Den Bosch; uitgeroepen tot één na beste plek om te wonen.

19 oktober 2020

Den Bosch; uitgeroepen tot één na beste plek om te wonen.


Als je een nachtje blijft slapen in Den Bosch, kom je er al snel achter dat deze prachtige vestigingsstad meer heeft te bieden dan shoppen en Bossche bollen (probeer die maar eens te weerstaan). In het centrum van Den Bosch is vrijwel alles op loopafstand, dat maakt het bijna tot een klein dorp. Winkels, restaurants, natuur; voor ieder wat wils.Den Bosch scoort hoog als het gaat om voldoende werkgelegenheid en een uitstekende gezondheidszorg. Ook wordt er goed gescoord op gebied van criminaliteit (laag), verkeer en vervuiling. Het Duitse Blad Focus heeft Den Bosch daarom ook niet voor niets omgeroepen tot de op één na beste plek om te wonen ter wereld! 

“’s Hertogenbosch verslaat veel andere Nederlandse steden, zoals Almere, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven, die allemaal in de top 20 van steden wereldwijd staan”, aldus Focus. “De stad telt slechts 150.000 inwoners en is vooral bekend als de zetel van de Heineken-brouwerij en als geboorteplaats van schilder Hieronymus Bosch.”

Oud & nieuw ontmoeten elkaar in Den Bosch!
Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. Een Bourgondische stad met tientallen restaurants en lunchtentjes, waar je zoals menig ander ‘Bosschenaar’ kunt genieten van al het lekkers mét of zonder Michelinster In de stad is een drietal populaire restaurantgebieden te vinden: De Uilenburg, de Korte Putstraat en de Parade. 

Streven naar een klimaat neutrale stad
Den Bosch is ingedeeld in 14 veelzijdige wijken. Van de historische binnenstad, levendige Maaspoort en de wijk Zuidoost bij Het Bossche Broek tot aan groen, ruimte en weidsheid in Haverleij, Vinkel en Empel. Van jong tot oud; Den Bosch heeft het allemaal. Alle wijken zijn uniek, hebben een eigen karakter en identiteit. Samen maken zij de stad. Maar ook op het gebied van duurzaamheid heeft Den Bosch zo haar plannen klaarliggen. Naast dat er duurzame nieuwbouwprojecten worden gebouwd heeft Den Bosch de ambitie om in 2050 een klimaat neutrale stad te zijn!Alle inwoners van de stad kunnen daar op verschillende manieren een bijdrage aan leveren. Van zonnepanelen tot aan een groen dak of het rijden van een elektrische auto.

Den Bosch kent in de directe omgeving een aantal parken en natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.  Zo is het een aanrader om eens heerlijk een rondje te doen in de Bossche Broek, op slechts enkele minuten lopen van de Sint Jan (komen we later op terug). Met uitzicht op de stad en haar eeuwenoude vestingwerken kom je hier heerlijk tot rust.Sint-Jan; monumentale bezienswaardigheid van Den Bosch
Je zou het misschien niet direct denken maar een aantal grote en opvallende gebouwen met talloze verdiepingen zijn gevestigd in Den Bosch. In de wijk Paleiskwartier heb je veel opvallende gebouwen, Het Hof (in 2018 gebouwd) is er een van 56 meter hoog. Het hof is voorzien van 266 appartementen, voornamelijk huurappartementen. Ook een opvallende is de Kathedraal Sint-Jan, wie kent dit niet? Een monumentale kerk die je gezien moet hebben, bij een bezoekje aan Den Bosch. Met zijn 73 meter is de toren de op één na hoogste gebouw van de stad. Bijzonder is dat de toren pas later gebouwd is, dit zie je ook aan de verschillende kleuren stenen ten opzichte van de rest van de kerk. Een zeer bijzonder historisch gebouw met vooral een rijke geschiedenis.

De woningmarkt in Den Bosch
De woningmarkt in Den Bosch doet het goed. De mensen verkopen momenteel massaal hun huis met goede reden: de huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. De woningen die de afgelopen maanden in Den Bosch zijn verkocht, stonden gemiddeld slechts 19 dagen te koop. Dit is negen dagen korter dan de recordverkooptijd vorig jaar.

Ook blijven de prijzen van de woningen in de stad stijgen. Met een stijging van 7,9 procent bedraagt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Den Bosch nu 356 duizend euro.

Ondernemen in Den Bosch:
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Den Bosch:
Kantoorruimte huren Den Bosch:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/den-bosch
Winkelruimte huren Den Bosch: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/den-bosch
Bedrijfsruimte huren Den Bosch: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/den-bosch

Terug naar het nieuws overzicht