Ondernemen in de Provincie Zeeland!

23 december 2020

Ondernemen in de Provincie Zeeland!

Zeeland, het land dat letterlijk in zee ligt. Er is hier meer water dan land. Zeeland is een eilandenrijk. Waar je ook bent, binnen een kwartier sta je hier aan het water voor ontspanning of een activiteit. Met 383.032 inwoners en 650 kilometer kustlijn mag je gerust zeggen dat het een gewilde provincie is om te wonen.

Middelburg is de hoofdstad en telt 48.544. De stad ligt op het voormalige eiland Walcheren en wordt doorsneden door het kanaal Walcheren. Verder heeft Zeeland een boel andere fijne plekken waaronder; Domburg, Renesse, Goes, Oostkapelle, Yerseke. Zo moet je in Yerseke zijn voor de meest verse zeevruchten bij de Oesterij, in Goes voor een middagje shoppen en in Domburg voor heilzaam zeewater.

De natuur voel en zie je in Zeeland
Zeeland heeft de schoonste stranden en ook contrastrijke natuur. De stranden in Zeeland staan bekend als veilig en schoon. Op veel duinovergangen wappert dan ook een Blauwe Vlag. Maar wist je ook dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Door de ligging aan open zee, zijn hier bijna nooit stapelwolken. En Zeeland biedt een rijke schakering van natte en droge natuur. Zeeland kent verschillende natuurgebieden. Samen laten zij zien hoe nauw water en land met elkaar verbonden zijn. Elk gebied met zijn eigen, unieke flora en fauna. Verken de beste routes per fiets of te voet. En proef de pure zilte zaligheden of andere typische Zeeuwse streekproducten als je dan toch op pad bent.

Monumentale steden en gebouwen in Zeeland
Wat verder van de kust maak je al snel kennis met de monumentale steden, het culturele aanbod en de bijzondere festivals. Eén van de bekendste Zeeuwse festivals is Concert at Sea. Dit festival trekt jaarlijks zo’n 40.000 mensen naar de Brouwersdam. In de nazomer is het Zeeuwse landschap onderdeel van de voorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival.

De verschillende steden en dorpen hebben elk hun eigen karakter. Maar ook een rijke historie. Dat zie je terug aan monumentale panden. Statige herenhuizen, oude pakhuizen en monumenten uit vervlogen tijden laten het rijke verleden zien. Tegenwoordig kun je hier ook prima shoppen. Je vindt er naast het aanbod van grotere ketens, ook exclusieve winkels.

Bruggen, dammen en tunnels verbinden de Zeeuwse eilanden onderling. Dat is wel eens anders geweest. Vroeger bestond Zeeland uit veel meer eilanden en vormden schepen de enige verbinding over het water. Een van de indrukwekkendste waterweringen van alle Deltawerken ligt in Zeeland: de Oosterscheldekering. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De pijlers en schuiven kunnen dicht bij een extreem hoog waterpeil. De Deltawerken zijn na de Watersnoodramp in 1953 gebouwd, zodat een ramp als deze nooit meer kon gebeuren. 

Vis uit de zee
De fijnproevers kunnen goed terecht in Zeeland. De vele visrestaurants in Zeeland hebben ze streekproducten op hun menu staan. Vers uit zee, zo op je bord. Zeeland heeft een verrassend aantal restaurants die bekroond zijn met Michelin-sterren. De Zeeuwse koks koken graag met streekproducten van hoge kwaliteit zoals vis, mosselen, oesters, kokkels, zeekraal, lamsoor en zeeslag die hier vers uit de wateren worden gehaald. Van heinde en verre komen mensen de Zeeuwse streekproducten proeven.

Gelukkige mensen wonen aan zee
Het leven aan de kust is bijzonder. Het is dan ook geen toeval dat veel mensen dromen van een leven aan zee. Het is volgens Britse onderzoekers zelfs gezonder om in kustgebieden te wonen dan verder in het binnenland. De kust nodigt simpelweg uit om te bewegen. Of het nu op of in het water is met watersporten als surfen, duiken en zeilen, of langs het water en door uitgestrekte polders; Zeeland biedt een decor voor dit alles. 

Het is daarnaast ook een populaire bestemming voor toeristen, met ruim 10 miljoen overnachtingen per jaar. 

Zeeland is dus aantrekkelijk om te wonen en werken – het CBS heeft de Zeeuwen zelfs uitgeroepen tot de gelukkigste mensen van Nederland. Misschien dat dit hen zulke goede werknemers maakt. 

Zeeland is bovendien strategisch gelegen in een drukbevolkte regio in West-Europa, met havens van wereldformaat. Het is de ideale basis om in korte tijd Europa’s 500 miljoen consumenten te bedienen, evenals uw zakelijke klanten wereldwijd.

Werken in Zeeland
Zeeland is bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven in de Chemie, Agrifood, Logistiek en Offshore Wind. Bovendien loopt Zeeland voorop op het gebied van offshore wind en biedt het vele aantrekkelijke locaties voor logistieke bedrijven. De Zeeuws-Gentse fusiehaven North Sea Port - de derde zeehaven van Nederland en de nummer tien van Europa - is een ware Europese hub en biedt betrouwbare multimodale verbindingen. 

De provincie Zeeland bevordert optimale afstemming van vraag en aanbod van bedrijventerreinen, herstructurering en goede bereikbaarheid. Mede daardoor zijn er in Zeeland goed ontsloten bedrijventerreinen en is er sprake van kwalitatief hoogwaardig bestaand vastgoed. Van gespecialiseerde bedrijventerreinen tot grootschalig logistiek vastgoed, algemene bedrijventerreinen en kantorenparken. Er is in Zeeland zelfs nog ongeveer honderd hectare uitgeefbare bedrijfsgrond. Dat is exclusief havengronden.

Woningmarkt Zeeland 
Op de Zeeuwse woningmarkt boven de Westerschelde gaan de huizen minder snel over de toonbank dan eerder dit jaar. In Midden- en Noord-Zeeland deden huizen er in de periode april-juni gemiddeld 28 dagen over om verkocht te worden, in het kwartaal juli-september duurde het een week langer, gemiddeld 35 dagen voordat het bordje 'Verkocht' in de tuin kon worden gezet. Gemiddelde vraagprijs bedraagt €357.184.

Ondernemen in de provincie Zeeland
Ondernemen in de provincie Zeeland biedt vele kansen en daarvoor heb je natuurlijk een bedrijfsruimte nodig! Bekijk hier onze Kantoor, winkel en bedrijfsgebouwen in Zeeland: 
https://www.huurbieding.nl/aanbod/provincie/zeeland

 

Terug naar het nieuws overzicht