VeilingVerhuur wenst Edgar van der Ende succes!

13 juli 2011

VeilingVerhuur wenst Edgar van der Ende succes!

 Edgar van der Ende maakt aankomend weekeinde zijn debuut in de Suzuki Swift Cup bij kampioensteam Certainty Racing Team. Hij komt dan in actie tijdens het spectaculaire Superleague Formula-evenement op het Belgische circuit Zolder. Tevens rijdt de 20-jarige student tijdens de traditionele Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. “De ambitie is de top tien, waarna we volgend jaar voor het kampioenschap kunnen gaan!”

Van der Ende haalde zijn racelicentie in 2009 en reed vorig jaar samen met de snelle coureurs Jaap van Lagen en Niels Langeveld in de Volkswagen Endurance Cup. “Maar vanaf nu wil ik voor mijn sponsors uitkomen in het zicht van de camera’s tijdens de A-evenementen. Zo rij ik dit seizoen tijdens twee drukbezochte weekenden. De eerste test met de Swift ging goed. De auto is wel iets listiger dan een Golf, maar dat wordt door de aanwezigheid van ABS weer gecompenseerd. Ik denk dat ik me er wel in thuis ga vinden.”

Na het kampioenschap van Niels Langeveld vorig jaar, lijkt Certainty Racing Team met Sven Snoeks dit seizoen wederom een grote kansmaker voor de titel. In 2012 wil Van der Ende meestrijden voor de titel. “Dit is een eerste kennismaking, zodat ik volgend jaar goed voorbereid kan beginnen. Ik heb al wat ervaring op kunnen doen, dus ik hoop nu in de top tien mee te kunnen komen. Het doel is om dan een gooi naar het kampioenschap te doen.”

Certainty teameigenaar Dillon Koster: “Ik ben bijzonder blij dat we Edgar dit jaar al kennis kunnen laten maken met de Suzuki Swift Cup, zodat hij ervaring op kan doen voor 2012. Zijn eerste test was in ieder geval al veelbelovend en ik schat hem heel hoog in, dus ik verwacht dat hij dit jaar al mooie resultaten kan behalen!"

De aanstaande races in Suzuki Swift Cup zijn tijdens de Superleague Formula, 16 en 17 juli op Circuit Zolder (B).

Lees hier het originele artikel:


Terug naar het nieuws overzicht