Tips voor een goede kantoorinrichting

16 februari 2023

Tips voor een goede kantoorinrichting

 

Geef je kantoorinrichting de aandacht die het verdient. Als werknemer en werkgever breng je namelijk heel wat uren door op een kantoor. De sfeer en inrichting is daarom wel degelijk van belang voor een productieve werkdag. Een fijne werkplek stimuleert en inspireert en zorgt voor een lager ziekteverzuim. Met de juiste indeling en styling maak je er een ruimte van waar je zowel kunt werken als relaxen. Kortom; een plek waar je graag wilt zijn. Of je nu een klein of groot kantoor hebt, ook jij kan zelf je kantoorruimte sfeervol inrichten! Lees snel verder voor inspiratie en ideeën. Wil je meer informatie, bekijk dan: Extra diensten verhuurder.

Een goede indeling op kantoor is essentieel

Wat voor kantoor je ook hebt, een beetje kennis over hoe je deze moet indelen is essentieel. Het is voor de werknemers van belang én het zorgt voor een goede eerste indruk bij klanten en bezoekers. Met een paar elementen als basis kan je de kantooromgeving verder aanpassen aan de behoeften van jouw personeel.

De basis voor een goede kantoorinrichting bestaat uit:

• Ergonomische meubelen
Een goede gezondheid en comfort zijn belangrijk. Investeer in meubelen die zorgen voor een goede houding tijdens het werken. Een zit-/stabureau of een instelbare bureaustoel, een laptopstandaard… bezuinig hier niet op. Je voorkomt hiermee nek- en schouderpijn en andere vervelende gezondheidsklachten.

• Voldoende opbergruimte
Zorg voor voldoende opbergruimte. Koop kasten die je af kunt sluiten, zodat je niet tegen de rommel aankijkt. Houd je van een moderne kantoorinrichting? Koop dan roomdeviders waar je kleine spulletjes in kunt opbergen. Dit zorgt voor overzicht, rust en ruimte om te werken.

• Voldoende daglicht
Licht heeft een grote invloed op de productiviteit. Zorg er dus voor dat er voldoende ramen zijn. Heb je weinig ramen? Hang dan spiegels op die het licht weerkaatsen. Of plaats speciale daglichtlampen.

• Een goede luchtkwaliteit
Gebruik luchtfilters, kantoorplanten of een luchtbevochtiger voor de juiste luchtvochtigheid. Dit is belangrijk voor een comfortabele en aangemane werkomgeving. Het zorgt voor een hygiënische lucht en voor minder gezondheidsklachten.

• Neutrale kleuren 
Kleuren uit de natuur bevorderen rust en concentratie. Ze geven een huiselijk, warm en veilig gevoel. Denk hierbij aan groen en blauw. Met deze kleuren haal je buiten naar binnen. De tinten bruin, beige, wit, grijs zorgen voor een rustgevende en inspirerende werksfeer.

• Werk- én beweegruimte
Richt de ruimte van je kantoor zo efficient mogelijk in. Een kantoor hoeft niet groot te zijn. Ook een klein kantoor inrichten kan prima met een slimme indeling. Als je bureau maar groot genoeg is en voldoende beenruimte heeft onder het werkblad.

• Een persoonlijke touch
Voor elke werknemer moet de werkplek een prettige omgeving zijn. Maak daarom de plek persoonlijk. Kleine accessoires, een foto aan de muur, een fijn vloerkleed… alles wat een goed gevoel geeft, is geschikt.

De beste inrichting voor een kantoortuin

Bestaat jouw kantoor uit maar één grote ruimte? Dat geeft een ruimtelijk gevoel, maar kan ook een kille uitstraling hebben. Een open kantoorruimte kan je het beste opdelen in verschillende zones. Zo creëer je kleinere ruimtes die een knusser gevoel geven. Gebruik hiervoor roomdividers (ook wel ruimteverdelers genoemd). Dit kunnen zowel open als dichte kasten zijn. Wil je ook ruimtes die je af kunt sluiten voor meer privacy? Dan zijn er flexibele units verkrijgbaar die je eenvoudig kunt verplaatsen. Een andere optie is een kamerscherm of een klein wandje.

Een klein kantoor inrichten doe je zo

Ben je bezig met de complete kantoorinrichting van een klein kantoor? Zorg dan als eerste voor veel daglicht en weinig kleur op de muur. Een lichte ruimte met een lichte kleur op de muren oogt groter. Hoe meer licht, hoe beter, dus zorg ook voor heldere verlichting. Monteer deze aan het plafond zodat het zo weinig mogelijk ruimte inneemt. Kies voor één grote tafel in plaats van meerdere bureaus en voor banken met opbergruimte.

Een moderne kantoorinrichting

In de moderne bedrijfscultuur zijn flexibele werkplekken niet meer weg te denken. Het zijn werkplekken waar iedereen kan gaan zitten met zijn of haar laptop. De bedoeling is dan ook dat je deze weer netjes en neutraal achterlaat na je werkdag. Dit komt de sfeer en persoonlijke touch vaak niet ten goede. De inrichting van dit type kantoor kan een hele uitdaging zijn. Toch kan je ook hiervan een inspirerende en fijne werkplek maken.

Ga je voor een luxe kantoorinrichting, kies dan voor veel glas en duurzame materialen. Dat laatste is een mooie basis voor een industriële look. Plaats metalen kasten en lampen en combineer dit met neutrale kleuren en onafgewerkte muren. Vind je dit net iets te kil, leg dan kleden op de vloer of creëer een zithoek met zachte leren banken. Het wordt dan een plek waar je je helemaal thuisvoelt. Het maakt dan ook niet meer uit waar je je latop openklapt. Door het glas en de styling, die is doorgetrokken in de complete kantoorinrichting, voelt het op elk plekje fijn om te zitten.

Meer weten?

Meer weten over het inrichten van jullie kantoor of het afbouwen van jullie locatie? Bekijk dan: Extra diensten verhuurder. Wij hebben deze samenwerking met KATO.

Terug naar het nieuws overzicht