Opstaan met HuurBieding.nl

20 juli 2013

Opstaan met HuurBieding.nl
Orgineel: http://www.vastgoedjournaal.nl/news/11707/57/

Opstaan met Keesjan Verplanke: Ons concept is leegstandsbestrijding

Hoe ontbijt je?
Koffie en muesli en dan altijd op kantoor, ik red het niet om thuis te ontbijten.

Wie ben je en wat doet je bedrijf?
Mijn naam is Keesjan Verplanke en samen met Jordi van der Pas ben ik 1½ geleden begonnen met ons bedrijf. Aanvankelijk hebben we het in de markt gezet als Veilingverhuur.nl maar nu is het bekend onder de naam Huurbieding.nl.

Momenteel hebben we een goed marktaandeel in de regio groot Rijnmond en hopen we ons aanbod snel landelijk uit te breiden. We werken met 5 man en hebben een omzet doelstelling van € 400.000,-. Uiteindelijk is ons verdienmodel dat we een eenmalige fee vragen voor het inschrijven van een pand door de eigenaar op de site. Zodra het on-line staat proberen wij door middel van onze marketingpakketten leads te generen, voor de makelaar en of eigenaren.

Wat is je ideale werkomgeving?
Ik ben nog erg gehecht aan een eigen plek dus heb ik graag een eigen kamer met een eigen bureau en eigen voorzieningen. Het nieuwe werken en thuis werken zijn niet echt aan mij besteed.
Heeft je bedrijf te maken met leegstand?
Alleen maar, het is uiteindelijk ons bestaansrecht.

Wat doen jullie zelf aan leegstandbestrijding?
Ons concept is leegstandsbestrijding. Op een zeer laagdrempelige manier brengen we vragers en aanbieders samen. Het leuke is dat de huurkandidaat zelf kan aangeven, rechtstreeks aan de eigenaar, wat hem het te huren object waard is.
Een hele snelle manier van onderhandelen met vaak snel resultaat. We vullen op deze manier nu gemiddeld 500m2 per maand.

Wat vind je een voorbeeld van een succesvolle upgrade?
Hoe dan ook ben ik er van overtuigd dat investeren in bestaand vastgoed loont, dit heeft zich al heel vaak bewezen.
In mijn oude werk bij projectontwikkelaar Progam vastgoedontwikkeling hebben we onlangs een kantoor in Hendrik Ido Ambacht opgeknapt. De taxatie waarde is uiteindelijk verdubbeld en de investering terugverdiend. Het Nieuwe Kantoor vind ik hiervan ook een goed voorbeeld, ik ben zeker dat dit ook zal renderen.

Wat is jouw idee voor het Holendrecht Centre in Amsterdam Zuidoost?
Ik zou op zoek gaan naar allerlei creatieve partijen in de markt. Vervolgens moet je iedereen een stuk in het gebouw geven waar ze voor gaan en uiteindelijk belonen op basis van succesfee. Ik denk dat je op deze manier een hele goede nieuwe dynamiek in het gebouw krijgt.

Is duurzaamheid belangrijk voor jullie organisatie?
Ondanks dat we naar een Label A pand gaan verhuizen is het voor ons geen prominent criterium. We zien het ook niet terug in onze biedingen. Gaat toch vaak echt om prijs.

Wie is je favoriete ontwerper?
Als ik uit mijn persoonlijke ervaring mag putten is dat Bias Architecten uit Rotterdam, ze maken mooie stenen gebouwen wat toch echt mijn voorkeur heeft.

Welke vraag zou jij aan de volgende vastgoedprofessional stellen?
Waar is de beste plek voor vastgoed op dit moment en waarom?
Jij kreeg op jouw beurt de vraag wat mensen in het vastgoed, naar jouw mening, nog niet zien?
Ik blijf me verbazen over de laksheid die er nog steeds heerst bij veel partijen in het Vastgoed. Als je dan een kans krijgt om iets te verhuren, grijp die kans dan ook aan. Snelheid is succes, als je wacht gaat in deze markt je klant naar de concurrent.
Terug naar het nieuws overzicht