De panden aan Achtergrachten te Amsterdam!

28 januari 2020

De panden aan Achtergrachten te Amsterdam!De pakhuizen, gebouwd in 1723 zijn gelegen in een van de meest populaire gebieden van Amsterdam, dichtbij winkelstraten, hotels, restaurants, musea en kantoorgebouwen. Tien van de twaalf pakhuizen zijn intern verbonden en ingericht als kantoor. 

Legende
Er doet al eeuwenlang een volksverhaal de ronde over de oorsprong van de namen van de zogeheten 
Kalenderpakhuizen op de Achtergracht. Er zijn namelijk 13 panden waarvan er 12 naar de kalendermaanden zijn genoemd. Een schipper die zijn schepen op de Achtergracht had liggen zou er steeds last van hebben gehad dat zijn schepen ‘s nachts werden losgemaakt...

Hij ging op wacht liggen en zag dat dit door elfjes werd gedaan die aan het spelen waren. Hij nam er een gevangen en het elfje beloofde de schipper vervolgens dat ze hem 20 goudstukken zou geven als hij haar zou laten gaan. De schipper liet het elfje gaan en kreeg zijn beloning. Hiermee bouwde hij de pakhuizen van wie hij er 12 naar de maanden van het jaar noemde. De dertiende opslagplaats noemde hij naar het elfje dat hem het goud had gegeven. Haar naam was Zon en deze naam staat nog steeds op het dertiende pakhuis.

Bereikbaarheid
Per auto: 
De pakhuizen zijn goed bereikbaar per auto. NS-station Amsterdam Centraal ligt op een paar minuten rijden. Daarnaast is luchthaven Schiphol binnen 20 minuten te bereiken.

Per openbaar vervoer:
Ook met het openbaar vervoer is het NS-station Amsterdam Centraal binnen een paar minuten te bereiken. Het station biedt directe verbindingen naar Schiphol, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.  

Geschikt voor circa 75 werkplekken, betreft 700m2 kantoorruimte. Het is mogelijk te huren vanaf 350m2 kantoorruimte.

Meer info over het opleveringsniveau en wilt u op eenvoudige wijze direct in contact komen met de verhuurder? Bekijk dan:

https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpand/amsterdam-achtergracht-4--22/3050 

Bekijk hier alle panden aan de Amsterdamse grachten:
https://www.huurbieding.nl/nieuws/kantoorruimte-huren-aan-de-amsterdamse-grachten/361

Terug naar het nieuws overzicht