Huurbieding heeft een aantal populaire winkelsteden uitgelicht!

18 november 2020

Huurbieding heeft een aantal populaire winkelsteden uitgelicht!


Shoppen is een beleving; ontdek deze populaire winkelsteden
Door Corona zijn we beperkt in het reizen naar leuke plekken. En daarom kiezen we al snel voor online winkelen, om zo min mogelijk in contact te staan met anderen. Lekker makkelijk ook; je gooit je winkelmand vol en je hoeft er niet eens de deur voor uit. Maar met online shoppen ondersteun je niet altijd de plaatselijke winkeliers. En deze ondernemers hebben het juist hard nodig! Daarnaast ervaar je die beleving van het shoppen helemaal niet. En dit ervaar je wel als je een winkel binnenkomt. Met het personeel dat je vriendelijk voorziet van een goede service en het voelen, ruiken en zien van producten. En zelfs het proeven van streekproducten kan niet via je beeldscherm. Je kunt met een mondkapje natuurlijk heel goed een klein bezoekje brengen aan deze (kleine) ondernemers, zodat zij kunnen blijven bestaan. En zelfs de grote winkelketens hebben je hard nodig.

In Nederland kun je heel goed winkelen, wij hebben een boel prachtige steden waar de leukste winkels staan. Huurbieding heeft een aantal populaire winkelsteden uitgelicht. Goed voor de geluksfactor, wel slecht voor je portemonnee ;).

Haarlem; met een historische binnenstad
In de historische binnenstad met prachtige monumentale gebouwen, stuit je tussen het shoppen door op de ene na de andere bezienswaardigheid. In Haarlem kun je heel goed winkelen. De wekelijkse warenmarkt op de Grote Markt die elke zaterdag staat is uitermate populair bij de inwoners. De Haarlemmers zijn ook dol op de Botermarkt. Op dit gezellige plein vindt er vier keer per week een markt plaats met tweedehandskleding op maandag. Misschien vind je er wel een designer item voor weinig.De zogeheten ‘Gouden Straatjes’ rondom Haarlems Grote Markt zijn een walhalla voor shoppers. Je kunt hier lastig kiezen tussen het grote aanbod in modeboetieks, winkelketens en winkels met producten voor foodliefhebbers. Haarlem is zonder twijfel ook een paradijs op het gebied van concept stores. Enkele ultieme plekken om inspiratie op te doen. En een espresso gaat prima samen met shoppen. 

Leiden; klein Amsterdam
Leiden wordt ook weleens klein Amsterdam genoemd en dat is niet voor niets. Want door de singels en grachten zou je soms denken dat je rondloopt in onze hoofdstad. Leiden is wel een stuk rustiger en dat maakt winkelen prettiger. Je zal tijdens een dagje winkelen verrast worden door de prachtige historische panden die de stad rijk is.Het leuke aan een dag shoppen in Leiden is dat alle favoriete winkelstraten op loopafstand van elkaar liggen. De Haarlemmerstraat loop je binnen via de Dullenburg en is een van de meest bekende en drukstbezochte winkelstraat van Leiden.Deze grote winkelstraat in hartje Leiden biedt een groot diversiteit aan winkels. Je vindt er enkele grote winkelketens naast de vele speciaalzaken. Je slaagt hier zeker te weten voor een nieuwe outfit. Voor leesfanaten is de Breestraat geschikt. Je vindt er diverse boekwinkels. Uren struinen voor een mooi ‘coffeetable book’.Hier loop zo je heen wanneer je de Breestraat uitloopt. Dit is nog een oud stukje Leiden. Je slentert door de straat die nog vol ligt met kinderkopjes. Je vindt hier een groot aantal antiek en vintage shops die de sfeer van het Pieterskwartier in eer houden.

