Kantoorvilla 'de Pastorie' in Bergen op Zoom online!

16 november 2020

Kantoorvilla 'de Pastorie' in Bergen op Zoom online!

 

De Pastorie, een pand met historie

Het pand werd in 1917 gebouwd als PASTORIE voor de nog te bouwen kerk van O.L.V. van Lourdes. Het gebouw heeft elementen van zeer late Jugendstil en het bouwen in de trant van K.P.C. de Bazel. Het werd gebouwd in opdracht van pastoor J. de Meulemeester naar ontwerp van architect Jac. van Gils uit Rotterdam. De voormalige pastorie is nu in gebruik als kantoor.

DE PASTORIE, VOOR ONDERNEMERS DIE GELOVEN IN STIJL

Over de woonkamer van de Pastoor
Deze prachtige grote en zeker ook sfeervolle ruimte op de begane grond ligt aan de achterkant van de Pastorie. Vanuit de woonkamer loopt nog een overdekte sluis naar de kerk. Er zijn nog veel oude elementen aanwezig. Onder andere het prachtig gestucte plafond met fazanten en konijnen. De houten visgraat vloer is de originele vloer. De prachtige terrazzovloer (gelegd door Italiaanse vakmensen) met patronen is een geweldige eyecatcher. De zon schijnt heerlijk binnen in deze toch al lichte ruimte. Door middel van screens is de zon te verduisteren. Deze unieke kantoorruimte biedt plek voor ongeveer vier werkplekken. Op de begane grond is een keuken aanwezig met een koffiezetapparaat voor (gratis) koffie en thee. Op de begane grond is een heren- en damestoilet. Er is een ruimte aanwezig waar uw klanten eventueel op u kunnen wachten.

Over de Bibliotheek
De bibliotheek ligt op de tweede verdieping aan de achterkant van de Pastorie. Het is een heerlijke lichte en vooral rustige ruimte. Het grote dakraam biedt een mooi uitzicht op de kerk, en altijd handig, op de klok van de kerk. De authentieke balken geven de bibliotheek een fantastische uitstaling. Er is ruimte voor vier tot vijf werkplekken en er is een vaste kast aanwezig. De sfeer in deze kamer is echt uniek door de hoogte en het fijne daglicht. Op de tweede verdieping is een keukenblok aanwezig met een koffiezetapparaat voor (gratis) koffie en thee. Op de tweede verdieping is een heren- en damestoilet. Op de overloop staan twee fauteuils waarop uw klanten even op u kunnen wachten.

Met behoud van de monumentale elementen is de Pastorie verbouwd tot een zeer representatieve kantoorvilla! Lees meer over Kantoorvilla de Pastorie in Bergen op Zoom en de beschikbare kantoorruimte(s) en vergaderruimte:

https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpand/bergen-op-zoom-prins-bernhardlaan-64/3572

 

Terug naar het nieuws overzicht