Sprout top 25 onder de 25!

23 mei 2013

Sprout top 25 onder de 25!

Lees hier het origneel

Van poppenwinkels tot accountantskantoor, van kapper tot timmerman. Allemaal bieden ze op de panden van Huurbieding. “Variërend van een paar vierkante meter tot twintigduizend; wij hebben ze allemaal in beheer”, zegt Verplanke. Hij werkte jarenlang bij een vastgoedkantoor en bezocht regelmatig executieveilingen. De populariteit daarvan bracht hem op het idee voor Huurbieding. “Er komen veel mensen omdat ze weten dat je daar een goede deal kunt sluiten. Waarom doen we niet hetzelfde met bedrijfsmatig vastgoed?”

Veel mensen vonden het een raar idee, maar vastgoedeigenaren toonden al snel interesse. Verplanke vroeg jeugdvriend Van der Pas mee te doen. “Het is een heel transparant systeem, de beheerder kan meekijken met de biedingen”, stelt Van der Pas. “Stel, een pand staat voor een huurprijs van twaalfhonderd euro op de site, iemand biedt zeshonderd euro. Dan kan de verhuurder de bieder even bellen en afspreken om eens rond de tafel te gaan zitten. Voor hen is alles beter dan leegstand.”

Maandelijks worden er dertig tot vijftig nieuwe panden aangemeld bij Huurbieding en zijn er zo’n zeventig biedingen. Verhuurders betalen 675 of 1195 euro om de panden online te zetten. Verplanke en Van der Pas regelen verder alles. Verplanke: “We werken nu veertig uur per week en draaien omzet terwijl vrienden in de kroeg staan. Soms word ik ’s ochtends wakker en heb ik zestig berichten met foto’s uit de kroeg. Dan baal ik wel even. Aan de andere kant: ondernemen is mijn grote passie.” Naast Huurbieding hebben de jeugdvrienden ook de bedrijven studentenhuisschoonmaken.nl en allesophetweb.nl. “En er liggen nog twintig ideeën op voorraad”, zegt Van der Pas. 

 

Terug naar het nieuws overzicht