Nijmegen; De oudste stad van Nederland!

10 november 2020

Nijmegen; De oudste stad van Nederland!


Nijmegen (met 170.681 inwoners) is een fijne plek om te wonen, het staat momenteel op nummer 7 (van de 50). Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen dankzij de gunstige ligging een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht.Niet alleen de Romeinen hebben een stempel gedrukt op de stad. Zo was Nijmegen de meest noordelijk gelegen verblijfplaats van Keizer Karel de Grote en hierdoor een bloeiende keizerstad. Helaas is Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog niet ongeschonden gebleven. Op 22 februari 1944 werd een groot deel van de binnenstad verwoest door een bombardement door geallieerden. Wanneer je op de Grote Markt staat zie je hierdoor een duidelijk verschil in gebouwen wanneer je met je rug naar het waaggebouw toe staat of er vanaf.

Cultuur & natuur
Nijmegen; De oudste stad van Nederland, met een historie en cultuur! Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen, en ook in de omgeving heeft zich in vroegere tijden veel afgespeeld. Vandaag de dag stuit je nog steeds op sporen van die tijd, omgeven door een prachtige natuur. In de regio wandel je langs historische locaties, bekijk je prachtige kunst in musea en doe je nieuwe ervaringen op.

De schoonheid van de natuur zal je verbazen. Nijmegen is namelijk heerlijk om door te fietsen of wandelen. Kenmerkend zijn de uitgestrekte bossen, stille vennetjes en glooiende heidevelden. Nijmegen is ook één van de duurzaamste steden in Europa, en dat zie je overal in de stad terug!

Proef Nijmegen Een (historisch) biertje haal je bij Het Bierkeldertje op de Grote Markt. Naast ondergrondse biertjes kun je ook goed eten bij De Waagh, in 1612 gebouwd en van oorsprong een waaggebouw waar kooplui verplicht hun handelswaar moesten laten wegen. Ben je niet zo’n bierliefhebber maar ga je liever voor een heerlijk glas wijn? Dan hoef je niet naar Frankrijk of Zuid-Amerika. Dankzij de heuvels en bijzondere grondsoort is Groesbeek en omgeving de bakermat van prachtige wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. Bijna 25 hectare wijngaard is er inmiddels in het Wijndorp van Nederland. Waar 6 wijnboeren een keur aan mooie wijnen maken. Op de Nederlandse Wijnfeesten in het laatste weekend van september, uitgegroeid tot internationale trekpleister bij toeristen.

Winkelgebied
Winkelen doe je in de oudste winkelstraat van Nederland! In de Lange Hezelstraat staan prachtige historische panden waarin je winkels vindt met een hoog snuffelgehalte. In de Marikenstraat winkel je letterlijk op niveau: op de bovenverdieping in de exclusievere winkels, beneden bij de grote ketens. Ook heeft Nijmegen toffe conceptstores, waar je terecht kunt voor een origineel cadeau. Even bijkomen van al dat winkelen? In de stad met de hoogste terrasdichtheid van Nederland is er altijd een lekker plekje om uit te rusten. En proef wat Nijmegen te bieden heeft bij de diverse restaurants met verschillende keukens. Alleen al in en vlakbij Nijmegen vind je 6 restaurants met een Bib Gourmand.

Wonen in Nijmegen
Welke wijken kent Nijmegen? Neem bijvoorbeeld Nijmegen-Oost. Je woont vlakbij de hogescholen en de universiteit. Ideaal voor studenten. Een randwijk van het centrum en ook nog eens dichtbij het station; is Bottendaal. In Bottendaal staan veel oude en prachtige herenhuizen. Als je door de tunnel bij het station gaat, kom je al gauw in Oud-West. Hier vind je de wijken Waterkwartier en Wolfskuil. Twee totaal verschillende wijken, maar allebei ook leuk voor studerende jongeren. In Waterkwartier wonen van origine Nijmegenaren, die al tientallen jaren in deze wijk wonen. In Nijmegen is de woningmarkt nog lang niet zo’n gekkenhuis als in de randstad. Een verkochte woning kwam vorig jaar op een gemiddelde van 262.000 euro uit.

Ondernemen in Nijmegen:
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Nijmegen:

Kantoorruimte huren Nijmegen:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/nijmegen
Winkelruimte huren Nijmegen:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/nijmegen
Bedrijfsruimte huren Nijmegen:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/nijmegen


Terug naar het nieuws overzicht