Kees Jan Verplanke spreekt over de opmars

30 december 2016

Kees Jan Verplanke spreekt over de opmars

Origineel:
http://www.mijn-gemeente.com/business-locations/groei-verhuurplatforms-bedrijfspanden-nemen-toe

Er zijn momenteel diverse online verhuurplatforms in Nederland, ieder platform is uniek op zijn eigen manier. Dit verschilt op basis van het verdienmodel, marketing strategie, opbouw van de site en manier van reageren. De groei wordt bepaald door het aantal successen dat een platform boekt.

In de basis werken alle verhuurplatforms hetzelfde en is het niet meer alleen een kwestie van een account aanmaken en de panden aanmelden of laten aanmelden door de medewerkers van het platform; de potentiële huurders die reageren worden direct doorgezet bij de aanbieders en dat zijn veelal particuliere beleggers, beheerders en asset managers van vastgoedfondsen.

De platformen zijn niet geliefd bij de huidige makelaardij, dit heeft veelal te maken dat de platforms niet branche-gebonden zijn, en open staan voor iedere opdrachtgever. Dit is in het voordeel van de huurder. De huidige online platforms bieden vele voordelen ten opzichte van de bestaande vastgeroeste offline verhuurkanalen, zowel voor huurder als verhuurder.

Voor huurder is het voornamelijk een voordeel dat er direct contact is met een belanghebbende partij en dit zorgt voor een snellere verhuurdeal, dit is dus ook een groot voordeel voor de verhuurder. Ook zijn de panden voor de verhuurder extra goed vindbaar en voorzien van de laatste technieken en online presentatie mogelijkheden. Tot slot is de manier van reageren online ook een stuk sneller en laagdrempeliger.

Terug naar het nieuws overzicht