Utrecht meer dan alleen een studentenstad.

28 oktober 2020

Utrecht meer dan alleen een studentenstad.


Utrecht een studentenstad? Utrecht heeft zo veel meer te bieden!

Utrecht heeft dezelfde sfeer als Amsterdam. Het is een levendige en bruisende stad die ook veel weg heeft van onze hoofdstad, maar dan dorpser. De oude binnenstad heeft grote bekende warenketens, maar ook unieke kleine boetiekjes. Steegjes waar je urenlang doorheen kunt struinen op zoek naar het perfecte cadeau. Hoog Catharijne is inmiddels gegroeid tot een ware trekpleister. Dit is het beste voorbeeld van metropool-architectuur in Nederland. De combinatie van functies is uniek: winkels, woningen, een groot station, een bioscoop, een muziekpaleis en een beursgebouw. Een bezoek aan Hoog Catharijne geeft je dat ‘New York City’ gevoel.

In de binnenstad vind je de leuke restaurantjes en kun je goed lunchen aan de grachten van Utrecht. Op zo’n 99 km2 bevinden zich 50 hotels, 350 restaurants en 150 cafés. Daarnaast beschikt Utrecht over 13 musea en 14 theaters. Utrecht telt ruim 330.000 inwoners met 168 verschillende nationaliteiten.

Maar niet alleen heeft Utrecht gebouwen, winkels en een bruisende binnenstad, natuur ontbreekt hier ook zeker niet. Utrecht staat bekend om de Loosdrechtse Plassen. Je kunt hier een bootje huren, andere wateractiviteiten ondernemen of lekker relaxen aan het strand. Verder vind je in Utrecht genoeg parken met groen om lekker doorheen te wandelen.Utrecht ligt ook nog eens zeer centraal, midden in ons land. De stad is van alle kanten goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. 

Terug naar toen
Iedere wijk in Utrecht heeft zo zijn eigen lokale buurtkroegjes en restaurants. Binnen de singels liggen de oude grachten met de welbekende, gezellige terrassen en veel levendigheid.De stad is overzichtelijk opgezet met woningen in alle prijsklassen. Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Met wijken uit het begin van de 18e eeuw tot sfeervolle jaren ‘30 woningen aan de rand van de stad.Utrecht heeft een rijke historie. Het was vroeger een Romeinse stad en lag nog net binnen het Romeinse Rijk. De Romeinse Limes (de Romeinse grens) wordt op steeds meer plaatsen zichtbaar, zoals in het ondergrondse museum Dom Under, waar je de Romeinse muren kunt aanraken. Maar het allermooiste blijft de middeleeuwse binnenstad waar de Domtoren de show steelt.

Universiteiten in trek
Dat de stad zo in trek is bij jongeren komt o.a. door het goede onderwijsaanbod. In Utrecht zijn meerdere HBO’s studies te vinden en daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om de Universiteit Utrecht.Zo is de Universiteit van Utrecht de beste universiteit van Nederland. Al 13 jaar op rij zijn ze uitgeroepen tot beste onderzoeksuniversiteit van Nederland in de wereldwijde Academic Ranking of World Universities. Daarnaast zijn er nergens in Nederland zoveel scholen en universiteiten binnen een uur bereikbaar als in Utrecht. In totaal staan er 7 universiteiten en hogescholen. Op deze universiteiten studeren zo’n 70.000 studenten.

Woningmarkt Utrecht
Wonen in Utrecht is fijner dan de grote steden, in ieder geval voor je portemonnee. De huurprijzen in Utrecht zijn voor een drukke stad redelijk laag vergeleken met andere grote steden in Nederland. In Utrecht heb je voor een redelijk betaalbare prijs een ruimere woning dan in Den-Haag of Amsterdam. Ook is de huizenmarkt niet zo krap dat je voor een klein kamertje al net zo veel betaald als een villa op het platteland. In Utrecht zijn er voor iedereen mogelijkheden om te huren. Er is veel kameraanbod voor studenten, maar ook voor jonge gezinnen en ouderen zijn er veel sociale huurwoningen

Ondernemen in Utrecht
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Utrecht:
Kantoorruimte huren Utrecht:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/utrecht

Winkelruimte huren Utrecht:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/utrecht
Bedrijfsruimte huren Utrecht:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/utrecht

Terug naar het nieuws overzicht