Ondernemen in de Provincie Gelderland!

18 februari 2021

Ondernemen in de Provincie Gelderland!

Gelderland is de grootste provincie van Nederland met zo’n 2.072 miljoen inwoners. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland. De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. De stad met de meeste inwoners is Nijmegen en qua oppervlakte is Apeldoorn de grootste gemeente.

De provincie kent 51 gemeenten. Gelderland kent prachtige routes, overweldigende natuur, imposante kastelen, statige landhuizen, authentieke schaapskooien en fruitbomen vol mooie bloesem. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter zijn de Gelderse streken zeker de moeite waard om te bezoeken. In Gelderland zijn vier bijzondere, maar verschillende streken. Hoe verschillend de Veluwe, de Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en het Rivierenland ook zijn, ze hebben één ding met elkaar gemeen: je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. tussen de reeën. 

Bijna nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap als deze streken. Als je door de Achterhoek rijdt, valt het je op. Na elke bocht verrast het landschap je met iets nieuws. Authentieke boerderijen, kastelen, landgoederen, houtwallen, weilanden, kabbelende beekjes, er is genoeg te zien! Niet op de laatste plaats de musea die je onderweg tegenkomt. 

Dan heb je de Betuwe, die een bijzondere plek inneemt, ook wel Rivierenland genoemd. Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Rivierenland heeft een rijke geschiedenis en is ook een plek waar veel te doen en te beleven is.

Het veelzijdige Veluwe heeft zoveel te bieden. Met kilometers aan natuurschoon kan je alle kanten op. Samen met het gezin genieten van de verrassende natuur of actief wandelend of fietsend de omgeving ontdekken. Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ‘Nederlandse de big five’ staat. Ga maar op zoek naar een edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander.

Beleven en proeven
Aan de meeste kastelen in Gelderland is wel een verhaal verbonden met een bijzondere bewoner of een beroemde gast. Zo zijn de Oranjes onlosmakelijk verbonden aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. Wie kent dit niet? Naast het bezoeken van culturele locaties, bewijzen De Gelderse streken ieder jaar klasse aan restaurants te bezitten. Van Vaassen tot Winterswijk en van Leuvenum tot Heelsum kun je de sterren tellen. Goed eten, pure producten en de kwaliteit-prijs klopt. De streken bezitten 8 Michelinsterren restaurants!

Nijmegen
De stad met de meeste inwoners van Gelderland is Nijmegen (170.681). Ontspannen staat hier hoog in het vaandel, wellbeing speelt niet voor niets een grote rol in deze regio. Een dagje besteden in een van de bekende thermen, of breng een bezoek aan hét wijndorp van Nederland en krijg voor even het vakantiegevoel. Dankzij de heuvels en bijzondere grondsoort is Groesbeek en omgeving de bakermat van prachtige wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. Bijna 25 hectare wijngaard is er inmiddels in het Wijndorp van Nederland.

Dan de natuur: Duivelsberg, Rijkerswoerdseplassen voor een dagje verkoeling, Groesbeekse Bos in de gemeente Berg en Dal. In het Rijk van Nijmegen varen een flink aantal pontjes en veerdiensten over de vele rivieren die het gebied rijk is. Gelukkig maar, want de Rijn en Nederrijn, de Waal, de Maas en het Pannerdensch Kanaal kronkelen als een ‘blauwe’ draad door het landschap. En uiteraard is cultuur en shoppen ook een belangrijk onderdeel van Nijmegen. De binnenstad heeft een prachtige winkelstraat met zeer veel leuke steegjes en de daarbij behorende concept stores. 

Arnhem
Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. Herkenbaar zijn de prachtige, verlichte straatjes en de winterse landschappen. Op een kleine afstand van het gezellige centrum vind je ruimte en rust in de wijde omgeving. De perfecte combinatie van stad en groen.

Het centrum van de stad is volop genieten voor modeliefhebbers in het Modekwartier en de 7straatjes. Op steenworp afstand van het bruisende centrum vind je de natuur aan de voet van de stad.Maar ook Burgers Zoo, Museum Arnhem en andere historische monumenten zijn populair om in Arnhem te bezoeken.

Woningmarkt in Gelderland
De woningnood in Gelderland is hoog. Vooral starters, alleenstaanden en ouderen kunnen vrijwel geen betaalbare woning meer vinden. De Randstad schuift op naar het Oosten en steeds meer alleenstaanden zoeken een huis. Tot 2030 moeten er ruim 80.000 nieuwe woningen worden gebouwd in Gelderland. De komende vijf jaar wil de provincie daarom de bouw van 45.000 woningen versnellen.

Koopwoningen in Gelderland zijn op dit moment schaarser én duurder dan een jaar geleden. De huizenprijzen in Gelderland zijn in Arnhem het hardst gestegen. De huizen zijn er 17,4 procent duurder dan één jaar geleden.

Het aantal huizen in Gelderland dat verkocht werd is wél lager dan een jaar geleden. Dat zorgt voor nog meer krapte op de woningmarkt. In de hele regio is te zien dat er minder huizen zijn verkocht, alleen in Westervoort en Duiven niet.Nooit eerder kende Nederland een krappere bestaande koopwoningmarkt dan nu. Konden mensen in 2015 nog gemiddeld uit 10 huizen kiezen, nu staat dat gemiddelde op 1.9. De snelheid waarmee een huis verkocht werd, is daarmee wederom toegenomen. In Arnhem duurde het nu gemiddeld 22 dagen om een tussenwoning te verkopen.

Ondernemen in de provincie Gelderland
Ondernemen in de provincie Gelderland biedt vele kansen en daar heb je natuurlijk een bedrijfsruimte nodig! Bekijk hier onze kantoor, winkel en bedrijfsgeouwen in Gelderland:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/provincie/gelderland

Terug naar het nieuws overzicht