Vier online concepten die crisisproof zijn

28 oktober 2013

Vier online concepten die crisisproof zijn

 Orgineel:

http://www.uptime.nl/2013/08/vier-online-concepten-die-crisisproof-zijn/#.Um56J_msiSo

 

Deze online concepten zitten zó goed in elkaar, dat je maar één ding kunt denken: “had ik dat maar verzonnen!” Hoewel de meeste bedrijven het moeilijker hebben door de crisis, profiteren deze klanten van Websites Nederland van de magere jaren. Zo kan het dus ook!


Huurbieding.nl – Bedrijfsruimte huren

De laatste jaren staan steeds meer kantoorpanden, bedrijfspanden en winkelpanden leeg. Omdat panden moeilijker verkoopbaar zijn, worden steeds meer ruimtes verhuurd. Huurbieding.nl is niet zomaar een schakeltje tussen huurder en verhuurder, maar een interessant platform om beide partijen nader tot elkaar te laten komen. Op deze website kunnen huurders namelijk bieden op bedrijfsruimtes. Stel, je vindt 700 euro per maand te veel, dan kun je bijvoorbeeld 400 euro bieden. Als de tegenpartij akkoord gaat, dan profiteert hij dat zijn pand niet meer leeg staat, en jij betaalt relatief weinig voor een mooie bedrijfslocatie. Huurbieding.nl timmert flink aan de weg en is dit jaar genoemd door BNR nieuwsradio, Quote, Sprout en het Financiële Dagblad.

Kadasterdata.nl – Kadaster online

In tijden van crisis wordt er flink onderhandeld over de vraagprijzen van huizen. Ook maken veel mensen bezwaar tegen de woz-waarde van hun woning, omdat de woningmarkt flink is gekrompen. Kadasterdata.nl profiteert van de crisis, omdat zij allerlei gegevens verkopen die gebruikt kunnen worden door woningkopers (en -verkopers). Dit bedrijf verkoopt kadastrale informatie tegen een lagere prijs dan concurrenten en het Kadaster. Het grote voordeel is dat mensen niet de regionale vestiging van het Kadaster hoeven te bezoeken, maar alles makkelijk online kunnen regelen. Slim!

MacYourDay – Apple support

Er zijn altijd bepaalde groeimarkten, zelfs al is het crisis. Zonnepanelen is zo’n groeimarkt. Maar ook Apple. Al vele jaren op rij groeit het aandeel Mac-computers. Steeds meer bedrijven stappen volledig over op Mac OSX in plaats van Windows.MacYourDay pakt het slim aan en richt zich op Apple-support. Wanneer particulieren of zakelijke klanten problemen hebben met het installeren van programma’s op hun Apple-computer of wanneer er per ongeluk belangrijke bestanden zijn gewist, lost MacYourDay het probleem op. De ondernemer achter MacYourDay heeft het slim aangepakt door juist naar de kansen te kijken!

123Zuiverwater.nl –Waterzuiveringssystemen en waterflessen

Wie koopt er anno 2013 nog dure flessen mineraalwater in de supermarkt? 123zuiverwater.nl verkoopt waterzuiveringssystemen en waterflessen. Het grote voordeel van een waterzuiveringssysteem is dat je dit aansluit aan de waterleiding. Hierdoor komt er altijd zuiver water uit de kraan. 95% van alle reststoffen wordt uit het water gehaald en dat is meer dan met bijvoorbeeld een waterkan. 123zuiverwater.nl heeft een rekenvoorbeeld op de site, waarmee berekend kan worden hoeveel iemand bespaart met een waterzuiveringssysteem ten opzichte van het kopen van flessen mineraalwater. Handig!

  

Terug naar het nieuws overzicht