Ondernemen in Twente!

24 september 2021

Ondernemen in Twente!


De regio Twente klinkt voor een Randstedeling misschien ver weg, maar geloof ons: het is het ritje wel waard! Sterker nog: als je eenmaal in Twente bent geweest, wil je er waarschijnlijk niet meer weg. De rust, ruimte, nuchtere mentaliteit én het ondernemerschap zijn slechts een paar interessante kenmerken van deze regio in Oost-Nederland. Benieuwd naar de voordelen van ondernemen in Twente? Lees dan snel verder!

Waar ligt Twente eigenlijk precies?
Alles wat ten oosten van Deventer ligt wordt in de volksmond vaak als ‘Twente’ betiteld. Toch beslaat de regio Twente een iets kleiner gebied: de streek omvat de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Stuk voor stuk plaatsen met karakter en een mooie mix tussen stadse faciliteiten en de rust en ruimte van het buitengebied.

Enschede: de hoofdstad van de regio
De stad Enschede is de hoofdstad van de regio Twente te noemen. Gelegen op slechts een steenworp afstand van de Duitse grens is de Enschede een gewilde locatie voor de Euregio. Dat merk je niet alleen aan de vele bedrijven die grensoverschrijdend ondernemen, maar ook aan de bezoekers aan het stadscentrum: Enschede is voor Duitsers een échte toeristische trekpleister. Je kunt dus wel stellen dat Enschede bruist!

Kennis, innovatie & noaberschap
Het nuchtere Twentse land staat bol van kennis & innovatie. Zo huisvest de stad Enschede zowel een Universiteit, Hogeschool als een ROC. Hier wordt gewerkt aan innovatieve technologieën voor de toekomst, doen studenten onderzoek naar nieuwe toepassingen én is er ruimte voor ondernemerschap en vakmanschap. Naast inhoud gaat het in Twente ook nog om heel wat anders: noaberschap! Noaberschap houdt in dat mensen voor elkaar klaarstaan met raad en daad. Eigenlijk zoals dat van oudsher in kleinere gemeenschappen gebruikelijk is. Want ook al lijken Tukkers (zo worden Twentenaren ook wel genoemd) nuchter en misschien een beetje stuurs: mensen staan in deze regio nog écht nog voor elkaar klaar!

Beschikbare panden in Twente
Huurbieding.nl is actief in heel Nederland. Of beter gezegd: wij zijn onbetwist de grootste online aanbieder van leegstaand vastgoed. Van bedrijfs-, kantoor- en winkelruimtes op A-locaties in de Randstad tot het mooie Twente! Momenteel hebben we een aantal mooie panden beschikbaar in de Twentse steden Almelo, Hengelo, Enschede en Rijssen. Ben je op zoek naar een bedrijfspand op een andere locatie in Twente? Vul dan hier je zoekopdracht in.

Wonen in Twente
Het moge duidelijk zijn dat de huizenmarkt momenteel in heel Nederland op z’n kop staat. Dus ook in Twente. Toch zul je versteld staan hoeveel waar je op de Twentse huizenmarkt voor je geld krijgt, vergeleken met het Westen van het land. Natuurlijk is alles relatief, maar neem maar eens een kijkje op Funda en laat je verrassen!

Verhalen van locals
Zoals je kunt lezen op Twente.com, staat in Twente de kwaliteit van leven centraal, zowel privé als zakelijk. Dit platform vroeg Twentenaren zelf waarom werken, wonen en leven in Twente zo aantrekkelijk is. Deze persoonlijke verhalen lees je hier. Want laten we eerlijk zijn: wie kunnen jou nou beter vertellen waarom het in Twente zo fijn is als Twentenaren zelf?!

Tot slot
Kort samengevat kunnen we wel stellen dat Twente mooie kansen biedt om te ondernemen in een rustige, groene, vriendelijke én innovatieve omgeving. In Twente is het gewoon goed toeven. Of zoals ze zelf graag zeggen: Twente is gewoon onmeunig mooi!

Terug naar het nieuws overzicht