Lunchen met collega’s, zo maak je het leuk!

17 mei 2023

Lunchen met collega’s, zo maak je het leuk!

 

Lunchen met collega's is een belangrijk moment op de werkdag. Het versterkt de teambanden en bevordert een positieve werksfeer. Zo doe je nieuwe energie op voor de rest van de dag. Moedig medewerkers daarom aan om samen te lunchen en creëer een gezellige lunchruimte. Een fijne plek die uitnodigt om elkaar te ontmoeten en lekker even bij te praten met collega’s. In dit artikel geven we een aantal tips zodat het lunchen een moment wordt om naar uit te kijken.

De ideale plek om te lunchen met collega’s

Een lunchruimte moet een uitnodigende en comfortabele plek zijn. Zo kunnen collega’s optimaal genieten van hun lunch en bijpraten. Zorg dus voor voldoende zitplaatsen en een gezellige sfeer. Comfortabele stoelen, ruime tafels, luchtzuiverende kantoorplanten… en misschien zelfs een speciale lunch room of loungehoek! Een ruimte of hoek afgezonderd van de rest van de ruimte, zodat je tijdens het lunchen met collega’s even helemaal je werk kunt vergeten.

De inrichting van de lunchruimte

Zoals we al schreven speelt de inrichting van de lunchruimte een grote rol in de lunchervaring. Zorg naast een fijne zitplek ook voor voldoende licht. Bijvoorbeeld door grote ramen of sfeervolle verlichting. En die saaie witte muren? Weg ermee! Maak gebruik van kleurrijke en inspirerende decoraties om de ruimte aantrekkelijk te maken. Niet alleen kantoorplanten, ook kunstwerken of een fotowand kunnen wonderen verrichten. Zo wordt lunchen met collega’s (bijna) een feestje.

Lunch ideeën

Tja, lunchen met collega’s is leuk, maar de lunch moet natuurlijk ook lekker zijn. Zorg daarom voor een gevarieerd aanbod in de lunchruimte. Heb je wat lunch ideeën nodig? Denk dan aan gezonde opties zoals salades, soepen en volkorenbroodjes. Maar ook warme maaltijden, zoals pasta's of wraps kunnen een goede keuze zijn. Vanzelfsprekend is het belangrijk om rekening te houden met verschillende dieetwensen en allergieën.Vraag je personeel dus naar hun wensen en voorkeuren zodat iedere collega kan genieten van de lunch.

Gezonde lunch op werk tips

Een gezonde lunch op het werk is essentieel, dat mag wel duidelijk zijn. Het zorgt voor meer productiviteit en (net zo belangrijk) het welzijn van medewerkers. Zorg daarom voor voldoende verse producten op het moment dat collega’s met elkaar gaan lunchen. Leg verse groenten en fruit klaar en zet waterkannen op tafel om het drinken van water te stimuleren. Vermijd in ieder geval teveel suikerrijke snacks en frisdranken. Zo draagt de lunch bij aan een gezonde en energieke werkomgeving.

Lunchrecepten voor het lunchen met collega’s

Wil je eens iets anders proberen tijdens de lunch op werk? Er zijn tal van lunchrecepten op het internet beschikbaar die je kunt uitproberen. Denk aan zelfgemaakte soepen, wraps met verschillende vullingen, of gezonde salades met verrassende ingrediënten. Door regelmatig nieuwe recepten aan te bieden, blijft de lunch op het werk afwisselend en interessant. TIP Stimuleer collega’s om hun favoriete lunchrecepten te delen. Wie weet raakt iedereen zo enthousiast dat er regelmatig een zelfgemaakt recept verschijnt tijdens de werklunch!

De leukste steden om te lunchen met collega’s

Heb je geen ruimte voor een gezellige lunchplek op kantoor? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Werk je in een stad zoals Rotterdam, Amsterdam of Utrecht, dan zijn er namelijk een heleboel leuke lunchlocaties in jouw buurt. Maak met collega’s regelmatig een wandeling in een andere wijk. Zo ontdek je samen nieuwe lunchplekken. Waarschijnlijk eet je regelmatig je lunch op je werkplek, maar buiten de deur lunchen met collega’s kan een hele leuke afwisseling zijn!

Lunchen met collega’s, een waardevol moment

Kortom, samen lunchen met collega's is een waardevol moment op de werkdag. Maak het vanzelfsprekend. Helaas is dat namelijk niet altijd het geval. Sommige medewerkers hebben een drukke agenda of lunchen nu eenmaal liever alleen. Het is daarom des te belangrijk om het belang van samen lunchen te benadrukken en een cultuur te creëren waarin dit wordt gestimuleerd.

Organiseer regelmatig informele teamlunches of teambuildingactiviteiten tijdens de lunch, zodat medewerkers de waarde van samen eten kunnen ervaren. Een goed ingerichte lunchruimte, gevarieerde lunchideeën, gezonde keuzes, leuke lunchlocaties en een positieve lunchervaring dragen hier allemaal aan bij.

 

Terug naar het nieuws overzicht