Business centers, iets voor jouw bedrijf?

15 maart 2023

Business centers, iets voor jouw bedrijf?


Wel eens aan business centers gedacht bij de zoektocht naar een kantoor voor je bedrijf of organisatie? Het is namelijk dé oplossing als je zoekt naar een gebouw dat alles heeft. In een business center vind je allerlei faciliteiten en diensten die het runnen van een bedrijf een stuk gemakkelijker maken. Hierdoor word je als huurder zoveel mogelijk ontzorgt. Het voordeel? Jij kunt je volledig focussen op je core business!

Wat zijn business centers? 

Business centers zijn doorgaans grote kantoorgebouwen waarin meerdere kantoorruimtes zitten. Deze zijn speciaal ingericht om tegemoet te komen aan de behoeften van moderne bedrijven. Een business center biedt daarnaast een scala aan faciliteiten en services die het runnen van een bedrijf aanzienlijk vergemakkelijken. Zo kun je denken aan vergaderruimtes, catering, ICT-faciliteiten, internetvoorzieningen en een receptie. In deze verzamelgebouwen zitten doorgaans meerdere bedrijven. Hierdoor onstaat een inspirerende en dynamische omgeving, waarin ondernemers elkaar kunnen versterken en ondersteunen.

Voordelen van business centers 

Een van de grootste voordelen van een business center is dat het veel flexibiliteit biedt. Je kunt namelijk kiezen voor een kantoorruimte op maat die precies past bij jouw bedrijf. Ben je op zoek bent naar een klein kantoor voor een paar medewerkers? Of juist naar een grote kantoorruimte voor een groeiende onderneming? Geen enkel probleem. Business centers zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van verschillende bedrijven te voldoen.

Hier volgen nog meer voordelen van business centers:

Overzichtelijke huurprijs

Een belangrijk pluspunt is dat je een all-in prijs betaalt en dus geen aanvullende servicekosten hebt. Dit zorgt voor een duidelijke en overzichtelijke huurprijs.

Uitbreiden van je netwerk

Een business center biedt de perfecte gelegenheid om te netwerken met andere bedrijven die zich op dezelfde locatie bevinden. Door relaties op te bouwen kun je nieuwe potentiële klanten of samenwerkingsverbanden ontdekken. Wie weet wat voor mooie kansen dit kan opleveren voor jouw bedrijf!

Besparing van kosten

Een ander voordeel van een business center is dat je gebruik kunt maken van diverse gedeelde faciliteiten en diensten. Zo hoef je zelf niet te investeren in bijvoorbeeld vergaderruimtes of receptieservices, omdat deze al aanwezig zijn in het gebouw. Dit bespaart niet alleen kosten, maar geeft ook een professionele uitstraling aan je bedrijf.

Ruimte om te groeien

Daarnaast biedt een business center veel flexibiliteit. Als je onderneming groeit en er meer ruimte nodig is, kun je eenvoudig overstappen naar een grotere kantoorruimte binnen hetzelfde gebouw. Dit bespaart tijd en energie omdat je niet op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe locatie. Zo kan jij je tijd en energie volledig richten op de groei van je bedrijf.

Flexibele huurcontracten

Tot slot bieden business centers vaak ook flexibele huurcontracten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kortlopend huurcontract als je nog niet zeker weet hoelang je de kantoorruimte nodig hebt. Hierdoor kun je gemakkelijk opschalen of juist inkrimpen als de situatie van je bedrijf verandert. Of je kunt juist kiezen voor een langlopend huurcontract als je meer zekerheid wilt voor de toekomst.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw

Een andere term die je vaak hoort in de wereld van kantoorruimtes is "bedrijfsverzamelgebouw". Een bedrijfsverzamelgebouw is eigenlijk hetzelfde als een business center: een gebouw waarin meerdere bedrijven gehuisvest zijn en waar diverse faciliteiten en diensten gedeeld worden. In een bedrijfsverzamelgebouw regelt de verhuurder enkel de belangrijkste algemene voorzieningen zoals verwarming, receptie, internet, de verzekering en beveiliging.

