Almere is enorm in trek! Wij gaan je vertellen waarom.

6 november 2020

Almere is enorm in trek! Wij gaan je vertellen waarom.


Almere (met 211.840) inwoners is enorm in trek! Je zult er misschien in eerste instantie je twijfels over hebben om er direct naar toe te verhuizen, want een rijke geschiedenis met monumenten en bezienswaardigheden heeft Almere nog niet. Echter kun je in Almere heel fijn en goed wonen. Wij gaan je vertellen waarom!

Ontstaan Almere
Allereerst wat geschiedenis over deze leuke plaats. Almere valt onder de provincie Flevoland. Oorspronkelijk was het gebied van het huidige Almere grotendeels of volledig bedoeld als landbouwgrond. Na de Tweede Wereldoorlog kwam men tot inzicht dat de snelgroeiende bevolking van bijvoorbeeld Amsterdam voor een deel ergens anders gehuisvest zou moeten worden. Zo ontwierp men twee steden in de polders Oosterlijk en Zuiderlijk Flevoland. De stad in Oostelijk Flevoland werd Lelystad, de stad in zuidelijk Flevoland werd op de eerste schetsen nog Zuidweststad genoemd, maar kreeg in de jaren zeventig de naam "Almere". Mensen die geboren werden in wat nu "Almere" heet, hebben in hun paspoort als geboorteplaats "Zuidelijke IJsselmeerpolders" staan. Pas later werd het "Almere". Oorspronkelijk zou Lelystad de grootste plaats van Flevoland worden, maar Almere is toch de grootste plaats geworden. In 1984 werd Almere opgedeeld in tweeën, het ene deel bleef van Almere. Het andere deel werd een nieuwe gemeente Zeewolde.

Almere heeft geen rijksmonumenten. In Almere zijn er twee oorlogsmonumenten. Het bekendste is het Bos der Onverzettelijken.  De andere heet de Dolfijn. De gemeente Almere investeert in gebouwen die een beetje bijzonder moeten zijn. De Citadel is hier een goed bijvoorbeeld van. De Nieuwe Bibliotheek is een gebouw dat een bibliotheek en een appartementencomplex in één is. Schouwburg Almere is een theater dat drijft op het water. The Wave is een wooncomplex in Almere Haven. Het gebouw heeft de vorm van een golf. Ooit was er een plan om in Almere een middeleeuws kasteel te bouwen. Hier is men wel aan begonnen, maar het is nooit afgemaakt. 

Waarom is wonen in Almere zo aantrekkelijk?
Omdat het in Almere mogelijk is om een eigen woning te bouwen. Nergens anders dan in Almere is er zoveel ruimte en de mogelijkheid om je droomhuis te realiseren. In elk gewenste grootte in kavels en voor ieder gewenst budget.Almere staat er bekend om; je krijgt een ruim huis, mét een tuin en ook nog voor een schappelijke prijs. Naast het gunstig kopen is het wonen in Almere ook erg mooi. Almere heeft veel natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Noorderplassen en Lepelaarsplassen. Veel wijken zijn omringt met water, zoals bijvoorbeeld Almere Haven, Almere buiten en de Noorderplassen. Wil je lekker naar het strand? Ook dat is mogelijk, want Almere heeft een lekker strand, het Almeerder Strand. Hier is het heerlijk vertoeven en het is voor iedereen toegankelijk.Shoppen kan ook erg goed, Almere heeft een groot winkelgebied met alle bekende winkelketens. De vele, verschillende restaurants op de pleinen zorgen dat je met een goed gevulde maag weer naar huis kan.

De verschillende stadsdelen
Almere is opgebouwd uit verschillende stadsdelen met elk een eigen sfeer en identiteit. Zo is er Almere Poort, het heeft deze naam gekregen omdat deze wijk “de toegang” is naar Almere vanaf Amsterdam. De wijk is voorzien van een eigen station, (middelbare) scholen, een winkelstraat, een grote sporthal en zit dichtbij het Almere Strand. Mensen uit Amsterdam trekken graag naar dit stadsdeel omdat het een “grootstedelijke” uitstraling heeft, meer dan de andere stadsdelen van Almere. De wijk ligt dichtbij de A6 en daarom ben je in een kwartier al in Amsterdam. Daarnaast kun je prachtig wonen met uitzicht op het Almeerderstrand en de jachthaven.Naast wooncomfort heeft Almere Poort nog veel meer te bieden. Je hebt namelijk alle voorzieningen in de buurt. Voor je boodschappen, zoals verse kaars, brood en noten kun je terecht bij de Homerusmarkt. Deze overdekte markt ligt middenin het Homeruspark met allemaal verschillende ondernemers met dagelijkse marktproducten. Daarnaast is het Almeerderstrand dichtbij met jachthaven, beachclubs en watersport in overvloed.Verder is er nog Almere Haven, Almere Buiten, Almere Hout, Almere Stad. 

Almere Stad is veelzijdig. Wonen aan het water in Noorderplassen of dichtbij het centrum, het kan. In Noorderplassen is het mogelijk om je eigen huis te bouwen. Daarnaast zijn er in dit centrale stadsdeel veel nieuwbouwprojecten

Aan de noordkant van Almere Stad vind je de Noorderplassen, een prachtig natuurgebied met mooie eilandjes. Hier kun je heerlijk picknicken, barbecueën en zwemmen. Breng ook eens een bezoek aan restaurant Boathouse, waar je zomers op het terras heerlijk kunt genieten van de mooiste zonsondergangen en in de winter lekker warm bij de open haard zit. In Almere stad zitten de (bekende) winkels. Ook is de bioscoop er gevestigd en bekijk de bijzondere ontwerpen van internationale architecten als Rem Koolhaas eens. Naast shoppen kun je hier ook genieten van cultuur, uitgaan en horeca

Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere.In Almere Hout ligt boswachterij Almeerderhout met Stadslandgoed de Kemphaan. Dit is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten met je kindjes van een avontuurlijk dagje uit. Het ligt niet ver buiten de stad dus je bent er zo! Er valt van alles te beleven. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos.

Ondernemen in Almere
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Almere:
Kantoorruimte huren Almere:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/almere
Winkelruimte huren Almere:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/almere
Bedrijfsruimte huren Almere:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/almere

Terug naar het nieuws overzicht