Kantoorruimte Moermanskkade 109-113 Amsterdam
Kantoorruimte Moermanskkade 109-113 Amsterdam
Kantoorruimte Moermanskkade 109-113 Amsterdam

MEER INFORMATIE OP ONZE NIEUWE WEBSITE WWW.MEDIAHAVENAMSTERDAM.NL

Duurzaam, industrieel en een continu fascinerend uitzicht, gelgen op het grensvlak van stad en haven ligt, aan het IJ, Stadshaven Houthaven / Minervahaven. In het gebied vond van oudsher houthandel,- opslag, en -overlag plaats. Het was het centrum van de Amsterdamse houthandel. Schepen voeren af en aan met boomstammen die in de fabrieken en loodsen verwerkt werden. De halffabricaten en eindproducten werden over land en water verder vervoerd. In mei 1941 vluchtten Jan Beelaerts van Blokland, Govert Steen en nog twee Engelandvaarders naar Engeland met een Fokker T.VIIIw watervliegtuig dat in de Minervahaven lag afgemeerd.

De overslag van hout vindt inmiddels dichter bij zee plaats en de Houthaven dreigde een verwaarloosd gebied te worden. Dat gaat veranderen. De Houthaven heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Oude havenbedrijven maken plaats voor bedrijvigheid en wonen. Belangrijke aandachtpunten in het bestemmingsplan ‘De Houthaven’, dat door de gemeente is opgesteld, zijn het behoud van het industriële karakter en de relatie met het water in het gebied.

OPPERVLAKTE
De totale gebouw kent een vloeroppervlak van totaal ca. 5786 m² (inclusief omslag algemene ruimten). Hiervan is totaal beschikbaar 464 m2 gelegen op de 1e verdieping.

VOOR ACTUELE BESCHIKBAARHEID KLANTENSERVICE@VDHVASTGOEDMANAGEMENT.NL OF 0348-484010 OF KLIK HIER.

Prettige omgeving
De Houthaven moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied, een aangenaam verblijfsgebied worden voor werknemers uit de buurt en toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk. De openbare ruimte wordt daarom duurzaam en hoogwaardig ingericht. De contouren van “de nieuwe Houthavens” zijn inmiddels zichtbaar.

De eerste huurders (niet Haven gerelateerd) zijn hier in 2006 zich gaan vestigen. Daarna heeft het gebied een volledige metamorfose ondergaan en is in een snel tempo veranderd in een gebied welke zeer in trek is bij de creatieve industrie. De Amsterdamse Houthaven is door zijn indrukwekkende architectuur en prachtige ligging aan ’t IJ uitgeroeid tot een uniek gebied binnen de gemeente Amsterdam.

In het gebied zijn onder andere Tommy Hilfiger Europe, Tuvalu Media, Hugo Boss Benelux, Rijnboutt Architecten, Dentsu Aegis, Brandt & Levie, Barts, Diesel en Calvin Klein Dedato Architecten, Noahh architecten, EMG Media, Theater Amsterdam, Media Monks, Ikea, Red Bull, gevestigd.

Ook is er een hele nieuwe woonwijk gerealiseerd aan de Haparandadam. Hierdoor ontstaat er nog meer levendigheid in het gebied en komt er naast een Theater ook een bioscoop en zijn er een tal van horeca zaken geopend zoals brouwerij de Parel, het DOK Amsterdam, restaurant ZA en Lars., Pont 13, REM Eiland en Restaurant Karaat.

Om cliënten te ontvangen voor een langdurig werkbezoek in de Houthavens is Hotel Moxy Amsterdam geopend waar men in stijl kan overnachten.

Mediahaven
Aan het water in de Houthavens bevindt zich een iconisch kantoor op de Moermanskkade 111. Het door V8 architects ontworpen gebouw vormt een flexibele ‘black box’. Qua schaal en karakter refereert het ontwerp aan de nabijgelegen havens.

