Huurbieding.nl & Vastgoedjournaal.

17 maart 2015

Huurbieding.nl & Vastgoedjournaal.

Orgineel: http://www.vastgoedjournaal.nl/news/17394/57/Huurbieding-We-werken-met-particuliere-beleggers-tot-beursgenoteerde-partijen-maar-geen-makelaars/  

Huurbieding: ‘We werken met particuliere beleggers tot beursgenoteerde partijen, maar geen makelaars’

 KANTORENMARKT 17-03-2015 (09:35)

Intercity Management startte 7 maanden geleden met 17 aanmeldingen op het verhuurplatform Huurbieding.nl. Het ging hierbij om verschillende kantoorruimtes, winkels en bedrijfspanden verspreid over Nederland. VJ is 7 maanden na de start van de samenwerking benieuwd hoe beide partijen dit ervaren en wat de meerwaarde voor Intercity Management is om met Huurbieding te werken.

Kees Jan Verplanke, founder Huurbieding.nl (foto) en Nick Both, partner Intercity Management, spreken van een succesvolle start. Both: "Ons kantoor houdt zich onder andere bezig met het beheer van diverse vastgoedportefeuilles waarin we ook met leegstand te maken hebben. Om extra leads te genereren maken wij gebruik van diverse tools, waaronder Huurbieding.nl. In een korte tijd hebben wij al diverse verhuursuccessen geboekt. De binnengekomen biedingen en aanvragen voor bezichtigingen komen direct bij mij en mijn collega's binnen en worden dezelfde dag nog door één van onze property managers opgepakt."

Verplanke vult aan: "De snelle verhuursuccessen bij Intercity Management komen vooral omdat ze het daar gelijk zelf oppakken en afhandelen, dat schakelt veel sneller. Huurbieding werkt vooral veel met eigenaren, asset managers of vastgoedclubs zelf, hierdoor zijn de lijnen korter en kunnen er sneller deals worden gemaakt."

Keuze voor Huurbieding
VJ vroeg aan Koen Voskuyl, property manager Intercity Management, waarom het bedrijf heeft gekozen voor Huurbieding. Voskuyl: "De reden dat we gebruik zijn gaan maken van Huurbieding.nl is dat wij meer traffic wilden hebben bij onze panden. Daarbij is dit een betrouwbare partner die een vast en scherp tarief hanteert. Voor ons is het voordeel verder dat er korte lijnen zijn. Maar er is ook een nadeel te benoemen. Dat is namelijk dat je zo nu en dan zoekers krijgt die je moet opvoeden. Bijvoorbeeld veel te lage biedingen van personen die denken dat ze de ruimte voor die prijs kunnen huren en dat kan erg tijdrovend zijn."

Verhuur algemeen
Hoe is het in het algemeen gesteld met de verhuur? Voskuyl antwoordt hierop: "We merken dat er meer vraag is naar kantoorruimte dan vorig jaar. Je ziet de kentering dat veel kleine ondernemers (1-10 werkplekken) weer actiever op zoek zijn naar nieuwe ruimte en bijvoorbeeld veel ZZP-ers die nu een ruimte willen huren. We hebben 17 panden bij Huurbieding aangemeld en de gunstig gelegen panden hebben 2 tot 3 aanvragen per week, de minder goed gelegen panden rond de 2-3 per maand."

Kracht van de samenwerking
VJ vroeg ook aan Verplanke wat volgens hem de kracht is van deze samenwerking. Hij antwoordt: "De samenwerking loopt erg goed met Intercity, mede vanwege het contact met de vaste accountmanager (Koen Verkuyl) die alle leads oppakt. De kracht van ons gezamenlijk succes is dat de leads direct contact hebben met een asset manager en dus gelijk kunnen schakelen."

 

Geen makelaars
Voor wie is Huurbieding bedoeld? Verplanke: "Wij werken met meerdere partijen samen, want iedereen kan zich aansluiten: van particuliere belegger tot beursgenoteerde partij. En dat gebeurt ook. Alleen de makelaars komen niet naar ons, zij zien ons als concurrent en vinden ons concept nutteloos. Dat komt mede omdat wij een doe-het-zelf-platform zijn, waardoor je via ons concept geen makelaar nodig hebt." Hij besluit: "Momenteel halen wij 150 potentiële huurders per maand binnen, een half jaar geleden waren dat er nog 80/90. Dat komt omdat de verhuringen in het algemeen beter gaan, maar ook vanwege de groei van ons bedrijf."

Terug naar het nieuws overzicht