Bedrijfspanden Haarlemmermeer en meer informatie!

3 januari 2022

Bedrijfspanden Haarlemmermeer en meer informatie!


Haarlemmermeer is een Nederlandse droogmakerij en gelijknamige gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Holland. In de eeuwen voor de droogmaking (1849-1852) was het Haarlemmermeer een enorme watervlakte. De Haarlemmermeerpolder is omgeven door een ringvaart. In het noordoosten van de gemeente ligt de Luchthaven Schiphol. De gemeente telt 158.411 inwoners (1 juli 2021, bron: CBS). De grootste plaats is Hoofddorp.

In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en zijn er talloze manieren om je te ontspannen. Naast natuurlijk Schiphol Airport, het bruisende Hoofddorp Winkelstad, Gemaal de Cruquius, Stoomgemaal Halfweg en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog vele andere fascinerende plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk met haar forten, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas waar veel evenementen worden georganiseerd. Vergeet niet het recreatiegebied Spaarnwoude, een gehuchtje op een strandwal die als een groen eiland in de open ruimte ligt. Met het mooie kerkje, De Stompetoren.

De volgende plaatsen liggen in Haarlemmermeer, daar waar wij ook actief zijn: Aalsmeerderbrug, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Boesingheliede, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Haarlemmerliede, Halfweg, Hoofddorp, Leimuiderbrug, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Oude Meer, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol, Schiphol-Rijk, Spaarndam, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg.

Innovatie en vernieuwing
Eerder was Haarlemmermeer een landbouwgemeente. In de 20e eeuw kwam de glastuinbouw op en werd Luchthaven Schiphol ontwikkeld. Zowel rond Schiphol als Hoofddorp bevinden zich bedrijventerreinen en kantoorparken. Veel internationale bedrijven hebben hier een vestiging. In 2002 werd nabij Vijfhuizen de Floriade gehouden. Sinds de drooglegging in 1852 is Haarlemmermeer dé plek voor vernieuwing en innovatie in Nederland. Haarlemmermeer is de gemeente met de sterkste economie in Nederland, dankzij de goede prestaties van Schiphol. Haarlemmermeer is mede hierdoor een aantrekkelijke vestigingslocatie voor lokale, regionale, nationale en internationale bedrijven binnen de Metropoolregio Amsterdam. Door de centrale ligging en goede bereikbaarheid kan Haarlemmermeer zich positief onderscheiden. Omringd door snelwegen (A4, A5, A9), spoorwegen, Schiphol en waterwegen is het infrastructureel een uitstekende basis voor de vele bedrijven die zich reeds gevestigd hebben. Daarnaast zorgt een goede balans tussen lokale en regionale bedrijven en (inter)nationale bedrijvigheid voor een prima vestigingsklimaat. Haarlemmermeer richt zich als (internationale) vestigingsplaats met name op de sectoren 'logistiek, life science, ICT, food & flowers en aerospace'.

Schiphol Airport is de grootste Nederlandse luchthaven, één van de belangrijkste luchthavens van Europa en staat in de top 3 van beste luchthavens van de wereld. Het vliegveld ligt in Haarlemmermeer en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Multinationals als Schiphol Group, KLM en Microsoft hebben Schiphol-Rijk als vestigingsplaats gekozen.

Keukenhof een begrip
In de Keukenhof kun je inspiratie opdoen en ontspannen in een prachtige omgeving. Naast de indrukwekkende kleurenpracht vind je ook bijzondere kunstobjecten in dit bloemrijke park. Een lust voor het oog, net als de unieke thematische bloemenshows in de diverse paviljoens. Keukenhof is ieder jaar vanaf eind maart tot half mei geopend.

Wonen in Haarlemmermeer
Wonen in een groene omgeving in het hart van de Randstad met perfecte logistieke ontsluitingen en een groot en verrassend winkelhart in Hoofddorp. De 31 verschillende dorpen zorgen samen voor een perfecte combinatie van rust en dynamiek voor de woningzoekende. Van koop tot huur en diverse nieuwbouwprojecten; je vindt het in Haarlemmermeer. De gemeente Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Er worden wegen, bedrijventerreinen, groenvoorzieningen en natuurlijk ook de nodige woonwijken gebouwd.

Alle voorzieningen op een rij; werk, wonen, natuur, recreatie, activiteiten. De gemeente Haarlemmermeer vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan de bewustwording van het ‘merk’ Haarlemmermeer. Ze promoten Haarlemmermeer door middel van campagnes. Zowel binnen de ringvaart als daarbuiten. Een positieve associatie met Haarlemmermeer biedt namelijk economische kansen voor de gemeente, de inwoners en de ondernemers. Op het gebied van bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar ook op het gebied van evenementen en (zakelijk) toerisme.

Terug naar het nieuws overzicht