Bedrijfspand Vlaardingweg 62A Rotterdam
Bedrijfspand Vlaardingweg 62A Rotterdam
Bedrijfspand Vlaardingweg 62A Rotterdam

INTRODUCTIE
De Spaanse Kubus, voormalig postorderbedrijf Ter Meulen Post opende in 1969 haar deuren als magazijn, distributiecentrum en kantoor met een oppervlak van circa 55.000 m²; een iconisch pand voor een iconisch bedrijf. Na het verdwijnen van Ter Meulen Post kreeg het pand een nieuw leven als datadistributiecentrum; gelegen boven de glasvezelringleiding van Rotterdam een unieke locatie. Tegenwoordig fungeert het pand naast data- en telecomcenter als bedrijfsverzamelgebouw met opslag-, lichte bedrijvigheids- en kantoorfunctie (‘fulfilment’). Spaanse Kubus biedt veel faciliteiten aan haar huurders, zoals ruime parkeerfaciliteiten, loading dock, roldeur, vrachtlift, expeditieruimte en een ruime en representatieve ontvangstruimte. Huurders profiteren daarnaast van een full time beheerteam dat huurders in hun vragen bijstaat. Tenslotte is Spaanse Kubus gunstig gelegen op de Spaanse met goede ontsluiting naar de twee snelwegen.

De Spaanse Kubus , perfect verbonden met het wereldwijde web, de regio en wegennet!

SPECIFICATIES
- Totaal metrage ca. 55.000 m²
- Expeditie lift
- Flexibele indeling per verdieping
- Datacenter locatie
- Hellingbaan
- Vrije hoogte ca. 3 meter 50
- Loading faciliteiten
- Kantoorruimtes ook seperaat te huren
- Docking station

BESCHIKBAARHEID - OPPERVLAKTEN
Binnen het gebouw zijn diverse bedrijfs-, opslag- en kantoorruimtes beschikbaar vanaf een metrage van ca. 30 m². Wegens de omvang van het gebouw en verschillende opleveringsniveaus, zijn er meerdere ruimtes geschikt voor verschillende type gebruikers.

LOCATIE
Bedrijventerrein Spaanse Polder is een terrein dan op de grens van Rotterdam en Schiedam ligt. Het terrein is circa 190 hectare groot en biedt ruimte voor gemiddeld 700 bedrijven. Door de ligging langs de snelweg A20 en vlakbij de A13 is de Spaanse Polder gemakkelijk met de auto bereikbaar. Ook met het openbaar vervoer is het terrein goed bereikbaar. Je vindt op de Spaanse Polder veel bedrijven met milieucategorie 3 of hoger, maar ook autobedrijven en groothandelsbedrijven. Het opvallendste gebouw in de Spaanse Polder is het rijksmonument de oude van Nelle fabriek, wat nu een bedrijfsverzamelgebouw en een broedplaats voor creatieve bedrijven is. Samen met bedrijvenpark Noord-west en Bedrijventerrein Airport Rotterdam-The Hague vormt Spaanse Polder het grootste stedelijke bedrijventerrein in Nederland.

Auto
De afritten van Rijksweg A13 (afslag Berkel en Rodenrijs) alsmede van de Rijksweg A20 (afslag Spaanse Polder) zijn op enkele autominuten van het object gelegen.

Openbaar vervoer
Bushalte van buslijn 42 is op loopafstand van het object gelegen. Deze buslijn heeft als eindhalte metrostation Marconiplein.

PARKEREN
Er zijn voldoende parkeerfaciliteiten aanwezig op het voor het gebouw gelegen parkeerterrein.

OPLEVERINGSNIVEAU
De Spaanse Kubus heeft zeer grote vloeren met meerdere mogelijkheden qua opleveringsniveau. Zo zijn er ruimtes welke in de huidige staat te huur worden aangeboden en daarnaast is er de beschikking tot volledig gerenoveerde ruimten en een vrije indelingsmogelijkheid.

HUURPRIJS
Huurprijzen vanaf € 39,– per m²/jaar, te vermeerderen met BTW en servicekosten.

BETALING
Betaling van de huur en eventuele servicekosten geschiedt per maand vooruit.

HUURTERMIJN(EN)
5 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar, afwijkende termijnen in overleg bespreekbaar.

ZEKERHEIDSTELLING
Ter meerdere zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen zal huurder een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW een waarborgsom van dezelfde grootte behoort ook tot de mogelijkheden.

OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor kantoorruimte en overige bedrijfsruimte, versie februari 2015, met bijbehorende algemene bepalingen.

SERVICEKOSTEN
Het niet verrekenbare bedrag servicekosten bedraagt € 30,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

AANVAARDING
In overleg.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

OMZETBELASTING
Bij het vaststellen van de huurprijs is uitgangspunt geweest dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij de wet vastgestelde of nader vast te stellen minimum percentage blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van BTW, zodanig dat kan worden geopteerd voor een belaste (ver)huur.
Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.
Huurprijs
€39,- per m², per jaar excl. btw
Beschikbaar
vanaf 50 m² tot 55000 m²
Huurtermijn
Bespreekbaar
Hoofdbestemming
Bedrijfspand
Nevenbestemming
Kantoorruimte
Servicekosten
Inclusief
Adres
Vlaardingweg 62A
Postcode
3044 CK
Plaats
Rotterdam
Oplevering
Gestoffeerd, In overleg
Parkeergelegenheid
Eigen parkeerterrein (gratis)

Meer te huur in de buurt

Kantoorruimte huren
Diverse units

Rotterdam

Vlaardingweg 62
€740,- Per maand
Vanaf: 100 m²
Bekijk dit pand
Kantoorruimte huren
Diverse units

Rotterdam

Schuttevaerweg 106C
€450,- Per maand
Vanaf: 15 m²
Bekijk dit pand
Kantoorruimte huren
Diverse units

Rotterdam

Overschieseweg 10-12
€550,- Per maand
Vanaf: 50 m²
Bekijk dit pand