Wilhelminakade 901-967
Rotterdam

3072 AP

Kantoorpand Wilhelminakade 901-967 Rotterdam
Kantoorpand Wilhelminakade 901-967 Rotterdam
Kantoorpand Wilhelminakade 901-967 Rotterdam

Het 32 verdiepingen hoge, onder architectuur van Sir Norman Foster gebouwde World Port Center op de Kop van Zuid in Rotterdam, was al bij de oplevering in 2000 een icoon. Destijds de eerste kantoortoren in de voormalige Rotterdamse Haven en vandaag nog altijd een van de meest prominente – en met zijn 124 meter meest zichtbare - kantoorgebouwen in het inmiddels bruisende zakencentrum.

World Port Center onderscheidt zich van andere kantoren in het gebied door het ultieme gevoel van gastvrijheid en service dat het multi-tenant gebouw biedt. Het multi-tenant kantoor faciliteert moderne kenniswerkers in hun behoefte aan een gezonde werkplek met goede faciliteiten en hoogwaardige services waaronder deelmobiliteit, een vergadercentrum inclusief een moderne boardroom, een eigen restaurant en bakery café en receptie- en beveiligingsdiensten.

Naast het eigen restaurant kunnen bezoekers en gebruikers van World Port Center genieten van een Argentijnse steak bij restaurant Gauchos. Gauchos biedt zowel een lunch als een uitgebreid diner met adembenemend uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug vanaf het buiten- en binnen terras. Ongeachte op welke etage of in welk deel van het kantoorgebouw u ook gehuisvest bent, vanuit het World Port Center heeft u altijd overal 360 graden uitzicht over de stad door de grote, hoge raampartijen.

Het energiezuinige gebouw (EPC label A) omvat in totaal circa 35.000 m² v.v.o. kantoorruimte waarvan momenteel ruim 4.440 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar is op de hogere en lagere etages. Allen met prachtig uitzicht over de Kop van Zuid zodat u het Rotterdamse Manhattan aan de Maas op zijn best ervaart: hoog boven de dynamiek van de stad met prachtig uitzicht over het hele gebied.

Locatie
De Kop van Zuid kenmerkt zich door veel hoogbouwontwikkelingen, dynamiek en diversiteit. Denk hierbij aan de prominente en excentrieke ontwikkeling Hotel Chicago tegenover World Port Center met o.a. een 25 meter lang zwevend zwembad welke de bouwdelen met elkaar verbindt en een sfeervol park en dakterras/rooftop bar. Tussen de hoogbouw herinneren een aantal gebouwen op de Kop van Zuid nog aan de tijd dat vele Europeanen vanaf deze plek per stoomschip naar Amerika vertrokken. Denk aan de Cruise Terminal waar hedendaags de meest luxe cruiseschepen aanmeren, de oude pakhuizen en uiteraard het beroemde Hotel New York waar men nog steeds kan dineren en verblijven. Door de Amerikaans aandoende ‘skyscrapers’ in contrast met de ruwe en rauwe monumenten met een rijke historie en een nieuwe hippe functie is de Kop van Zuid een ware hotspot binnen Rotterdam.

Meer dan alleen een plek om te werken is de Kop van Zuid een plek om werken te combineren met cultuur, wonen en bijvoorbeeld socializen in een sfeer en ambiance die zowel dynamisch als historisch is. Met naast Hotel New York ook Loetje, Rolph’s Deli en restaurant Las Palmas als culinaire uitwijkmogelijkheden. Recent is de Kop van Zuid ook voorzien van een Albert Heijn To Go supermarkt. Niet voor niets kozen nationale en internationale bedrijven de afgelopen jaren juist voor dit gebied zoals The Yuki Company, Nuctech, Media Markt – Saturn, Cargotec, The Office Operators, Isolectra, Sentia, Mendix en LVH Advocaten.

Bereikbaarheid
Auto
Via de Erasmusbrug loopt de centrale stadsas die Rotterdam-The Hague Airport in het uiterste noorden van de stad via de Coolsingel in een bijna rechte lijn verbindt met het Zuidplein en Feijenoord. World Port Center ligt op minder dan 10 minuten reisafstand van Rotterdam Centraal Station én heeft via de stadsas direct aansluiting op de snelwegen van de ruit rondom Rotterdam die wordt gevormd door de A20, A13, A15 en A16.

