Ondernemen rondom een vliegveld!

16 februari 2021

Ondernemen rondom een vliegveld!

Nederland telt in totaal 25 vliegvelden waar luchthaven Schiphol veruit de grootse luchthaven is van Nederland en de nummer 3 luchthaven van Europa. Van deze 25 vliegvelden zijn er momenteel 5 bekend als een burgerluchthaven en de overige 20 locaties zijn of van de defensie of voor hobby vliegers, zweefvliegers, luchttransport en voor onder andere parachutisten enzovoort. Verwacht is dat Lelystad Airport en Luchthaven Twente ooit ook burgerluchthavens zullen worden en dan telt Nederland er 7.

Rondom de 5 actuele burgerluchthavens zijn vele ondernemers actief en vaak ook betrokken met hun werk bij de luchthavens. Sommige vanwege het internationale transport en / of klanten en andere als leverancier voor deluchthaven of bedrijven die werken voor het luchthaven.

Wil jij ook je bedrijf vestiging bij de één van de 5 luchthavens in Nederland? Lees hier dan meer informatie over de luchthavens en bekijk via de links het actuele aanbod:

- Schiphol Airport; Gemiddeld 500.000 vluchten per jaar en is met 70,9 miljoen passagiers per jaar de nummer 3 luchthaven van Europa. Ondernemen rondom deze eigen stad? Zie:
https://www.huurbieding.nl/nieuws/eerste-vliegtuig-op-schiphol-tot-het-ondernemen-op-schiphol/521

- Eindhoven Airport; Met 6,2 miljoen passagiers de grootste regionale vliegveld in Nederland. Bekijk hier of er een geschikt pand tussen staat:

- Rotterdam The Hague Airport; 1,9 miljoen passagiers passagier per jaar en nog steeds groeiende, groei je mee? Zie:

- Maastricht- Aachen Airport; 275.000 passagiers kiezen jaarlijks voor die vliegveld. Misschien wel de onbekendste uit de lijst, maar wellicht daarom volop kansen? Zie:
https://www.huurbieding.nl/nieuws/kantoorruimte-rondom-maastricht-aachen-airport/250

- Groningen Eelde Airport; Verwerkt jaarlijks 228.698 passagiers. Helaas hebben wij nog geen panden rondom dit vliegveld, wel meer informatie over Groningen en de provincie:
Provincie: https://www.huurbieding.nl/nieuws/ondernemen-in-groningen/531
Stad: https://www.huurbieding.nl/nieuws/groningen-een-verborgen-juweel/509

- Lelystad Airport; Had vanaf 2019 vlieg klaar moeten zijn maar dit is door onder andere protesten van geluidsoverlast uitgesteld tot zeker 2021. Ook hier hebben wij nog geen aanbod van bedrijfspanden. Wel meer informatie over Flevoland:
https://www.huurbieding.nl/nieuws/ondernemen-in-de-provincie-flevoland/542

Terug naar het nieuws overzicht