Leegstand van bedrijfspanden verminderen? Lees hier hoe!

14 augustus 2023

Leegstand van bedrijfspanden verminderen? Lees hier hoe!


Voor veel vastgoedeigenaren is een leegstaand pand een crime. Vooral als het pand langer dan zes maanden leegstaat. Het gevolg van leegstand is dat je pand verpaupert en de waarde van je pand daalt. Ook haal je minder of geen inkomen uit het pand, terwijl je wel kosten maakt voor het onderhoud.

Langdurige leegstand

Grote kans dat je als eigenaar de verhuur van het pand aan de makelaar hebt overgelaten. Die zet het pand op zijn beurt op Funda in business en verspreidt het in zijn netwerk. Waarschijnlijk, als de aanmeldingen niet binnenkomen, volgt er een advertentie in een grotere of lokale krant. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar die methode schiet tekort voor langdurige leegstand. Ondertussen lopen voor jou als eigenaar de kosten op en gaat de waarde van je pand omlaag.

Huur verlagen als uitweg

Vaak zie je als eigenaar geen andere uitweg dan de huur te verlagen. Maar is dat echt de oplossing? Je snijdt jezelf er als vastgoedeigenaar vaak onnodig mee in de vingers. Helemaal omdat er nog een goed alternatief is vóór je überhaupt aan huurverlaging hoeft te denken. Je vindbaarheid vergroten online, voor een doelgroep die wel zoekt, maar niet op Funda in business kijkt. 

Eerst je online vindbaarheid vergroten

Huurbieding.nl is het platform wat de online vindbaarheid van je pand vergoot. Op het platform wordt jouw pand aangeboden en via onder de aandacht brengt via de zoekmachines van Google (SEO & SEA), via socialmediakanalen en onlinemarketing. Zo creëer je een veel groter bereik voor je pand voor een specifieke doelgroep. Een doelgroep die, zoals de ervaring leert, vaak niet op Funda in business kijkt, maar wél op zoek is naar een bedrijfspand.

Kortom, pand verhuren zonder huurverlaging?

Per maand komen er 1750 leads via het platform binnen en zijn er in totaal 4500 gebouwen online aangeboden op het platform. Meer dan 650 vastgoedpartijen maken al gebruik van huurbieding.nl en circa 50.000  mensen per maand bezoeken onze website. Geen paniek, je kunt nog steeds met je makelaar werken voor de bezichtigingen, onderhandelingen en huurcontracten. Tevens kan je instellen dat de makelaars de leads ontvangen! Huurbieding.nl vraagt ook geen courtage, maar een vast bedrag per complex. Zo kan je leegstaande panden verhuren, zonder de huur te verlagen. Wil je weten of huurbieding.nl jou ook kan helpen? Neem contact via deze pagina of bel 085-4013999 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht