Breda; een van de gezelligste steden van Noord-Brabant

13 november 2020

Breda; een van de gezelligste steden van Noord-Brabant


Breda (met 183.790 inwoners) is een van de gezelligste steden van Noord-Brabant. Breda is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant met sfeervol, historisch stadshart. 
Het is een bruisende stad, die bekend staat om gastvrijheid. Veel mensen trekken naar Breda toe om er te wonen. Van jong tot oud, met en zonder kinderen. Breda; een stad vol met gezelligheid. Denk maar aan carnaval; ook wel ‘Kielegat’ genoemd onder de Bredenaren.

In Breda heb je diverse wijken om te wonen (de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Breda is €328.000): ’t Ginneken, het centrum van Breda, Zandberg, Valkenberg, Belcrum.

’T Ginneken
Tot 1942 was het Ginneken, in de volksmond ’t Ginneke, een eigen dorp. Maar sinds de jaren 40 is het onderdeel geworden van Breda. Het Ginneken ligt in het Zuid-Oosten van Breda en is vlakbij het Mastbos en het Marktdal. Het Ginneken is uitgegroeid tot een hippe wijk voor mensen met een hoger budget. De Ginnekenmarkt met een aantal terrassen en kroegen eromheen maken het een gezellige wijk om in te wonen. Het grootste gedeelte van de inwoners van ’t Ginneken zijn tussen de 25 en de 64 jaar oud. 

Zandberg
De oudste stadswijk ten zuiden van het centrum van Breda is Zandberg. De wijk is te verdelen in drie gebieden: een villabuurt, middenklasse woningen en een stadsvernieuwingsgebied. In deze wijk kom je alle soorten woningtypen tegen, van herenhuizen tot rijtjes- en arbeiderswoningen. Het is de wijk waar je doorheen komt als je van het centrum naar ’t Ginneken gaat. Zandberg is een vrij rustige buurt, met veel groen en speelvoorzieningen voor kinderen. Het Wilhelminapark is in deze wijk te vinden, langs de Wilhelminasingel.

Centrum
Dan heb je het centrum van Breda. Met de gezellige terrassen op de Grote Markt en de kroegen op de Havermarkt hoef je je geen moment te vervelen. De winkelpanden in het centrum hebben ruime appartementen boven zich om in te wonen. 

Valkenburg
Valkenberg, zoals de naam wellicht al zegt is Valkenberg de buurt naast het Valkenbergpark. Deze wijk is vlak onder het station en hartstikke dichtbij de stad ligt met een wereld van verschil binnen 50 meter. Er staan charmante en luxehuizen die dichtbij de verschillende winkeltjes in de Boschstraat te vinden zijn. Dit maakt Valkenberg een leuke plek om te wonen.

Belcrum
Net ten noorden van het station ligt de wijk Belcrum. Dankzij de verbouwingen aan en rond het station is deze wijk erg opgebloeid. Belcrum is een leuke, hippe wijk die geschikt is voor mensen die graag dichtbij het station willen wonen.

Buiten Breda heb je nog diverse plaatsen die momenteel erg in trek zijn om te wonen.In 1997 vond de laatste annexatie ronde plaats waarbij de gemeenten Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen bij Breda zijn gevoegd. Deze dorpen zijn zeer populair door het eigen karakter dat ze uitstralen en alle faciliteiten die ze momenteel hebben gebouwd. Hier worden zowel nieuwbouw als bestaande woningen aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Te zien en te doen in Breda
De bekende Grote Kerk is een absolute must see. De Grote Kerk is 97,3 meter hoog. Het is daarmee de vijfde kerk van Nederland. In Breda mag geen enkel gebouw hoger zijn dan de kerk. Echte wolkenkrabbers ga je hier dus nooit zien.Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het Stedelijk Museum Breda, Breda’s Begijnhof Museum en het Kasteel van Breda. En wist je dat het grootste theater van Nederland in… je raad het al, Breda staat? Het is gevestigd aan de Claudius Prinsenlaan. Het Chassé theater telt in totaal 2285 zitplaatsen. 

Liefhebber van winkelen? Struin bijvoorbeeld langs de mooie designwinkels in het Ginneken, of neem een kijkje in het intieme winkelhof ’t Sas, de prachtige Houtmarkt of de overdekte Barones.De ongedwongen sfeer van het Veemarktkwartier, flaneren langs de Haven, de mediterrane uitstraling van Oranje-Zuid en het bourgondische sfeergebied het Ginneken. De sfeergebieden van Breda zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. 

Voor fijnproevers
Breda heeft een officiële lokale delicatesse. De Nassaubol is in 2011 ontwikkeld op initiatief van de Bredase Rudolf Steinerschool, gebakken door bakker Dennis de Jong. De lekkernij is gemaakt van roomboter, krenten, bosvruchtenbavarois en een karamel laag. Ga je hem proberen?De krokodel, ook een echte Bredase uitvinding. Uit liefde voor frikandellen & kroketten. Een kroket gevuld met ragout van frikandellen. 
Toch liever dineren in een restaurant met een Michelinster?Wolfslaar Restaurant in Breda is sinds 2005 elk jaar bekroond met een Michelinster.Het restaurant bevindt zich in een voormalig, sfeervol koetshuis. Hier staan chef-kok Maarten Camps en zijn brigade de sterren van de hemel te koken. Zij weten je bij elk bezoek aan het restaurant te verbazen met menu’s op basis van producten uit de streek, van het seizoen en uit eigen moestuin. 

Ondernemen in Breda
Wij hebben een groot aanbod van bedrijfspanden direct beschikbaar in Breda:
Kantoorruimte huren Breda:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/kantoorpanden/breda
Winkelruimte huren Breda:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/winkelpanden/
breda
Bedrijfsruimte huren Breda:
https://www.huurbieding.nl/aanbod/bedrijfspanden/breda


Terug naar het nieuws overzicht