Dag van de architectuur!

17 juni 2022

Dag van de architectuur!


Op 18 juni is het de Dag van de Architectuur. Een mooi moment om stil te staan bij de wondere wereld van dit mooie vakgebied.

Allereerst duiken we even de literatuur in, want wat is architectuur nou eigenlijk? Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving, inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten, aldus Wikipedia. Een heel breed begrip dus. En een begrip dat wij in de vastgoedwereld vaak tegenkomen.

Bekende namen
In Nederland hebben we een heel aantal bekende architecten: Rem Koolhaas, Gerrit Rietveld, Willem Dudok en Pierre Cuypers. Waarschijnlijk namen die je wel eens voorbij hebt horen komen. En wedden dat je hun gebouwen ook kent? Zo is het Rijksmuseum in Amsterdam ontworpen door Pierre Cuypers en bedacht Rem Koolhaas de bekende overkapping van het busstation op Station Rotterdam Centraal.

Het creëren van fijne plekken
Als bemiddelaar voor de verhuur van kantoorpanden snappen wij maar al te goed dat het belangrijk is dat een kantoor er mooi uitziet. Maar architectuur is meer dan een mooie gevel. Ook een slimme indeling van een gebouw en goed nadenken over het samenspel met de natuur en het landschap rondom het gebouw is een onderdeel van een goed architectonisch hoogstandje. Zodra je een goed ontworpen gebouw binnen loopt, voel je dit!

Op zoek naar een nieuwe plek 
Ben jij op zoek naar een fijne nieuwe werkplek? Of je nu op zoek bent naar een volledig kantoorgebouw of een kleine unit: wij hebben héél wat mooie objecten voor je in petto. Dit zijn natuurlijk niet allemaal gebouwen die onder architectuur gebouwd zijn, maar dat neemt niet weg dat het gave panden, mooie plekken én mooie kansen voor de groei van jouw onderneming zijn!

Terug naar het nieuws overzicht