We zetten de belangrijkste verschillen tussen bedrijfsverzamelgebouwen en business centers even op een rijtje:

• Een business center biedt meer luxe dan een standaard bedrijfsverzamelgebouw. Naast kantoorruimtes kun je er rekenen op diverse aanvullende diensten. Hierbij kun je denken aan receptie- en conciërgediensten, pakketverwerking en afhandeling van zakelijke telefoongesprekken.
• Bij business centers worden de kantoorruimten (bijna altijd) gemeubileerd opgeleverd.
• In business centers zijn altijd vergaderruimtes. Bij bedrijfsverzamelgebouwen zijn deze niet standaard aanwezig.
• Business centers bieden ook flexwerkplekken

In Nederland vind je bedrijfsverzamelgebouwen en business centers in diverse steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Deze gebouwen zijn vaak gevestigd op strategische locaties, bijvoorbeeld in de buurt van belangrijke snelwegen of openbaar vervoersknooppunten. Hierdoor zijn ze gemakkelijk bereikbaar voor medewerkers en klanten.

Bedrijfsverzamelgebouwen in de Randstad

In steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam vind je verschillende bedrijfsverzamelgebouwen waar je als ondernemer terecht kunt voor een kantoorruimte op maat. Deze gebouwen zijn vaak centraal gelegen en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hieronder noemen we een aantal interessante opties:

Business centers Amsterdam 
In Amsterdam zijn er bedrijfsverzamelgebouwen te vinden op verschillende locaties. In het centrum, aan de rand van de stad, maar ook in de Zuidas (het financiële hart van Amsterdam), vind je een netwerk van werkplekken. Een voorbeeld van een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam is Regus Amsterdam Viñoly, waar verschillende bedrijven gebruik kunnen maken van gedeelde kantoorruimte, vergaderruimtes en faciliteiten zoals een receptie en pantry.

Business centers Utrecht
Utrecht heeft verschillende bedrijfsverzamelgebouwen in de buurt van de snelweg en het treinstation, waardoor ze goed bereikbaar zijn. Een populaire plek is het gebouw aan de Europalaan waar onder andere startup-bedrijven en zzp'ers hun intrek hebben genomen. Je werkt er in een omgeving vol andere ambitieuze ondernemers en deelt samen een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Op die manier kan je elkaar makkelijk ontmoeten, speel je samen een potje tafeltennis, klets je bij en deel je elkaars kennis.

Business centers Den Haag
Den Haag is door haar bruisende en inspirerende omgeving een populaire locatie voor ondernemers. Er zijn veel bedrijfsverzamelgebouwen in het centrum en vlak bij de randweg. Flexizone aan de Tauber (strategisch gepositioneerd langs de rijksweg A4) is een ideale plek die voorzien is van alle faciliteiten. Er is ruimte om te groeien, je kunt er flexibele werkplekken boeken, er is ruimte voor opslag en last but not least: genoeg mogelijkheden om te netwerken!

• Business centers Rotterdam
Rotterdam heeft ook een aantal bedrijfsverzamelgebouwen, met name in de havens, bij de luchthaven en rondom het station. Eén van de meeste bekende verzamelgebouwen voor bedrijven is het Groot Handelsgebouw, een iconisch pand uit de wederopbouwperiode, dat ruimte biedt aan meer dan 180 bedrijven.

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte business center?

Het is belangrijk om bij het vergelijken van business centers en bedrijfsverzamelgebouwen te letten op factoren zoals de locatie, de faciliteiten, de kosten en de sfeer. Ook kan het verstandig zijn om te kijken naar de soort bedrijven die al gevestigd zijn in het gebouw, om te zien of dit past bij jouw bedrijf en doelstellingen. Heb je hulp nodig? Wij kunnen je helpen bij het zoeken naar een locatie die past bij jouw wensen en behoeften. Neem gerust contact met ons op, of bekijk ons aanbod online! Overzicht alle business center klik hier. 


 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht