Ondernemen in de Provincie Drenthe!

26 maart 2021

Ondernemen in de Provincie Drenthe!

Drenthe (totaal rond de 492.167 inwoners) is gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg grenst Drenthe in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad en grootste plaats is Assen; de gemeente met de meeste inwoners is Emmen. De populaire steden in Drenthe zijn Emmen, Assen, Meppel

Actief op de fiets; de fietsprovincie van Nederland
Natuur en avontuur staat centraal in Drenthe. Eigenlijk kun je Drenthe de fietsprovincie van Nederland noemen. Met maar liefst 1700 kilometer aan fietspaden, kan de fietsliefhebber hier behoorlijk actief op weg.  Drenthe is de dunbevolktste provincie van Nederland. Hier vind je dus écht rust en ruimte.

Historie
Bij Drenthe denk je in eerste instantie misschien vooral aan weilanden vol met koeien en hutjes op de hei, maar behalve rust en ruimte is er nog veel meer te beleven. Bezoek de hunebedden eens een keer en leer meer over de Nederlandse geschiedenis. Maar liefst 52 van de 53 hunebedden in Nederland staan in Drenthe. Het Trechterbekervolk dat meer dan 5.000 jaar geleden in Drenthe woonde, begroef hun doden in een hunebed. Zonder takelwagens en andere moderne techniek bouwden zij van gigantische rotsblokken een hunebed.

Nationale parken
Drenthe heeft drie Nationale Parken. Allemaal verschillend en ook allemaal de moeite waard om te bezoeken. Nationaal Park Dwingelderveld geeft je bijvoorbeeld het ultieme ‘hutje op de hei’-gevoel. Dit natuurgebied is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland. Je kan hier zelfs adders, ringslangen en andere reptielen tegenkomen. En over dieren gesproken; wellicht heb je van Dierenpark Emmen gehoord? In 2016 heropende dit park met een nieuwe naam: Wildlands Adventure Zoo Emmen. Een spectaculair park met klimaatzones, een jungle en de bekende dieren.

Events en to do
Ook op culinair & evenementen gebied is er in Drenthe van alles te beleven en te proeven. Van culinaire evenementen, streekgerechten tot aan Erfgoed Diners. Van culinaire fietsroutes tot aan wijnreizen in Drenthe. Drenthe organiseert een hoop om de toerist én de inwoners te voorzien van de juiste entertainment. Misschien ben je al eens toeschouwer geweest op TT Assen?

Daarnaast zijn er in de zomer in Drenthe veel markten te vinden. En is er jaarlijks een Drentse fietsvierdaagse, waarbij je vier dagen gaat fietsen door deze vijfsterren fietsprovincie.

Voor shoppen in Drenthe kun je het beste naar Assen, Emmen, Coevorden, Hoogeveen of Meppel. In deze steden vind je de grote ketens maar ook kleinere winkeltjes. Vooral Meppel heeft een gezellige binnenstad met monumentale panden, leuke straatjes, grachten en pleinen. 

Drentenaren zijn tevreden inwoners
Dat het goed toeven is in Drenthe, hebben we in deze blog al flink benadrukt. De regio scoort ook het hoogste van alle Nederlandse regio's op het gebied van welvaart. De Universiteit Utrecht en de Rabobank onderzochten de mate van welvaart van veertig Nederlandse regio's. De uitkomsten bundelden ze in een rapport.

In het onderzoek vallen de gemeenten Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, Tynaarlo en Midden-Drenthe onder Noord-Drenthe. Op nagenoeg alle criteria van welvaart scoort de regio relatief hoog. Vooral de veiligheid, het onderwijs en het milieu zijn in Noord-Drenthe erg goed, vergeleken met de rest van Nederland. Ook gaven veel inwoners van Noord-Drenthe aan dat zij gelukkig en tevreden met het leven zijn. Daarnaast is de woning van veel Noord-Drenten dik in orde en hebben er veel mensen (goedbetaald) werk.

In Drenthe kom je dus even helemaal tot rust. Geen drukte en geen grote steden, maar wel veel natuur, kleine dorpjes en boerderijen. Drenthe is bij uitstek de ideale provincie om meer te leren over het boerenleven en tevens de Drenthse gastvrijheid. 

Woningmarkt
Ook in Drenthe is de krapte van de woningmarkt aanwezig. In Drenthe stegen de prijzen van woningen met 8,8 procent vergeleken met een jaar eerder.Drenthe ligt daarmee nét iets onder het landelijk gemiddelde. Gemiddeld stegen de huizenprijzen in Nederland met 8,9 procent. Een eengezinswoning kost in Drenthe gemiddeld 252.000 euro, landelijk is dat 371.000 euro. De NVM ziet ook een grote trek vanuit de Randstad naar provincies zoals Friesland en Drenthe. Meer ruimte en meer huis voor je budget.

Ondernemen in de Provincie Drenthe
Ondernemen in de provincie Drenthe biedt vele kansen en daar heb je natuurlijk een bedrijfsruimte bij nodig! Bekijk hier onze kantoor, winkel en bedrijfsgeouwen in Drenthe:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/provincie/drentheTerug naar het nieuws overzicht