Het gebouw, dat zelf aan de Minvervahaven in het westen van de stad staat, is vervaardigd uit robuuste materialen als beton en staal. Glas zorgt weer voor de nodige transparantie en uitzicht over ’t IJ. Het atrium, dat dienst doet als foyer, kan aan waterzijde dankzij vijf meter hoge vouwdeuren worden geopend. De foyer is voorzien van een receptie functie en een lounge om informeel elkaar te ontmoeten en te lunchen.

De bouwmethode is gebaseerd op het principe ‘ruwbouw is afbouw’, waarbij details als planken van de bekisting in de plafonds zichtbaar zijn gelaten in combinatie met de zwarte sprinklerinstallatie geeft dit een fraai industrieel karakter. De installaties zijn inclusief luchtkanalen in de vloeren gestort. Overal is vloerverwarming en plafondkoeling toegepast, terwijl warmte en koude in de bodem worden opgeslagen. Naast deze duurzame en gezonde manier van verwarmen en koelen is het gebouw tevens voorzien van zonnepanelen heeft het een energielabel A+++.

“De verlichting is gecombineerd met akoestische elementen en vormt een integraal onderdeel van het interieur. Eén compacte kern omvat alle faciliteiten en geeft toegang tot de parkeergarage, de kantoren, de productieruimtes en de kleedkamers.

Het gebouw bestaat uit een tweetal opnamestudio’s van ca 2200 m2 welke naast het gebruik voor studio opnames tevens kunnen worden gebuikt voor bedrijfsevenementen. Daarboven bevinden zich de “loft” kantoren verdeeld over 4 lagen van ca 3600 m2 en onder het gebouw is er een half verdiepte kelder tbv parkeren en fietsen. De tweede verdieping biedt toegang tot een uniek en fantastisch groen ingericht dakterras met picknicktafels.

In het ontwerp is constructief rekening gehouden met een uitbreiding van de kantoren bovenop de studio van 1.200 vierkante meter. Ook zijn de studio’s en kantoren vanwege hun riante maatvoering aan te passen aan toekomstige wensen en eisen.

BEREIKBAARHEID
Auto
Vanaf de A10 west, afslag S102 Sloterdijk / Teleport, de Transformatorweg / Spaarndammerdijk S101 en de Archangelweg wordt de locatie binnen enkele minuten vanaf het rijkswegennet bereikt. Ook de binnenstad wordt via de Spaarndammerdijk / Tasmanstraat en Houtmankade / Nassaukade S100 snel bereikt.

Openbaar vervoer
Bus 22 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt vlak naast het object aan de Danzigerkade, bushalte Koivistokade. De bushalte bevindt zich op de hoek van Koivistokade / Danzigerbocht. Deze bus rijdt circa elke 7 minuten.

Bus 48 rijdt van Amsterdam CS naar station Sloterdijk. Uitstappen halte Koivistokade, vanaf deze halte is het nog 1 minuut lopen. In de ochtendspits rijdt ook bus 248 (snelbus) CS- Haparandaweg – Koivistokade.

PARKEREN
Op de openbare weg (bemeterd), tevens zijn er 84 parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw. In de nabijheid van het object is inmiddels een parkeergarage gerealiseerd t.b.v. circa 1000 parkeerplaatsen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte zijn fraai afgewerkt met betonplanken plafonds, zwarte sprinkler, zwarte verlichting en zwarte ventilatie. De diverse vleugels kunnen op maat worden ingedeeld. De kantoorruimte wordt opgeleverd incl:
- Gemeenschappelijke entree op begane grond voorzien van balie;
- Gemeenschappelijke met meubels en groen ingerichte ontvangstruimte begane grond voorzien van openvouwende gevel aan straatzijde;
- Lift;- Dubbel trappenhuis;
- Toiletten, vanuit centrale gang;
- Intercom met deur- / entreehek garage opener;
- Betonvloer met coating;- Plafond en vloer voorzien van koeling en warmte;
- Ventilatiesysteem;
- Sprinkler;- Brandmeld,- en ontruimingsinstallatie
- Vloerpotten tbv aansluitingen t.b.v. ICT / telefonie;
- Ramen van vloer tot plafond;
- Geluiddempende “baffels” aan plafond;
- Verlichtingsarmaturen;
- Gemeenschappelijk dakterras;
- Schoonbeton wanden en kolommen, behoudens huurder scheidende wanden deze zijn metall stud en glas;
- Alarmsysteem in centrale ruimte en 1 keer per unit;
- Toegangscontrolesysteem t.b.v. hek, schuifdeuren, terrasdeur en alle Binnendeuren tot aan de unit t.b.v. huurder;
- Fietsenstalling in kelder;

- Gemeenschappelijke wc groep bij deelverhuur
- Gemeenschappelijke pantry bij deelverhuur

ZEKERHEIDSSTELLING

Ter meerdere zekerheid van de nakoming van de verplichtingen uit de huurovereenkomst dient een waarborgsom/bankgarantie te worden verstrekt gelijk aan 3 (drie) maanden huurprijs te vermeerderen met de BTW over dit bedrag (Standaard ROZ model, meest recente versie).

HUUROVEREENKOMST

Op basis van het standaard model huurovereenkomst volgens de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ januari 2015) voor kantoorruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).

AANVAARDING

Beschikbaar per NTB.

BTW CLAUSULE

Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

HUURPRIJSAANPASSING

Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

SERVICEKOSTEN

Gebouw gebonden kosten, bestaand uit leveringen en diensten, die door de verhuurder voor de huurder worden verzorgd. Huurder is een voorschotbedrag servicekosten verschuldigd ter grootte van € 39,00 per m² per jaar exclusief BTW, inzake de navolgende door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:

GUNNING

De verhuurder / eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is kantoor-/bedrijfs-/showroomruimte, waarbij gedacht kan worden aan gebruik door bijvoorbeeld grafische bedrijven, zoals architecten, (web)designers, ontwerpstudio’s en mode gelieerde bedrijven (conform ARRA code).

BIJZONDERE BEPALINGEN

Huurder dient zelf en voor eigen rekening en risico zorg te dragen voor verkrijging en voortzetting van de overheidswege benodigde toestemming(en) of vergunning(en), teneinde de door huurder beoogde bedrijfsvoering te kunnen uitoefenen.

De in deze brochure genoemde metrages zijn met zorg berekend. Het verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte verleent aan geen der partijen enig recht, behoudens ingeval van niet correcte verrekening van de servicekosten. Hierbij geldt als uitgangspunt dat de servicekosten nimmer meer of minder mogen bedragen dan benodigd voor de betaling en/of reservering van de daadwerkelijke gemaakte of te maken kosten.

Voor nadere inlichtingen en bezichtigingen:                                                                                 

Heeft u naar aanleiding van deze brochure vragen of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging, dan kunt u contact opnemen met VDH Vastgoedmanagement.

www.vdhvastgoedmanagement.nl
E-mail: klantenservice@vdhvastgoedmanagement.nl
Tel: 0348-484010

 

 

Huurprijs vanaf
€4.292,- p/mnd excl. btw
Oppervlakte
Vanaf: 206 m²
Huurtermijn
Bespreekbaar
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Servicekosten
Exclusief
Adres
Moermanskkade 109-113
Postcode
1013 BC
Plaats
Amsterdam
Omgeving
Duurzaam gebouw A+++, Nabij centrum met uitzicht over het IJ
Oplevering
Casco, Gestoffeerd, In overleg
Parkeergelegenheid
19
Beschikbare unit
Afmeting
Huurprijs vanaf (Prijzen exclusief btw)
1e verdieping totaal
464 m²
€9.280,- per maand
Kantoor B1.1.1 + 5 parkeerplekken
258 m²
€5.268,- per maand
Kantoor B1.1.2 + 5 parkeerplekken
206 m²
€4.292,- per maand

Meer te huur in de buurt

Werkplek huren
Werkplekken

Amsterdam

Danzigerkade 15
€425,- Per maand
Prijs per werkplek per persoon
Bekijk dit pand
Werkplek huren
Werkplekken

Amsterdam

Kraanspoor 12-61
€79,- Per maand
Prijs per werkplek per persoon
Bekijk dit pand
Kantoorruimte huren
Diverse units

Amsterdam

Van diemenstraat 200
Huurprijs op aanvraag
Vanaf: 1 m²
Bekijk dit pand