Maastricht; voor de modeliefhebber
Wij hebben het al eens eerder over Maastricht gehad; maar Maastricht staat met stipt op nr. 1 als het gaat om fashion. De Maastrichtenaren besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Loop door de oude straten en de dames lopen er picobello bij.Je vindt hier de meest prachtige winkels, bijzondere boetiekjes en authentieke speciaalzaken op het gebied van mode, accessoires en design. Het winkelgebied van Maastricht is opgedeeld in verschillende straten en gebieden. In City-Noord bevinden zich voornamelijk de grote winkelketens, zoals Hema, H&M en C&A. Bij Entre Deux tussen Markt en het Vrijthof kun je overdekt shoppen en in historisch stadsdeel Wyck vind je voornamelijk winkels op het gebied van kunst, antiek, design, wonen, mode en delicatessen. Uiteraard staat Maastricht ook bekend om het bourgondisch eten. Je kunt er dus los op het gebied van lekkernijen. Zorg je wel voor een lege maag als je Maastricht gaat bezoeken?

Utrecht; Architectuur meets historie
Utrecht is kenmerkend door de oude binnenstad en ook een fijne plek om te winkelen. Hoog Catharijne (architectuur den top) is een walhalla waar je alle winkels op één plek hebt. Denk aan Sissy Boy, Zara Home en de grote modeketens. Handig als het regent, want alles is overdekt.Loop eens langs de Oudegracht en het Museumkwartier. Hier kun je uitgebreid op jacht naar vintage parels voor je interieur en tweedehands kleding. In Utrecht heb je ook diverse wekelijkse, populaire markten. Denk hierbij aan een biologische boerenmarkt of breng een bezoek aan de bloemenmarkt en de streekmarkt. Alle borrelhappen kunnen worden ingeslagen voor het weekend. De steegjes komen tot leven door de diverse (duurzame) boetieks met een groot aanbod in kleding en accessoires. En een heerlijke cappuccino drink je bij een koffietentje in de Voorstraat of Schoutenstraat. 

Zwolle; monumentale gebouwen zien tijdens het shoppen
Net als voor de eerdergenoemde steden heeft Zwolle een erg ruim aanbod aan winkels, boetiekjes en horecagelegenheden. En hoort het dus zeker thuis in het rijtje winkelsteden in Nederland. Naast de uitgebreide winkelgebieden staat Zwolle ook bekend om de oude karakteristieke gebouwen die de stad rijk is. Veel monumentale gebouwen zijn bewaard gebleven en hierdoor is er veel historie te zien in Zwolle. Dit maakt winkelen in deze stad een hele belevenis. In de Sassenstraat en de Luttekestraat vind je unieke boetiekjes, vintage winkels en designwinkels. In de Diezerstraat vind je voornamelijk de grote winkelketens, zoals H&M en The Sting. Op de Grote Markt kun je neerstrijken voor diner & lunch. En op de Grote Markt kijk je uit op de monumentale gebouwen in de stad. 

Alkmaar; niet alleen dé kaasstad van Nederland
Misschien niet direct je eerste keuze, maar winkelen kun je heel goed in dé kaasstad van Nederland, Alkmaar. Alkmaar is zelfs uitgeroepen tot winkelstad van 2017! Grote ketens, kleine straatjes en unieke boetiekjes vullen het centrum van Alkmaar. Op vrijdagochtend is hier de bekende kaasmarkt. Eens kijken of je die heerlijke kazen kunt weerstaan. Buiten de bekende Laat en de Langestraat zijn er ook gezellige kleine shopstraten. Op de Houttil, Hekelstraat en Huisbrouwerstraat zitten kleine ondernemers. De grachten, monumenten en pittoreske winkelstraatjes zijn de echte sfeermakers in Alkmaar. Juweliers, restaurants, cadeauwinkels, vintagewinkels, hippe boetiekjes en koffiewinkels. Je vindt het allemaal in Alkmaar. En naast de ambachtelijke streekproducten die je vindt in Alkmaar zijn er ook een aantal duurzame conceptstores. Alkmaar is hip, maar dat wist je onderwijl wel!

Bekijk hier een overzicht van al onze winkelpanden:
https://www.huurbieding.nl/alle-winkelpanden-te-huurTerug naar het nieuws overzicht