Overbieden bij bedrijfsruimtes?

14 oktober 2021

Overbieden bij bedrijfsruimtes?


Orgineel: https://vastgoedjournaal.nl/news/52597/nu-ook-al-overbieden-bij-bedrijfsruimten-er-moeten-meer-kleine-bedrijfsruimten-ontwikkeld-worden

Overbieden op bedrijfsvastgoed?

Op het platform Rebid kun je bieden op de huur van een vrije huursectorwoning. Hier werd door de media verbaast op gereageerd omdat er honderden euro’s bovenop de huurvraagprijs geboden zou worden. Met kleine bedrijfspanden lijkt precies hetzelfde te gebeuren. VJ sprak met Kees Jan Verplanke, eigenaar van huurbieding.nl, een verhuurplatform voor bedrijfspanden.

Als hij hoort dat er in de vrije sectorhuur wordt overboden, vindt hij dat helemaal niet zo gek. Kees Jan Verplanke ziet namelijk precies hetzelfde gebeuren bij kleine bedrijfshallen, ook wel light industrial genoemd. “We zien steeds meer dat er overboden wordt. Je ziet maandelijks een tiental van bedrijven die op een huurprijs van €3.000 ineens €3.500 bieden. Laatst in de regio Rotterdam kregen we zelfs een bod van €1.000 over de vraagprijs. Ze móeten het hebben.”

Tekort aan kleine bedrijfshallen

Hoe dit komt, denkt Verplanke ook te weten. Er blijkt een enorme schaarste aan kleine bedrijfshallen te zijn, zeker in de grote steden. “Er wordt vooral in Amsterdam en Rotterdam overboden, omdat daar simpelweg een tekort is aan bedrijfspanden voor het mkb.”

Volgens Verplanke heeft dit te maken met waar gemeenten hun geld in stoppen. “Gemeenten willen vooral cityhubs en grote logistieke centra’s zien, panden van 1000 m² of meer. Maar een loodgieter of een timmerman heeft aan 100 tot 400 m² genoeg en daar zijn er veel te weinig van. Daarom wordt er vooral bij light industrial-panden overboden.”

“Ik hoop,” zegt Kees Jan Verplanke tot slot, “dat gemeenten dit lezen. Want mkb’ers hebben ook bedrijfsruimten nodig, maar daar wordt momenteel te weinig op ingezet. Er heerst nu echt een tekort aan kleine bedrijfshallen in grote steden en dat moet aangepakt worden.”

Noot voor redactie: info@huurbieding.nl 

Terug naar het nieuws overzicht