewakingscamera's

Het plaatsen van bewakingscamera's in en rondom jouw kantoorpand heeft meerdere voordelen. De aanwezigheid van camera's schrikt potentiële indringers af én ze kunnen ook waardevol bewijsmateriaal leveren bij incidenten, zoals diefstal of vandalisme. Zorg er wel voor dat de camera's strategisch zijn geplaatst, zodat ze een goed zicht hebben op belangrijke gebieden.

Bescherm je digitale gegevens met cybersecurity

Het waarborgen van de cybersecurity van je kantoorruimte is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Zorg voor een goed doordacht wachtwoordbeleid en voor regelmatige software-updates. Train je medewerkers in het herkennen van phishing-pogingen en andere vormen van cybercriminaliteit. Overweeg ook het gebruik van firewalls en antivirussoftware om je netwerk te beschermen tegen externe bedreigingen.

Pak zwakke punten aan met inbraakbeveiliging

Een grondige evaluatie van de fysieke beveiliging van je kantoorruimte is noodzakelijk om zwakke punten te identificeren en aan te pakken. Ga als volgt te werk:

 • Controleer ramen en deuren op mogelijke veiligheidsrisico's.
 • Zorg ervoor dat alle ramen en deuren voorzien zijn van stevige sloten.
 • Overweeg het gebruik van extra beveiligingsmaatregelen, zoals veiligheidsbeslag en anti-inbraakstrips.
 • Zorg voor goede verlichting rondom het kantoorpand.
 • Creëer licht op donkere plekken om potentiële indringers te ontmoedigen.

Overweeg toegangscontrolesystemen

Het gebruik van geavanceerde toegangscontrolesystemen zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bepaalde delen van het kantoor. Door het gebruik van pasjes, codes of biometrische identificatie kunnen alleen geautoriseerde medewerkers toegang krijgen tot bepaalde ruimtes, zoals serverruimtes of archieven. Dit verhoogt de veiligheid en vermindert het risico op diefstal of ongewenste incidenten.

Organiseer trainingen voor medewerkers

Naast het nemen van bovenstaande maatregelen, is het ook belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van de veiligheid op kantoor. Organiseer daarom regelmatig trainingssessies om medewerkers te informeren over de beveiligingsregels en ze te leren hoe ze verdachte situaties kunnen herkennen. Moedig medewerkers aan om eventuele risico's te melden en stimuleer een cultuur waarin veiligheid en verantwoordelijkheid centraal staan.

Werk samen met professionele beveiligingsbedrijven

Heb je al eens overwogen om samen te werken met professionele beveiligingsbedrijven? Deze experts kunnen een uitgebreide beveiligingsbeoordeling van je kantoorruimte uitvoeren. Je krijgt dan aanbevelingen op basis van jouw specifieke behoeften. Ze helpen ook bij het installeren en onderhouden van beveiligingssystemen. Ze bieden op deze manier een extra laag van bescherming als je een kantoorruimte wilt beveiligen.

Beveilig je kantoorruimte door externe cybersecurity audits

Naast de fysieke beveiliging is het belangrijk om de digitale veiligheid regelmatig te evalueren. Overweeg het uitvoeren van externe cybersecurity audits om zwakke plekken in je netwerk en systemen te identificeren. Deze audits worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven en helpen bij het verbeteren van de algehele cybersecurity van je kantoorruimte.

Tot slot: kantoorruimte beveiligen tijdens vakantie

Heb je een klein bedrijf dat tijdens de zomervakantie leegstaat vanwege afwezige medewerkers? Dan zijn onderstaande extra beveiligingsmaatregelingen geen overbodige luxe:

 • Zorg voor goede verlichting met timer-gestuurde lichtschakelaars.
 • Laat regelmatig de brievenbus legen.
 • Overweeg professionele beveiligingsdiensten voor periodieke controles.
 • Berg waardevolle apparatuur en documenten op in een kluis.
 • Laat medewerkers hun waardevolle spullen mee naar huis te nemen.
 • Sluit alle deuren en ramen goed af bij het verlaten van het kantoor.

Met deze maatregelen kan de beveiliging van de kantoorruimte aanzienlijk worden verbeterd, zelfs voor kleine bedrijven met minimale bezetting tijdens de vakantie. Zo voorkom je ongewenste incidenten en kun je met een gerust hart jouw kantoorruimte achterlaten.

Meer weten of interesse?

Mail dan naar info@huurbieding.nl.
Bent u een huurder? Bekijk dan hier de extra diensten, waaronder beveiliging: https://www.huurbieding.nl/extradienstenhuurder
Bent u een verhuurder? Bekijk dan hier de extra diensten, waaronder beveiliging: https://www.huurbieding.nl/extradienstenverhuurder

Terug naar het nieuws overzicht