Het ontstaan van onze branding video!

2 mei 2022

Het ontstaan van onze branding video!

 

Huurbieding zal in je vizier zijn gekomen door wellicht een aanbeveling, een Google search of een van onze promotie-activiteiten. Als je op onze website terecht bent gekomen zul je ongetwijfeld de animatievideo hebben gezien. Deze animatievideo is gemaakt om jou als (nieuwe) bezoeker meteen een indruk te geven van wat we precies doen en hoe we daarmee onze klanten van dienst zijn. We hebben deze animatievideo laten maken door onze partner Rocket Videos.

Om je een kijkje achter de schermen te geven heeft Rocket Videos voor Huurbieding een guest blogpost geschreven. We zien hoe de bouwstenen voor ons platform zijn vertaald naar een visueel verhaal van één minuut.


De branding video van Huurbieding.

Huurbieding.nl is een verhuurplatform voor leegstaand bedrijfs-onroerend goed. Momenteel adverteren er circa 650 vastgoed-partijen op Huurbieding.nl en tonen er maandelijks 1.500 + ondernemers interesse in de ruim 4.500 kantoor-, winkel en bedrijfspanden. Om zowel huidige als (potentieel) nieuwe klanten een impressie te geven van de grootte, de volledigheid en het potentieel van het platform kwam Huurbieding bij Rocket Videos terecht voor het laten maken van een branded 2D animatievideo. Bij deze geven we je een kijkje achter de schermen bij de productie voor deze video.

De “waarom” achter de video.

We maken gebruik van YouTube’s 3H framework om de videoproductie strategisch te positioneren. Het 3H framework biedt een helpende hand in het prioriteren van video-content waar een bedrijf baat bij zou hebben. Wanneer duidelijk is waarom je deze video wilt laten maken kunnen we ook beter focussen op de format van de video. Een video die ingezet wordt op social media om meer brand awareness te creëren gaat er namelijk anders uit zien dan een video die dient om conversies te verhogen op een landingpagina. 

De video die we voor Huurbieding hebben geproduceerd valt in het 'Hero' gedeelte van het 3H Framework. Deze video wordt voornamelijk in de awareness fase gebruikt en dient een degelijke eerste indruk na te laten. Hero video's zijn dan ook vaak content pieces met een hoge productionele kwaliteit. Ook dient een Hero video een duidelijk beeld te scheppen zonder dat de kijker verdere achtergrondkennis heeft.

De bouwstenen. 

Elke goede videoproductie begint bij het definiëren van de doelstellingen voor de video. Waar wordt de video voor Huurbieding ingezet, hoe spreken we deze industriespecifieke huurders en verhuurders aan? En wat willen wij dat zij doen, denken of voelen? Dit zijn een paar van de vragen die we stelden tijdens de briefingsessie. Na afloop van de briefingsessie is het duidelijk wat de bouwstenen zullen zijn voor de video. Soms lijken de bouwstenen een enorme stapel te zijn. Het is daarom belangrijk voor een brandingvideo om de belangrijkste Unique Selling Points te extraheren en hen de hoofdrol te laten spelen in een korte, compacte boodschap. Deze boodschap wordt een belangrijk onderdeel van het script en wordt ook direct vertaald naar de voice-over uit de video. 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken waarmee Huurbieding zich onderscheidt van andere aanbieders van bedrijfspanden-huur en -verhuur?

Hier is de take-away:
- Het is een modern platform waar vraag en aanbod bij elkaar komt.
- Het is tegelijkertijd zeer groot met een netwerk aan belangrijke vastgoedpartijen.
- Er kan vrijblijvend worden onderhandeld.
- Er zijn geen courtage-kosten.

Het verhaal in zwart/wit. 

De voice-over tekst vertelt alvast wat de kijker zal gaan horen. Voordat we gaan illustreren willen we ook duidelijk omschreven hebben wat we gaan zien. We noemen dit de visual directions. Voor elke zin uit de voice-over tekst maken we een beschrijving. Zie hier een voorbeeld: 


Wanneer het verhaal in woorden zoveel mogelijk is uitgewerkt en beschreven beginnen we met het illustreren van het verhaal. Uiteraard eerst in zwart/wit, soms ook wel eens scribbles genoemd. Het gaat hier om de globale lijnen van het verhaal. Immers wil je als opdrachtgever graag zien hoe “de panden op de voorgrond, uitgelijnd naast elkaar” daadwerkelijk wordt vertaald naar ontwerp en stijl. Dit kan er namelijk in mijn hoofd heel anders uitzien dan in die van jou. Na het zien van de zwart/wit illustraties worden er vaak nog aanpassingen gemaakt in het script en de voice-over.  


Meer leven met kleur & beweging.

Wanneer het verhaal in zwart/wit helemaal in orde is, dan stappen we de afrondfase in. We kunnen nu met zekerheid de voice-over opnemen, de illustraties meer detail geven en karakter met kleur. Tenslotte wordt het verhaal tot leven gebracht door middel van animatie-techniek (overigens ook het meest tijdconsumerende werk)


 


​​  

Terug naar het nieuws overzicht