Inspiratie nodig voor je nieuwe kantoor?

1 mei 2018

Inspiratie nodig voor je nieuwe kantoor?

 

Je hebt van die typische kantoren, met van die typische grijze lamellen voor het raam, waar naast de grijze bank op de gang een watertank staat. De volgende inrichtingen zijn verreweg van het concept ‘kantoor’. Je mag ze eigenlijk geen kantoren noemen, nadat je ziet hoe dik ze eruitzien. Inspirerend voor je eigen werkplek?

De mooiste werkplekken

Google, Tel Aviv Israël

Door de kleurrijk ingerichte kamers en lokale styling, zorgt dat voor de werknemers voor inspiratie en creativiteit. Er wordt gebruik gemaakt van veel open ruimtes waardoor werknemers op een makkelijke manier kunnen samenwerken en communiceren met andere Googlers. Daarnaast zijn er ook traditionele, op een bureau gebaseerde werkomgevingen waarbij vooral privacy en focus worden geboden. Elke verdieping heeft een eigen thema waarbij een lokale groep Googlers geholpen heeft met het kiezen van ideeën.

 

 

Credits: Itay Sikolski

White Mountains, Stockholm Zweden

In hartje Stockholm kan je het kantoor van White Mountains vinden, de grootste internetprovider van Zweden. De rots wat eerder diende als koude oorlogsbomschuilplaats, heeft leven gekregen door een visuele inspiratie neer te zetten van sci fi en James Bond films uit de jaren ’70. Het doel bij het ontwerp was om werknemers het gevoel te geven dat ze hier welkom zijn en er graag willen werken in plaats van een ruimte waar je maar wat reeks technische hardware vestigt. En dat is ze zeker gelukt!

 

 

Credits: Son Lidman

Lego, Billund Denemarken

De designer Rosan Bosch heeft veel kleuren en leuke faciliteiten toegevoegd aan het kantoor van Lego. Werken bij Lego moet immers leuk zijn en het creëren van een omgeving waar alle originele ideeën elkaar kruisen, is een belangrijk doel. Het kantoor maakt samenwerking mogelijk door de open ruimtes maar wanneer er individueel werk moet worden toegepast, kan dat aan de buitenrand van het pand. Door de glijbaan maakt het voor de luie mensen onder ons, makkelijker (en natuurlijk leuker) om naar de samenwerkingsgebieden te gaan.

 

 

Credits: Anders Sune Berg

Tribes, Eindhoven Nederland

Niet alleen in het buitenland kan je de vetste kantoren vinden, ook in de Brabantse lichtstad Eindhoven bevindt zich een kantoor waar je u tegen zegt! Het interieur is geïnspireerd door de stammen en het werk van de beroemde fotograaf Jimmy Nelson waarbij de woorden ‘authentiek’ en ‘tijdloos’ bij elkaar komen. Tribes is een nieuw, mobiel kantorennetwerk voor gelijkgestemde professionals, de zogenaamde Business Nomads. Tribes is eigenlijk een mobiele kantoorprovider waarbij het een netwerktoegang, lidmaatschappen, virtuele kantoren, vergaderruimtes en flexibele werkplekken biedt.

 

 

Credits: Rika Looij

 

Dropbox, San Francisco US

Deze kantoorruimte biedt een flexibele omgeving voor een snelgroeiend team. Door de palmbomen in het kantoor neer te zetten, waan je je in tropische sferen. Op het kantoor wordt er in plaats van tl-verlichting, gebruik gemaakt van innovatieve LED- verlichting waardoor er geen stijve sfeer hangt.

 

Terug naar het nieuws overzicht