Openbaar vervoer
Aanvullend aan de deelmobiliteit die World Port Center en de Kop van Zuid biedt – zoals elektrische fietsen en scooters – biedt de Kop van Zuid een keur aan openbaar vervoer verbindingen zoals tram, bus en metro. Het ondergrondse metrostation Wilhelminaplein ligt op ca. 200 meter van het World Port Center en brengt je in slechts enkele minuten op Rotterdam CS. Met de fiets bent u in enkele minuten in het centraal winkelgebied van Rotterdam.

Over water
Ook over het water is het World Port Center uitstekend bereikbaar. De unieke watertaxi is te gebruiken met de gebruikelijke ov-chipkaart en biedt drie opstapplaatsen op de Kop van Zuid: Luxor, Hotel New York en Entrepot. De watertaxi ontsluit met maar liefst 30 opstapplaatsen langs de oevers van de Nieuwe Maas een zeer ruim gebied in de Rotterdamse regio.

Vloeroppervlakte
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 35.000 m². Voor de verhuur is momenteel circa 4.252 m² beschikbaar, als volgt verdeeld:

Verdieping Metrage (in m² v.v.o.)
2e verdieping Ca. 1.295
3e verdieping Ca. 1.434
6e verdieping Ca. 1.434
31e verdieping Ca. 277

Parkeren
Op basis van een zeer riante parkeernorm van 1:75 m² kunnen er parkeerplaatsen worden aangeboden in de onderliggende afgesloten semi-openbare Interparking parkeergarage. De parkeerplaatsen worden aangeboden in de abonnementsvorm: maandag tot vrijdag, 07.00 uur tot 19.00 uur.

De parkeergarage is tevens bestemd als openbare garage. Het is derhalve voor bezoekers van de huurders mogelijk een kaartje bij de automaat te trekken en deze bij vertrek uit te scannen. Bezoekers kunnen parkeren tegen het dan geldende parkeertarief

Voorzieningen
Het welkome gevoel dat World Port Center uw medewerkers en uw bezoekers geeft, begint zodra u het gebouw binnenkomt. Het World Port Center is voorzien van:

- zeer representatieve centrale entree op de begane grond voorzien van een bemande receptiebalie met doorverwijsfunctie (tijdens kantooruren);
- uitgebreide beveiligingsvoorzieningen op de begane grond;
- ruime moderne lounge annex wachtruimte op begane grond;
- vernieuwd bakery café op de begane grond;
- nieuw ruim opgezet en goed geoutilleerd bedrijfsrestaurant, onder meer voorzien van aparte bar en riant afgeschermd terras met uitzicht op de nieuwe Maas;
- gedurende kantoortijden een eigen gebouwmanager aanwezig.

De kantoorruimte wordt hoogwaardig opgeleverd inclusief:
- hoogwaardige klimaatbeheersing met topkoeling;
- beeldschermvriendelijke energiezuinige verlichtingsarmaturen;
- sprinklerinstallatie;
- wandkabelgoten ten behoeve van data-, telefonie- en elektrabekabeling;
- 10 volledige gerenoveerde liften voorzien van een smart-besturingssysteem voor de low- en highrise delen van het gebouw (resp. 6 en 4);
- pantryaansluiting per verdieping;
- toiletgroepen per verdieping;
- meetingcenter met ‘sky-boardroom’ op dit moment gesitueerd de 31e verdieping.

Kantoorruimte
EUR 210,- per m² v.v.o. per jaar.

Huurprijs vanaf
€23.302,- p/mnd excl. btw
Oppervlakte vanaf
1434 m²
Huurtermijn
Bespreekbaar
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Servicekosten
Exclusief
Adres
Wilhelminakade 901-967
Postcode
3072 AP
Plaats
Rotterdam
Oplevering
In overleg
Parkeergelegenheid
Parkeergarage met abonnement
Beschikbare unit
Afmeting
Huurprijs vanaf (Prijzen exclusief btw)
Gehele verdieping
1434 m²
€23.302,- per maand
Dubbele verdieping
2868 m²
€46.605,- per maand

Meer te huur in de buurt

Kantoorruimte huren
diverse units

Rotterdam

Otto Reuchlinweg 1008-1150
€185,- Per m2, per jaar
Vanaf: 470 m²
Bekijk dit pand
Werkplek huren
diverse units

Rotterdam

Wilhelminakade 173
Vanaf €69,- Per maand
Prijs per werkplek per persoon
Bekijk dit pand
Kantoorruimte huren
diverse units

Rotterdam

Willemsplein 489-492
€155,- Per m2, per jaar
Vanaf: 200 m²
Bekijk dit pand