Ondernemen in de Provincie Noord-Holland!

2 maart 2021

Ondernemen in de Provincie Noord-Holland!

Noord-Holland ligt in het noordwesten van Nederland. De provincie telt zo’n 2.879.611 inwoners. Noord-Holland heeft een oppervlakte van 4.092 km², waarvan 2.662 km² aan land, daarmee heeft de provincie een bevolkingsdichtheid van 1.082 inwoners per km². De provinciehoofdstad is Haarlem, de grootste stad is Amsterdam. De grootste luchthaven van Nederland en de op twee na grootste luchthaven van Europa, is Amsterdam Airport Schiphol.

In Noord-Holland worden verschillende dialecten gesproken. Landelijk geniet het Amsterdams de meeste bekendheid, dat behalve in Amsterdam ook in steden als Alkmaar, Purmerend en Hoorn veel is te horen, omdat hier veel Amsterdammers wonen. De meest typische dialecten vindt men op het platteland. Hoe noordelijker men komt, hoe meer het lokale dialect van de standaardtaal afwijkt.

Waarom Noord-Holland
De levendigheid, (buiten)activiteit en een prachtige natuur gaat hand in hand samen in deze veelzijdige provincie met volop werkgelegenheid. Of u nou op zoek bent naar een woning in een bosrijke omgeving, een heerlijk huis dichtbij de kust of juist wilt wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Noord-Holland biedt ontzettend veel woonvariatie.Het strand en de duinen vormen dan ook een indrukwekkende barrière tussen de Noordzee en het Noord-Hollandse landschap.Want op het strand ben je in een mum van tijd vanuit bijvoorbeeld Amsterdam! Lekker een dag naar Zandvoort plannen en vervolgens genieten van de frisse zeelucht. 

Prachtige plekjes in Noord-Holland
In de Zaanstreek is het heerlijk ruimtelijk wonen en leven. De herkenbare authentieke Zaanse huisjes zijn afgewisseld met nieuwbouw. En of je nu groen en dorps wilt wonen of juist stads met veel voorzieningen: in deze omgeving kun je werkelijk alle kanten op. De Zaanstreek bestaat uit Zaanstad, Wormerland en Oostzaan en is rijk aan historie, karakter, water en natuur. 

Midden in de provincie Noord-Holland ligt de prachtige kaasstad Alkmaar. Uiteraard beroemd door de wekelijkse eeuwenoude kaasmarkt, maar tevens net zo bekend om zijn hofjes, mooie grachten en het uitgebreide winkelaanbod in de binnenstad. Alkmaar is de derde stad van Noord-Holland, gebaseerd op inwoneraantal en is nog steeds volop in ontwikkeling. Duurzaamheid staat centraal in de plannen van de gemeente en dat maakt het wonen in deze omgeving extra aantrekkelijk.

Daarnaast is het aanbod aan werk in Noord-Holland vrij aanzienlijk dus mocht je een nieuwe of andere baan zoeken dan kun je het daar zeker eens proberen. Je woont niet ver van verschillende grote steden en er is tevens een behoorlijke verbinding met het openbaar vervoer dus je bent snel op werk of school. 

In Noord-Holland wonen betekent ook als je voor een niet al te kleine woonplaats kiest dat je er van alle gemakken voorzien bent. In de meeste plaatsen vind je voorzieningen zoals scholen, winkels en gezondheidszorg zodat je er nooit ver voor hoeft te reizen. Kies je een wat kleiner dorp in de provincie uit dan is er altijd wel een grotere stad in de buurt waar je voor alles terecht kunt.

Hoofdstad Haarlem
Al zou je denken dat Amsterdam de hoofdstad is van Noord-Holland, ondanks dat het de grootste stad is, is het niet de hoofdstad. Dat is Haarlem (met 162.526 inwoners). In de historische binnenstad met prachtige monumentale gebouwen, stuit je tussen het shoppen door op de ene na de andere bezienswaardigheid. In Haarlem kun je namelijk heel goed winkelen en er is ontzettend veel te zien. De Haarlemmers zijn ook dol op markten, en dan met name de Botermarkt (4x per week). De zogeheten ‘Gouden Straatjes’ rondom Haarlems Grote Markt zijn een walhalla voor shoppers. Haarlem is zonder twijfel ook een paradijs op het gebied van concept stores.

Amsterdam
Iedereen kent de wereldstad Amsterdam. Amsterdam is ook verrassend groen door de parken en heeft woningtypes voor iedereen. Van jong tot oud. Een dynamische stad waar elk stadsdeel een rijke historie heeft. Een appartement in Oost, een twee-onder-één-kap aan de rand van de stad of een grachtenpand in hartje centrum. Het IJ, het Vondelpark, het Leidseplein en zo voorts. Amsterdam heeft het allemaal.Amsterdam is voortdurend in beweging en niet alleen door de toeristen. Er wonen 467.606 huishoudens in onze hoofdstad en de gemeente telt 99 wijken en 479 buurten. Een metropool waarin werken en ondernemen samenkomt. Maar hoe leuk Amsterdam is om te wonen, hoe lastig het is om er een geschikt appartement te vinden is. Amsterdam raakt namelijk voller en voller. Kopen is vrijwel altijd goedkoper dan huren in Amsterdam. In de huidige markt is een flinke zak met geld (lees: eigen vermogen) geen overbodige luxe. In januari 2020 ligt de gemiddelde vraagprijs voor een koopwoning in Amsterdam rond de €460.000,-. Dit komt neer op €5.763,- per vierkante meter. Een optie bij je zoektocht naar een appartement, is om de plaatsen rondom Amsterdam erbij te betrekken. Zo zijn Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel ook erg populair of kijk eens naar alle andere kleine dorpjes rondom Amsterdam. Al eens gehoord van het prachtige Broek in Waterland?

Schiphol
Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en tevens een belangrijke luchthaven in Europa en dus van Noord-Holland. Schiphol was in 2018 met 71 miljoen passagiers de op twee na drukste luchthaven van Europa, na London Heatrow Airport en Paris Charles de Gaulle Airport. Schiphol is ook wel een Mainport. Dit Engelse woord betekent letterlijk: belangrijkehaven. Maar eigenlijk is een Mainport veel meer dan dat. Een Mainport is eenknooppunt van allerlei soorten vervoer met een belangrijke economische betekenis. Voor de corona vertrokken hier dagelijks enorme grote getalen in vluchten, dat mag ook wel met een gemiddeld van 35.000 reigers per dag.

Ondernemen in de Provincie Noord-Holland
Ondernemen in de provincie Noord-Holland biedt vele kansen en daar heb je natuurlijk een bedrijfsruimte bij nodig! Bekijk hier onze kantoor, winkel en bedrijfsgebouwen in Noord-Holland:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/provincie/noord-hollandTerug naar het nieuws overzicht