Winkelstraat: Van Oldenbarneveltstraat, Rotterdam

2 december 2020

Winkelstraat: Van Oldenbarneveltstraat, Rotterdam


Winkelstraat de Van Oldenbarneveltstraat is gelegen in hartje Rotterdam. Een straat vol authentieke winkels verbonden door kwaliteit, liefde voor detail, service en vakmanschap. Gelegen tussen de Mauritsweg en de Coolsingel en op loopafstand van andere winkelgebieden zoals o.a. de Oude- en Nieuwe Binnenweg, de koopgoot en de Lijnbaan

Een groot deel van de straat bevat grotendeels vooroorlogse bebouwing. Door het bombardement van 14 mei 1940 werd een groot deel van de bebouwing aan de Van Oldenbarneveltstraat verwoest. De laatste restanten van het Coolsingelziekenhuis werden in de jaren zestig gesloopt, een marmeren poortboog heeft men op de Lijnbaan laten staan, als monument.

Wie was Van Oldenbarnevelt?
Johan van Oldenbarnevelt (Amersfoort, 14 september 1547 – Den Haag, 13 mei 1619) was raadspensionaris van de Staten Generaal tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Hij werkte lange tijd samen met Maurits van Oranje (de zoon van Willem van Oranje) maar werd het slachtoffer van een door Maurits beheerst politiek proces en daaropvolgende executie.

Winkelruimte huren aan de Van Oldenbarneveltstraat?
Bekijk hier de beschikbare winkelruimte aan de Van Oldenbarneveltstraat:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpand/rotterdam-van-oldenbarneveltstraat-113-128/3597

Winkelruimte huren elders in Rotterdam?
Bekijk hier alle winkelruimte die wij aanbieden in Rotterdam:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/rotterdam

Meer informatie:
http://oldenbarneveltstraatrotterdam.nl/Terug naar het nieuws overzicht