Tilburg, het hart van Brabant!

10 november 2020

Tilburg, het hart van Brabant!


Tilburg, het hart van Brabant, was en is de industriestad van Nederland. Gedreven door kennis, innovatie & creativiteit. Met anno 2020 heeft Tilburg 219.796 Inwoners. Tilburg is in trek! Want op dit moment staat deze locatie op nummer 16 van leukste plekken om te wonen. Daarmee staan ze boven Eindhoven (17e) en ook boven Breda (26e). Er is veel te zien, te doen en te proeven in Tilburg! 

Wat moet je zien?
Het centrum van Tilburg is een toonbeeld van 19e eeuwse architectuur. Een van de bezienswaardigheden is bijvoorbeeld het Paleis-Raadhuis. Vroeger verbleef Willem II hier vaak, wat het paleis historisch waardevol maakt. Het Heuvelplein is een populair uitgaansgebied, dat bij mooi weer, overvolle terrassen kent. Grenzend aan het centrum bevindt zich de Spoorzone. Dit gebied wordt gekenmerkt door oude fabrieken en werkplaatsen. 

Woon je in Tilburg? Dan ben je wellicht al op de hoogte van de naam Kruikenzeiker! Kruikenzeiker is de bijnaam voor de inwoners van Tilburg. De naam is verbonden met het Tilburgse verleden als textielstad. In deze tijd moesten arbeiders hun urine in een kruik verzamelen, ofwel letterlijk in de 'kruik zeiken'. 

In Tilburg bevindt zich een centraal station, dat een opvallende verschijning is (architect is Koen van der Gaast). Het dak heeft namelijk een bijzondere vorm en bestaat uit twaald hyppar-schalen. Een must om te zien!

Uiteraard ken je Beekse Bergen en Efteling. Deze attractieparken zitten om de hoek en trekken jaarlijks vele gezinnen met kinderen. En niet alleen voor de dieren of sprookjes rijd je naar Tilburg, ook voor de natuur zit je in Tilburg goed. Want in het Noorden bevindt zich het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit park zit vol met zandverstuivingen en bossen, een oase van rust kun je wel zeggen. Je kunt hier perfect wandelen en fietsen.

De universiteit van Tilburg is wereldwijd bekend. Van over de hele wereld studeren er mensen aan Tilburg University. Deze katholieke school is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. Daarbij zijn er meerdere hogescholen in de stad. Ideaal als je met je kinderen je wilt vestigen in deze stad. 

Wonen
Tilburg heeft een heel aantrekkelijke vierkante meter prijs. Huren kan ook: kies dan voor een van de vele bedrijfsverzamelgebouwen in het centrum. Ondernemers krijgen hier de ruimte om te groeien, letterlijk en figuurlijk. Met 1.100 bruto hectare grond op de bedrijventerreinen, leuke beschikbare panden, een lage huur/grondprijs en een goede bereikbaarheid kun je vooruit. 
Het aanbod blijft groeien: want Tilburg ontwikkelt nog steeds nieuwe bedrijventerreinen en beschikt inmiddels over zestien bedrijventerreinen met een duidelijk eigen profiel. Dat varieert van kleinschalige hi-tech bedrijven, tot logistieke reuzen en productiebedrijven. De grote logistieke sector en de uitstekende ligging ten opzichte van Europa maken Tilburg tot een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Goed voor de arbeidsmarkt dus!

Shoppen
Tilburg investeert fors in de binnenstad. Een binnenstad waar mensen graag winkelen, wonen, werken en recreëren. Waar nieuwe bedrijven zich ook kunnen vestigen. Van de grote winkelketens tot aan de kleine boetieks. Trek er een flinke dag voor uit om je aankopen te doen. Want er is veel te zien.

Liefde gaat door de maag
Echte fijnproevers die Tilburgenaren. In Tilburg is een restaurant gevestigd in een klooster van meer dan 125 jaar oud. Monarh, en het heeft een Michelinster. En niet voor niets, want met Chef-kok Paul Kappé onder leiding, kun je komen dineren voor heerlijke specialiteiten. Op het menu staat bijvoorbeeld paling met varkenshiel groene kruiden en koolraap. Of reebokrug met boekweit, cassis en specerijenjus. Loopt het water je al in de mond?

Michelinster of niet; Tilburg heeft ook andere bekende lekkernijen. Zo is er het Tilburgs broodje Jantje, een gekruide burger met saus. Bij de meeste horecazaken in Tilburg een vast item op de kaart.En tijdens evenementen als de Tilburgse kermis en wedstrijden van Willem II kun je er zeker weten eentje scoren.

Ook is er het klassieke gebakje “Toepertoetje”, eentje die je bij de plaatselijke bakker kunt halen. Geïnspireerd op de Franse gebaksoort ‘Marjolaine’. Met chocoladecrème, hazelnoten en amandelen. 

Tilburg is gezellig, ondernemend en gunstig om te wonen!

Ondernemen in Tilburg
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Tilburg:
Kantoorruimte huren Tilburg:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/tilburg
Winkelruimte huren Tilburg:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/tilburg
Bedrijfsruimte huren Tilburg:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/tilburg 

Terug naar het nieuws overzicht