Waarom je wilt wonen of werken in Rotterdam!

14 oktober 2020

Waarom je wilt wonen of werken in Rotterdam!

 

Als je googled op ‘Waarom wonen in Rotterdam bijzonder is’, vind je meerdere publicaties. Magazine Esquire publiceerde eens een artikel waarom Rotterdam dé stad van Nederland is geworden. The Wall Street Journal riep Rotterdam ooit uit tot de coolste stad van Nederland. En maakte een heel lijstje met hotspots. Ook op basis van vooruitstrevende architectuur en de diverse hippe cocktailbarren die te vinden zijn. 

Wonen voor minder
Het fijne van wonen in Rotterdam, is dat de huren ook lager zijn. Ze stijgen wel maar zijn nog altijd lager dan Den Haag en Amsterdam. Je hebt immers veel meer appartement voor je geld dan in de hoofdstad en de bereikbaarheid tussen de twee steden is ideaal.Steeds meer hoogopgeleide professionals blijven dan ook na hun studie in Rotterdam. En dat is opvallend te noemen, want voorheen verlieten afgestudeerden direct na hun studie de stad. Rotterdam groeit dan ook in het aantal inwoners. Rotterdam heeft goede faciliteiten en zeer veel keus en een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om te wonen.In het centrum heb je moderne appartementen in de woontorens en wolkenkrabbers, maar in de randen van Rotterdam tref je wijken, die overkomen als hedendaagse dorpen. Van wonen aan de weilanden, aan het water en letterlijk in de wolken van de skyline.

Architectuur krijgt de vrije hand in 010
Rotterdam is de enige stad in Nederland waar de architect de vrije hand wordt gelaten. Niet gek als je complete centrum ooit is weggevaagd, maar de gebouwen en experimentele stijl die je in de stad ziet, zijn uniek. Dat begon al met het Witte Huis dat jaren het hoogste kantoorgebouw van Europa was. Tel daar gerust de Euromast bij op en de Kubuswoning, de Markthal, de Rotterdam en het nieuwe Centraal Station.


Diverse nationaliteiten & duurzaamheid
Daarnaast is Rotterdam een multiculturele stad. Diversiteit in buitenlandse roots. Zowel in nationaliteit, achtergrond als leeftijd. Dat zorgt voor een goed sfeertje in de stad. En dat resulteert ook weer in vele tentjes waar je lekker kunt eten. En daar komen echt niet alleen toeristen op af. Want van een overkill aan toeristen is in Rotterdam nog niet te spreken. In Rotterdam vind je niet snel blowende Engelsen op een bierfiets, maar toeristen die juist komen voor de architectuur én de cocktails. 

Rotterdam streeft ook naar het worden van een duurzame stad. Er ontstaan veel inspirerende ondernemingen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wonen mensen prettig als ze zich veilig voelen en als er voldoende groen is in hun buurt en stad. Rotterdam krijgt er daarom ook meer groen bij. Meer bomen, gras en perken. Zo maakt het wonen ook voor gezinnen prettig. 
We kunnen er niet meer omheen. Rotterdam is the place to be! Het beeld over Rotterdam is compleet veranderd. Tegenwoordig willen mensen er zowel werken als wonen. Voor de coole hotspots kom je naar Rotterdam, voor de architectuur bezoek je Rotterdam, om de fijne sfeer te proeven; eet je in Rotterdam. Kortom; een stad waar je wilt wonen of werken. 

Ondernemen in Rotterdam? Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Rotterdam:

Kantoorruimte huren Rotterdam: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/rotterdam
Winkelruimte huren Rotterdam: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/rotterdam
Bedrijfsruimte huren Rotterdam: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/rotterdamTerug naar het nieuws overzicht