Kantoorruimte Suikersilo 1-41 Halfweg
Kantoorruimte Suikersilo 1-41 Halfweg
Kantoorruimte Suikersilo 1-41 Halfweg

Nét onder de rook van Amsterdam staan de inmiddels iconische SuikerSilo’s. Deze dienden decennialang als suikeropslag voor de naastgelegen suikerfabriek. Tegenwoordig vormen de twee 50-meter hoge torens, met hun ultramoderne kantoren en showrooms, een dynamische werkomgeving voor verschillende creatieve bedrijven. Waar overdag de grootte en de unieke raampartijen opvallen, veranderen de torens ‘s avonds in een fonkelend kleurenspel.

Van bedrijfsruimte tot showroom
De SuikerSilo’s hebben ruimtes te huur vanaf 81 m² (VVO). Dit is één achtste deel van een complete etage. De ruimtes zijn modulair, (bij)huren kan per kwart etage met de optie tot het huren van een complete verdieping. Op iedere verdieping zijn een luxe toiletgroep en vier pantry’s te vinden. Wie op zoek is naar een unieke kantoorruimte of showroom met een perfecte ligging, is bij de SuikerSilo’s aan het juiste adres.

Bereikbaarheid
Vanuit Haarlem en Amsterdam zijn de SuikerSilo’s zeer goed te bereiken via de N200. De N200 heeft direct aansluiting op de A9 richting Amsterdam, Den Haag en Utrecht of richting Alkmaar. Ook via het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Direct voor de deur ligt Station Halfweg-Zwanenburg waar vier keer per uur treinen vertrekken naar Amsterdam en Haarlem. Tevens stopt buslijn 80 (Interliner) voor de deur.

Historie
In 1863 opende de suikerfabriek. Hier werden bieten verwerkt tot suiker. De silo’s deden dienst als suikeropslag. De fabriek was jarenlang in handen van de Centrale Suiker Maatschappij, en tot aan de sluiting in 1992 werd hier suiker gemaakt. De naam SugarCity is dan ook een mooie ode aan deze periode. Alhoewel het gebied nu her-ontwikkeld wordt tot een grootschalig outletcentrum met omliggende voorzieningen, zijn de vele historische elementen goed bewaard gebleven.

Sinds 2000 herontwikkelt Cobraspen Groep het voormalige CSM-terrein tot een bruisend, nieuw gebied onder de naam SugarCity. De SuikerSilo’s zijn al omgevormd tot moderne bedrijfsruimtes en de naastgelegen suikerfabriek is in gebruik als evenementenlocatie. Eind 2020 opende het 20.000 m2 grote ‘Amsterdam The Style Outlets’: een high-end fashion-outlet met ruim 100 winkels. Naast retail komen er restaurants, een jachthaven, een grote supermarkt én een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor events en congressen. Een plaats waar business en pleasure perfect samenkomen!

 

Huurprijs
€175,- per m², per jaar excl. btw
Beschikbaar
vanaf 80 m² tot 3500 m²
Huurtermijn
Bespreekbaar
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Nevenbestemming
Bedrijfsruimte
Servicekosten
Exclusief
Adres
Suikersilo 1-41
Postcode
1165 MP
Plaats
Halfweg
Oplevering
Gestoffeerd
Parkeergelegenheid
Eigen parkeerplaatsen

Meer te huur in de buurt

Bedrijfspand huren

Zwanenburg

Weerenweg 18
€7.500,- Per maand
844 m²
Bekijk dit pand
Bedrijfspand huren

Zwanenburg

Weerenweg 10
€12.640,- Per maand
1379 m²
Bekijk dit pand
Kantoorruimte huren
Diverse units

Zwanenburg

Venenweg 66
€4.400,- Per maand
Vanaf: 480 m²
Bekijk dit pand