5 tips voor een productievere kantoorruimte

1 juni 2016

5 tips voor een productievere kantoorruimte

5 tips voor een productievere kantoorruimte

Veel mensen onderschatten het belang van een kantoorruimte terwijl u toch al snel vele uren op kantoor doorbrengt. Dat dit wel belangrijk is zien we bijvoorbeeld terug op kantoor bij Google. De volgende 5 tips zorgen voor een productievere kantoorruimte zodat u de tijd goed kan benutten en het kantoor zo kan inrichten dat het bijdraagt aan de productiviteit. 

Houding
De stoel waar u op zit is niet alleen van invloed op uw gezondheid maar ook op de productiviteit. Een stoel waarop u lekker onderuit kan zitten maakt u minder productief dan een stoel die u ‘dwingt’ rechtop te zitten.

Ruimte 
De ruimte waar u in werkt is erg belangrijk voor productiviteit. Op een juiste manier omgaan met licht en ruimte zorgen namelijk voor meer rust in uw hoofd. U heeft daardoor minder stress waardoor u productiever bent. Met ruimte bedoelen we niet een groot kantoor, maar dat alles netjes opgeborgen is, probeer uw kantoor zo leeg mogelijk te houden!

Inspiratie
Ook inspiratie kan bijdragen aan een hogere productiviteit. Hier kunt u heel simpel iets mee doen door bijvoorbeeld een stapeltje tijdschriften op kantoor te leggen, een quote of muurschildering aan de muur te hangen.  

Kleur
Het is handig om te weten dat kleuren bepaalde reacties in de hersenen opwekken. Zo staat bijvoorbeeld rood voor alertheid, groen voor energie en geel voor creativiteit. U kunt deze kleuren verwerken in de inrichting van uw kantoor.  

Planten
Planten zorgen voor extra zuurstof in uw kantoorruimte, deze kunt u goed gebruiken als u daar de hele dag zit. Er zijn veel mensen die vaak last krijgen van hoofdpijn op kantoor, dit komt omdat er onvoldoende zuurstof in de lucht zit. Daarnaast is ook de temperatuur belangrijk, een hoge temperatuur wekt slaap op. Houdt uw temperatuur op maximaal 20 graden.

Op zoek naar een volledig ingerichte kantoorruimte? 

https://www.huurbieding.nl/aanbod.html

(Figuur1. Hoofdkantoor van Google, een mooie voorbeeld van deze 5 tips) 

Terug naar het nieuws overzicht