Bedrijfspanden Drechtsteden en meer informatie!

1 november 2021

Bedrijfspanden Drechtsteden en meer informatie!

Drechtsteden verwijst naar een streek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, waarvan de plaatsnamen veelal op -drecht eindigen. Het gaat om de plaatsen: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Gelegen aan de rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Het gebied betreft het zuidelijke gedeelte van de Randstad.

Inwoners Drechtsteden

De Drechtsteden hebben samen bijna 289.000 inwoners en beslaan een oppervlakte van 169 km² waarvan 1.450 hectare bedrijventerreinen. De verbindende factor: de drie rivieren Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas komen samen in het hart van de regio bij het drierivierenpunt. De regio is toonaangevend in de maritieme sector, de Drechtsteden zijn dan ook ‘Samen stad aan het water’ en ‘Maritieme Topregio’. De regio is bekend om haar historische stadshart, de rivieren die blijft verbinden en de nabijheid van Nationaal Park De Biesbosch. Maar ze zijn ook samen de 5e stad van Nederland, met een ijzersterke maritieme sector, een strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen en een grote ambitie om te bloeien.

Wonen en werken in Drechtsteden

Wonen met plezier in Drechtsteden, tenminste dat staat centraal op de site van de gemeente. Dat betekent dat er wordt geïnvesteerd in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. Zo worden huidige inwoners behouden, maar nieuwe inwoners aangetrokken en toeristen verleid tot een bezoek. Dit doet de gemeente door een doel te stellen. Namelijk 25.000 nieuwe woningen te bouwen en met name woningen in het hogere marktsegment. Daarnaast willen ze nieuwe, jonge, innovatieve ondernemers faciliteren. Een betere doorstroming van vmbo naar mbo naar hbo. Tevens een promotie van toekomstgerichte banen in de bouw, ICT, metaal, transport, logistiek en zorg. En het stimuleren van investeringen en arbeidsplaatsen voor alle niveaus. Een goede bereikbaarheid is heel belangrijk. Ook daar heeft de gemeente de nodige doelstellingen voor opgesteld.

Visit Dordrecht

Dordrecht is de grootste plaats. Wist je dat het historische hart van Dordrecht verspreid ligt over drie eilanden? Hier kun je winkelen in de langste winkelstraat van Nederland, je vergapen aan de duizend monumenten die Dordt rijk is, interessante musea bezoeken en eten in een voormalige elektriciteitscentrale. Van deze stad krijg je zeker energie! Trek je wandelschoenen maar aan, want de Voorstraat is dus de langste winkelstraat van ons land. Stop even bij nummer 87, want dat is met 2,80 meter breedte het smalste huis van Dordrecht. Schijnt de zon? Pak dan een terrasje op het gezellige Scheffersplein, waar de meeste winkelstraten op uitkomen.

In de Vriesestraat vind je het oudste hofje van Dordrecht: het Van Slingelandthof, waar ooit alleenstaande arme vrouwen woonden. Vergeet ook niet naar de indrukwekkende Grote Kerk te gaan, oftewel ‘de Dordtse Dom’, om van binnen te bewonderen of je te wagen aan de 275 treden naar boven voor een welverdiend uitzicht. Daarna even bijkomen? Stap dan de Dordtevaer op voor een rondvaart door de Dordtse waterwandelgangen, langs kolossale pakhuizen en donkere doorkijkjes. Een van de oudste Nederlandse musea vind je in de Museumstraat: het Dordrechts Museum, waar je een collectie van ruim zes eeuwen schilderkunst van Hollandse meesters vindt. Goed nieuws voor zoetekauwen: aan lokale taartjes geen gebrek.

Het Brokking gebakje (van banketbakkerij Brokking) is het bekendste gebak van de stad sinds 1898. Ben je meer van de hartige kant? Ga dan voor de Mexicano, een echte Dordtse snack. Extra lekker met een lokaal biertje erbij, zoals Schapenkopje Bond. Ook de andere plaatsen hebben zo hun bezienswaardigheden. Die vind je op de diverse sites van de gemeenten. 

Bedrijfspanden huren Drechtsteden

- Alblasserdam
- Dordrecht
- Hardinxveld-Giessendam
- Hendrik-Ido-Ambacht
- Papendrecht
- Sliedrecht
- Zwijndrecht

 

Terug naar het nieuws overzicht