Een bedrijfspand verhuren?

13 januari 2022

Een bedrijfspand verhuren?


Het verhuren van je bedrijfspand is wat ons betreft een slimme zet. Maar hoe pak je dit nu precies aan? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips om de belangrijkste veelgemaakte fouten bij de verhuur van een pand te voorkomen. Succes!

Slecht beeldmateriaal
Als je een pand wil verhuren, dan zijn foto’s natuurlijk ontzettend belangrijk. Sterker nog: wij zijn ervan overtuigd dat beelden meer zeggen dan 1000 woorden. Zorg daarom voor goed beeldmateriaal. Denk hierbij vooral aan goede belichting, eerlijke plaatjes en natuurlijk foto’s van alle aspecten van het object: van de entree en parkeerplaats tot de kantoorruimte, van het sanitair tot de keuken: show them what you’ve got!

Geen goede teksten
Oké, beelden spreken zoals gezegd meer dan woorden. Maar uiteraard is een tekstuele omschrijving van het verhuurobject wel degelijk van groot belang. Zorg ervoor dat je tekst volledig is, geen fouten bevat én lekker vlot geschreven is. Het is immers een onderdeel van je ‘verkooppraatje’! Leef je bij het schrijven van de tekst in in je potentiële huurder. Wat zou hij/zij graag willen weten over jouw bedrijfspand? Juist die informatie is ontzettend belangrijk om mee te nemen in je verhaal.

Onduidelijkheid is killing
Een veelgemaakte fout bij het zelf verhuren van een bedrijfsruimte is onduidelijke informatie verschaffen over de prijs en het aantal m2. Hier mag wat ons betreft geen enkel misverstand over bestaan. Want zeg nou zelf: prijs is en blijft één van de doorslaggevende factoren bij de beslissing om een pand te huren. Tevens zorgt onduidelijkheid over prijs en het aantal m2 ook voor wantrouwen. Waarom zou je hier schimmig over doen? Is er iets te verbergen? Zorg er dus voor dat je hier heel duidelijk over bent!

Je potentiële huurder onderschatten
Bij het verhuren van een pand is het van belang om op een gelijkwaardige manier zaken met elkaar te doen. Onderschat je potentiële huurder dus niet! Hij/zij is van plan een grote investering te doen en een (langdurige) overeenkomst met je aan te gaan. Je kunt er dus vanuit gaan dat er op een serieuze manier zaken wordt gedaan en dat de huurder zich goed heeft ingelezen en voorbereid.

Achterstallig onderhoud
Jouw bedrijfspand moet er natuurlijk tiptop uitzien voor de verhuur. En de omgeving van het pand ook! Vergeet dus het groenonderhoud niet. Een mooi pand met een wildernis voor de deur zal aanzienlijk minder opbrengen dan de goed verzorgde versie hiervan. Tevens is het belangrijk om de zaakjes binnen ook netjes op orde te hebben. Denk aan een opgeruimd kantoor, lege prullenbakken en een frisse geur in het pand. Ja, echt al deze details spelen mee!

De juiste bedrijfsmakelaar
Je kan helaas niet alles zelf doen, schakel daarom samen met een juiste bedrijfsmakelaar en natuurlijk iemand die ook zaken doet met Huurbieding.nl! ;). Er zijn vaak verschillende bedrijfsmakelaars per regio, kies voor de persoon die jouw past en met jou meedenkt en kies voor de makelaar die past bij jou bedrijfspand. Is het een zeer groot bedrijfspand? Kies dan bijvoorbeeld een lokale en een internationale bedrijfsmakelaar.

Online marketing
Het is anno 2022 ook belangrijk dat je bedrijfspand goedvindbaar is op internet via onder andere Google en SocialMedia. Hiervoor is Huurbieding.nl de juiste partij! Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst meer wilt weten voor je gaat adverteren op een website welke je wellicht niet kent. Niet alleen over het adverteren op een verhuurplatform, maar ook over ons bedrijf. Neem daarom gerust contact op met één van onze verhuuradviseurs. Je kan ons bereiken per telefoon: 085-4013999 of een e-mail sturen naar: info@huurbieding.nl. Bezoek ook eens onze hoe werkt het pagina: https://www.huurbieding.nl/hoe-werkt-het/hoe-het-werkt-verhuurder

 

Terug naar het nieuws overzicht