Top 5 luchtzuiverende kantoorplanten!

28 september 2022

Top 5 luchtzuiverende kantoorplanten!


Op zoek naar een luchtzuiverende plant voor kantoor? Eentje die makkelijk in onderhoud is en niet meteen triest de blaadjes laat hangen als je hem even bent vergeten water te geven? Er zijn zoveel leuke plantensoorten, het is dan moeilijk een keus te maken en te beslissen welke je het beste kunt kopen. Maar geen nood, wij geven advies!

Beste kamerplanten voor kantoor

Wij zijn voor je gaan rondneuzen in tuincentra op zoek naar aantrekkelijke kamerplanten die sterk en dapper genoeg zijn om 24 uur per dag, 7 dagen per week, het niet zo plantvriendelijke leven op kantoor te kunnen trotseren. Die mooi staan te pronken naast je bureau en je in ruil voor wat water en een klein beetje liefde, jou en je collega’s zuurstof en gezelligheid schenken. We stelden een top 5 samen, want dé ideale plant voor in een kantoorpand bestaat niet, er blijken er veel meer ‘’het beste’’ te zijn. Hier komen ze:

Areca palm (Goudpalm)

De Areca (ook wel Goudpalm genoemd) is een uitbundige grote palm en maakt indruk met z’n prachtige dunne bladeren. Deze plant is op kantoren vooral zo populair omdat hij niet alleen heel sierlijk is, maar qua onderhoud ook lekker makkelijk. Eén keer per week een slokje water en de goudpalm voelt zich op (of naast) je bureau helemaal in z’n element. En last but not least, het is ook nog eens één van de meest luchtzuiverende planten! Deze beauty is dus niet alleen heel decoratief, maar ook nog eens de allerbeste in het aanmaken van zuurstof en het filteren van schadelijke stoffen.

Aeschynanthus (hangplant)

Wil je het helemaal volgens de laatste trend, dan kan een hangplant niet ontbreken in je kantoor. 1 hangplant valt in een grote kantoorruimte niet echt op, maar wat als je er gewoon meer bij elkaar hangt, bijvoorbeeld aan een draadje dat je klemt onder het systeemplafond? Dan telt dit stiekem als 1 grote kantoorplant toch? Met het formaat hangpot of hangmand die je kiest, kan je zelf bepalen hoe groot of klein je hangplant oogt. Wij kozen voor de Aeschynanthus omdat deze wel héél erg makkelijk te onderhouden is: hij heeft maar ongeveer eens per week water nodig. En binnen doet hij het prima, omdat hij geen direct zonlicht nodig heeft. Leuk weetje: de hangplant wordt ook wel Schaamrood of Lipstickplant genoemd.

Rhapis Excelsa

De Rhapis is een goede plant voor in kantoren omdat hij relatief weinig licht nodig heeft. Hij geeft met z’n uitwaaierende bladen een tropische sfeer aan een saai kantoorleven en kan op veel plaatsen staan, maar niet in de volle zon. Dat komt goed uit, want de meeste kantoorruimtes zijn eerder te donker dan te licht. Hoe minder licht de bamboepalm vangt, hoe minder water hij ook nodig heeft. Over het algemeen heeft hij in de lente en zomer 2 keer per week water nodig en in de winter maar 1 keer. Rhapis Excelsa zorgt voor een gezond binnenklimaat in kantoren door zijn goede luchtzuiverende eigenschappen. De plant verwijdert giftige stoffen in de lucht zoals formaldehyde en ammonia

Spathiphyllum (Lepelplant)

Ook de prachtige sterke Spathiphyllum kan niet in de top 5 beste kantoorplanten ontbreken. De plant met z’n grove en  grote bladeren staat namelijk bekend om zijn luchtzuiverende werking. Schadelijke gassen worden opgenomen en afgebroken en de luchtvochtigheid wordt verbeterd en gezonder gemaakt, doordat deze knappert koolstofdioxide (CO 2) effectief kan omzetten in zuurstof. En of hij makkelijk is te onderhouden? Wij dachten van wel: 1 maal per week flink water geven is voldoende én hij doet het goed op een standplaats met minder licht.


Dracaena Janet Craig

Ook een erg mooie kantoorplant die heel weinig onderhoud nodig heeft (én de lucht zuivert van stoffen die ontstaan door het gebruik van printers en vloerbedekking) draagt de indrukwekkende naam Dracaena Janet Craig. Misschien wel de meest ideale plant voor plekken waar niet veel tijd is om naar planten om te kijken en waar planten tegen een stootje moeten kunnen. In de winter kan de Dracaena zelfs weken zonder water: eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. We bedoelen maar, zelfs al neemt het hele kantoor tegelijk een héle lange vakantie, zelfs dat zal deze sterke plant overleven!

Beste kantoorpand voor je kamerplant

Laten we het eens omdraaien: waar vind je het beste kantoorpand voor je grote sterke kamerplant? Bij huurbieding.nl natuurlijk! Zoek je nog een mooie werkplek voor je kamerplant die ambities heeft om kantoorplant te worden, kijk dan eens op:

- Kantoorruimte huren Nederland
- Bedrijfsruimte huren Nederland
- Winkelruimte huren Nederland

De voordelen

- Daling van ademhalingsproblemen;
- Daling van astmatische klachten;
- Daling van longaandoeningen bij de kantoorwerkers;
- Daling van oogirritatie;
 - Meer creativiteit;
- Minder ziekteverzuim;
- Verbeterede luchtvochtigheid.

 

Terug naar het nieuws overzicht