Overschieseweg 12
Rotterdam

3044 EE

Kantoorpand Overschieseweg 12 Rotterdam
Kantoorpand Overschieseweg 12 Rotterdam
Kantoorpand Overschieseweg 12 Rotterdam

De voormalige Vlasfabriek in Rotterdam is een uniek pand dat dateert uit 1908. Na een grondige renovatie biedt De Vlasfabriek nu de mogelijkheid een kantoorruimte te huren voor jouw eigen bedrijf. In de Vlasfabriek kun je prettig werken en met trots je klanten ontvangen. Je voelt je hier zo thuis dat werken geen werken meer lijkt. Het pand is gelegen aan de rand van de historische dorpskern van het Rotterdamse Overschie en grenst aan de Spaanse Polder. De achterzijde van de Vlasfabriek kijkt uit over de Schie. De meeste werkplekken hebben dan ook een uniek uitzicht over het water.  En zomers kun je heerlijk buiten zitten in de 'work lounge'. Je nieuwe kantoorruimte is ook nog eens heel makkelijk bereikbaar. Parkeren is gratis.

Te huur:
kantoorruimte 10F oppervlakte ca. 110m² eerste verdieping, huurprijs per maand € 1.075,
kantoorruimte 10Moppervlakte ca. 225m² penthouse, huurprijs per maand € 2.150
Kantoorruimte 12C ca. 50m2 voor € 550

Extra:
kantoorruimte 10F: openslaande deuren / eigen pantry / 3 aparte ruimtes/kamers.

Oorsprong
Ruim honderd jaar geleden, in 1908 is ‘De Vlasfabriek’ – zoals het gebouw tegenwoordig genoemd wordt – gebouwd. Dit initiatief kwam destijds vanuit ‘Ons Belang’, een Cooperatieve Landbouwvereniging.‘Ons Belang’ gebruikte het gebouw als graanmaalderij. Via de Schie – het pand ligt praktisch op de driesprong van de Delfthavense, Delftse en Schiedamse Schie – werden de gewassen aangevoerd die in de graanmaalderij verwerkt werden tot veevoer.

gebruik van het gebouw
Het pand hield tot het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw deze functie. Slechts onderbroken door een korte periode van een maand in 1940 toen de Duitsers er hun hoofdkwartier hadden. Eind jaren zestig is het pand van ‘Ons Belang’ overgegaan naar Unilever, die er het bekende merk Biotex produceerde. Het gebouw werd in die tijd in de volksmond ‘de zeepfabriek’ genoemd. Hierna is het pand verschillende malen van eigenaar gewisseld. Gedurende een korte periode heeft het pand dienst gedaan als vlasfabriek, wat de huidige benaming van het pand verklaart. Inmiddels doet het al enige jaren dienst als bedrijven verzamelpand en zijn er zo’n dertien verschillende bedrijven in gevestigd.

Omgeving
Links van het pand ligt boerderij ‘100 morgen’, die generaties lang bewoond is geweest door de familie Poot. Inmiddels is deze zeer karakteristieke boerderij het domein van twee andere families, die ieder een deel bewonen. De boerderij is midden zeventiende eeuw gerealiseerd. Rechts van ‘De Vlasfabriek’, op Overschieseweg nummer 8, was tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw de gieterij van metaalbedrijf v/h Egmond en Zonen NV.  Aan het begin van de Overschieseweg ligt het brugwachtershuis, een zeer bijzonder pand dat dateert uit 1657. Hier vandaan worden nog dagelijks tientallen bruggen in de wijde omgeving bestuurd, inclusief uiteraard de naastgelegen Hoge Brug.

Huurprijs vanaf
€550,- p/mnd excl. btw
Oppervlakte vanaf
50 m²
Huurtermijn
Bespreekbaar
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Servicekosten
Exclusief
Adres
Overschieseweg 12
Postcode
3044 EE
Plaats
Rotterdam
Oplevering
Gestoffeerd
Parkeergelegenheid
Eigen parkeerplaatsen
Beschikbare unit
Afmeting
Huurprijs vanaf (Prijzen exclusief btw)
kantoorruimte 10F
110 m²
€1.075,- per maand
kantoorruimte 10M
225 m²
€2.150,- per maand
Kantoorruimte 12 C
50 m²
€550,- per maand

Meer in de buurt

Kantoorruimte

Rotterdam

Vijverhofstraat 47
€499,- Per maand
23 m²
Bekijk dit pand
Werkplekken
diverse units

Rotterdam

Weena 505
Vanaf €139,- Per maand
Prijs per werkplek per persoon
Bekijk dit pand
Kantoorruimte
diverse units

Rotterdam

Stuttgartstraat 34-36
€279,- Per m2, per jaar
Vanaf: 21 m²
Bekijk dit pand